Zobacz pełną wersję : D300 - cena
myślicie, że w związku z wprowadzeniem D700 za kilka dni cena D300 trochę spadnie, albo Fotojoker dołoży gratisem jakiś inny obiektyw niż Tamron-a ?
Chce kupić D300 i nie wiem czy czekać te kilka dni czy nie bo dłużą się jak cholera ;)
Tak popatrzyłem na twoją stopkę i sprzęt jaki masz.... i taka moja rada: zainwestuj lepiej w używane D200/ s5pro i jakieś jedno dobre jasne szkło...
Tak popatrzyłem na twoją stopkę i sprzęt jaki masz.... i taka moja rada: zainwestuj lepiej w używane D200/ s5pro i jakieś jedno dobre jasne szkło...
Kolega maq123 nie pyta czy kupić D200 czy D300 lecz czy jeszcze poczekać z zakupem.
Kolega maq123 nie pyta czy kupić D200 czy D300 lecz czy jeszcze poczekać z zakupem.
Nie czekać - kupować i robić zdjęcia...ja dałem jakąś radę przynajmniej w przeciwieństwie do Ciebie maki i kedazi(wy tylko skomentowaliście moją radę)...
shaddixx
14-07-2008, 14:42
chcesz kupic taniej to poczekaj...:twisted:
Cena może tylko spaść,pytanie tylko ile chcesz lub możesz czekać.
poisson5
14-07-2008, 14:56
za kilka dni to raczej malo prawdopodobne, bo to puszki innej klasy... a i roznica w cenie jest na tyle duza raczej jeden nie ebdzie mial wplywu na sprzedaz 2...
Myślę, że chyba musiałbyś zbyt długo czekać.
Kup D80/D200, sprzedaj to co masz w stopce i kup parę jasnych stałek :) ew jeden jasny zoom...
Myślę, że chyba musiałbyś zbyt długo czekać.
Kup D80/D200, sprzedaj to co masz w stopce i kup parę jasnych stałek :) ew jeden jasny zoom...
dokładnie - zostaw sobie lampę i 50 a oba szkła, które masz sprzedaj i D50 też(chyba że potrzebujesz dwóch body)
dokładnie - zostaw sobie lampę i 50 a oba szkła, które masz sprzedaj i D50 też(chyba że potrzebujesz dwóch body)
Dokładnie tak zrób :)
Wojteksw
14-07-2008, 15:42
Ja postanowiłem nie czekać i dokonałem zamówienia D300, za kilka dni wystawię D80.
generalnie to oprócz D300 chce kupić jeszcze:
S10-20
S105 albo N105VR (w sumie nie wiem czy warto dopłacać 1 tys. do Nikkora) :/
a D50 zostaje, w końcu cały czas robi dobre zdjęcia :)
Wstrzymaj się do września :) Być może nikon pokaże następce d80 i może ten model spełni Twoje oczekiwania. A jeśli nie pokaże to myślę, ze cena D300 do tego czasu jakieś 200pln powinna spaść (oby).
Ja tak kombinuję sobie ;)
edit:
Ale, ale... co ja widzę ! Konkurencja nie śpi...
http://www.optyczne.pl/1090-nowo%C5%9B%C4%87-Canon_EOS_5D_i_EOS_40D_-_ceny_ostro_w_d%C3%B3%C5%82.html
Oj, może byc ciekawie...
Patryk Salczyński
14-07-2008, 21:11
D300 i D700 oprócz FF dosyć podobne do siebie ale każdy kierowany do innego klienta tym bardziej rozbieżność cenowa jest duża dlatego na wielką przecenę bym nieliczył z biegiem czasu wszystkie ceny lecą w dół ale czy Ty wytrzymasz??:)
Pawel Pawlak
15-07-2008, 10:18
Ale, ale... co ja widzę ! Konkurencja nie śpi...
http://www.optyczne.pl/1090-nowo%C5%9B%C4%87-Canon_EOS_5D_i_EOS_40D_-_ceny_ostro_w_d%C3%B3%C5%82.html
Oj, może byc ciekawie...
