Zobacz pełną wersję : Sobotni cpyk...
Tym razem bez zbędnego gadania z mojej strony... Jakoś nie mam weny...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://yaa.killer.radom.net/zdjecia/60.jpg)
Kordian d70
14-07-2008, 00:59
jakies dziwne szumy widze na moim lapku ;-)
i te bliki w oczach mi nie pasuja
jakies dziwne szumy widze na moim lapku ;-)
Szumy? Jakie szumy? Hmm... ISO 400... Może faktycznie troche wylazły po wyostrzeniu, ale chyba nie aż tak? Czy aż tak?
i te bliki w oczach mi nie pasujaSa naturalnego pochodzenia. Zdjęcie było zrobione bez lampy.
Mi się podoba, kolorki naprawdę fajne, co do szumów, być może trochę je widać, ale to nie przeszkadza. Zastanowił bym się czy nie skadrować trochę luźniej ?
To ja tylko zapytam. Po co ustwiłeś ISO400 i czas 1/800"? Przecież mogłeś uzyć niższej czyłości i sporo dłuższego czasu. To jest zdjęcie statyczne, a nawet gdyby dziecko się poruszało, to i tak nie jest to wyczynowy sportowiec, żeby stosować czasy krótsze niż 1/200".
Mi się podoba, kolorki naprawdę fajne, co do szumów, być może trochę je widać, ale to nie przeszkadza. Zastanowił bym się czy nie skadrować trochę luźniej ?Dzięki.
Pierwotnie kadrowałem luźniej, ale chciałem bardziej portretowo. ;-)
To ja tylko zapytam. Po co ustwiłeś ISO400 i czas 1/800"? Przecież mogłeś uzyć niższej czyłości i sporo dłuższego czasu. To jest zdjęcie statyczne, a nawet gdyby dziecko się poruszało, to i tak nie jest to wyczynowy sportowiec, żeby stosować czasy krótsze niż 1/200".Khehe... To nie znasz mojego dziecka... :mrgreen: ;-) A tak na serio, to staram się sam siebie przekonać do wyższych czułości. Mam jakies szumo-opory i zazwyczaj wolę doświetlać lampą. Wcześniej fociłem w domu i po wyjściu na zewnątrz po prostu nie obniżyłem ISO. Nie mam jeszcze nawyku/wprawy w operowaniu czułością i traktowania jej jak pozostałych parametrów ekspozycji. Ale wnioski wyciągnięte i zapamiętane. Dzięki za zwrócenie uwagi. :)
Grzegorz WO
19-07-2008, 00:31
pełno !! uroczej weny.. Fajne . Pozdrawiam.