PDA

Zobacz pełną wersję : Szybkość AF w D700 względem D3 i D300

mOSAd
14-07-2008, 08:38
Witam. Konkretne pytanie. Jaka jest prędkość autofokusa (żeby nie było niedomówień - prędkość łapania ostrości) w stosunku do D3 oraz D300? Do którego modelu wydaje sie on być bardziej zbliżony? Pytanie dodatkowe jeśli ktoś potrafi odpowiedzieć - jaka jest responsywność autofokusa w słabych warunkach oświetleniowych w porównaniu do ww. modeli?
Proszę o odpowiedź "macaczy" (dziś start roadshow we Wrocławiu chyba) oraz ewentualne linki do dyskusji na ten temat jeśli takie znacie.

JK
14-07-2008, 08:43
Za 11 dni będziesz mógł sobie kupić i sam porównasz. Myślisz, że są tacy, którzy już mają te puszki u siebie, przetestowali je i zrobili wiarygodne porównania?

mOSAd
14-07-2008, 09:51
Myślę, że znając puszki D3 lub D300 i będąc na roadshow można to ocenić. Nawet niewiarygodnie, ale subiektywnie, w odczuciu. Jak kupię, to będzie po tak zwanych "ptokach". Chodzi o to, by znać odpowiedź zanim się kupi. Ale dzięki za komentarz.

Jacek_Z
14-07-2008, 09:56
Myślę, że znając puszki D3 lub D300 i będąc na roadshow można to ocenić.
wątpię. Gigantycznych różnic w AF się nie spodziewa chyba nikt. A niuansów nie wyłapiesz w takich warunkach. Na zamkniętych roadshow body się miało na kilka minut, teraz nie ma prawa być lepiej.

Pawel Pawlak
14-07-2008, 10:29
na forum DP, Hogan pisał że AF działa dokładnie jak w d3

mOSAd
14-07-2008, 10:43
Dzięki. Po tropie znalazłem tę jego wypowiedź (oraz jeszcze jednego człowieka) potwierdzające, że jedynie silnik ma trochę słabszy, ale AF dla AFSów działa jak w D3.