Najwyraźniej w obecnej sytuacji, canonowi zabrakło innych argumentów niż cena ;)
"Najwyraźniej w obecnej sytuacji, canonowi zabrakło innych argumentów niż cena"
Co by nie mowic - obydwie "strony" lubie sobie po jakims sukcesie spoczywac na laurach, w przekonaniu, ze przeciwnik nieco zaspal ;)
Pawel Pawlak
15-07-2008, 12:00
"Najwyraźniej w obecnej sytuacji, canonowi zabrakło innych argumentów niż cena"
Co by nie mowic - obydwie "strony" lubie sobie po jakims sukcesie spoczywac na laurach, w przekonaniu, ze przeciwnik nieco zaspal ;)
w myśl zasady: u podstaw każdej porażki, leży wcześniejszy sukces ;)
Z tego widac jak bardzo firmy przetrzepuja nam kieszenie jesli po obnizeniu ceny o 25-30 %
jezscze na tym sprzecie zarabiaja :twisted:
Argumentow im zabraklo to fakt,teraz moga bable z nosa puszczac ;)
Tylko się cieszyć panowie :) Niech walczą, oby nie tylko ceną, ale i jakością, nowościami, wszyscy na tym skorzystamy :)
jerryjola
15-07-2008, 16:04
myślicie, że w związku z wprowadzeniem D700 za kilka dni cena D300 trochę spadnie, albo Fotojoker dołoży gratisem jakiś inny obiektyw niż Tamron-a ?
naiwny jesteś...według mnie cena d300 nawet lekko drgnęła, ale w górę (kupowałem miesiąc temu za mniej niż teraz)
Chce kupić D300 i nie wiem czy czekać te kilka dni czy nie bo dłużą się jak cholera ;)
jak masz kasę, to nie czekaj - szkoda fotek, które mogłeś zrobić, a nie zrobiłeś.....
Fakt. Miałem kase na początku roku, poszedłem kupiłem za 5900 i nie żałuję. Co zrobiłem to moje.
Pozdr
jak masz kasę, to nie czekaj - szkoda fotek, które mogłeś zrobić, a nie zrobiłeś.....
Przecież kolega ma d50 i zdjęcia cały czas może robić :)
Mimo to też radzę żeby nie czekać. Radość z posiadania nowego sprzętu jest przecież bezcenna, a decyzja jak rozumiem już zapadła ;)
Vodafone
15-07-2008, 19:55
Fakt. Miałem kase na początku roku, poszedłem kupiłem za 5900 i nie żałuję. Co zrobiłem to moje.
Pozdr
Zrobiłem podobnie... i też nie żałuję ;-)
Orkaniusz
15-07-2008, 20:07
To i ja się dołącze, też kupiłem dość wcześnie D300 za 5900 i....też nie żałuję. Uwielbiam go. Czasem sobiew siadam i go tylko trzymam na kolanach... ;-) Czy to już zboczenie?:-D
.. Uwielbiam go. Czasem sobiew siadam i go tylko trzymam na kolanach... ;-) Czy to już zboczenie?:-D
jak najbardziej. Aparat jest niepełnoletni :mrgreen:
christipoher
15-07-2008, 20:48
witam- w tej chwili z gripem jest w Azji za ....3800zł:)
Ja również planuję zakup D300 ale poczekam jednak kilka m-cy może nawet do końca roku i wtedy może cena oscylować będzie w granicach 4tysiączków złociszy. Obecny D70S wraz z N 80-200/2.8 new wystarczy mi na pstrykanie na meczach p. nożnej.(www.leczna.scholaris.pl)
Na wiosnę mam nadzieję, że ruszę już z nowym sprzętem...
Orkaniusz
16-07-2008, 01:03
Parsknąłem śmiechem i oplułem monitor :-D
Archibald
16-07-2008, 09:16
To i ja się dołącze, też kupiłem dość wcześnie D300 za 5900 i....też nie żałuję. Uwielbiam go. Czasem sobiew siadam i go tylko trzymam na kolanach... ;-) Czy to już zboczenie?:-D
He he he, monitor w pracy do czyszczenia :mrgreen:
siedemczwartych
16-07-2008, 11:04
to ja doradzę jak kupić D300
http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustrzanki/nikon-d300-body.bhtml
Mozesz jeszcze dopłacić i przedłuzyć gwarancję.
Na raty bez odsetek a za gotówkę jakieś jasne szkiełko.
pomysl dobry, ja tak 10-20 nabylem i nie boli teraz 190 zł na miesiac zaplacic a jakbym mial 2tys od razu wylozyc....
Wiec nie wiem czyD300 tez tak nie nabyc:)
generalnie to oprócz D300 chce kupić jeszcze:
S10-20
S105 albo N105VR (w sumie nie wiem czy warto dopłacać 1 tys. do Nikkora) :/
a D50 zostaje, w końcu cały czas robi dobre zdjęcia :)
Ja mam taki sam plan, ale założyłem, że moge jeszcze trochę poczekać - kupię D300 dopiero pod koniec roku a D50 zostanie mi jako awaryjne body.
Cena na pewno jeszcze trochę spadnie, ale cudów bym się nie spodziewał.