Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Leśnie....
Przedstawiam pod ocenę kolejny kadr z Borów Tucholskich. Proszę o sugestie , będę wdzięczny.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img356.imageshack.us/img356/7636/ujciestki0529hj5.jpg)
borregaard
13-07-2008, 22:35
Ja tam lubię takie klimaty,ale chyba deko przeostrzyłeś i coś trza zrobić z tym kawałkiem "nieba"....:-D
Pzdr
Andrzej
No niestety na razie ze sztuką ekspozycji nie radzę sobie najlepiej, Z PS-uciem też. Ale uparty jestem i za jakieś 10 lat moze...
u mnie wygląda to całkiem fajnie :-D trochę brak koncepcji, ale kolorki ok ,taka widokówka z lasu
No niestety możliwości kadrowania są niewielkie, jak nie stromy brzeg to krzaczory lub bagno. A do tego wszystkiego
rezerwat. Brak doświadczenia również.
Calkiem przyjemne zdjecie, co do uwag to za poprzednikami.
P.S.
Bory Tucholskie... raj dla grzybiarzy czyli dla mnie :D ech... szkoda, ze mam tak daleko :(
P.S.
Bory Tucholskie... raj dla grzybiarzy czyli dla mnie :D ech... szkoda, ze mam tak daleko :(
Pewnie po ostatnich deszczach będzie wysyp grzybów ........i grzybiarzy. Zapraszam.
Nooooo... Dzieki wielkie za zaproszenie, ale patrzac z grubsza mam jakies 500km :(
Nooooo... Dzieki wielkie za zaproszenie, ale patrzac z grubsza mam jakies 500km :(
Przejedziesz to w mgnieniu oka po naszych nowoczesnych autostradach:-D
A może by tak spróbować podnieść lekko kontrast, bo coś mdławe to zdjęcie.
A może by tak spróbować podnieść lekko kontrast, bo coś mdławe to zdjęcie.
U mnie wygląda dobrze ja bym kontrastu nie ruszał,bardzo przyjemna fotka .
U mnie wygląda dobrze ja bym kontrastu nie ruszał,bardzo przyjemna fotka .
Podnieś kontrast o 20% i porównaj.
Ja to zrobiłem i wychodzi na moje.;)
Utnij kawałeczek prawej strony albo "wyszopuj" drewniane coś, który widać nad prawym dolnym rogiem zdjęcia.
Moim zaniem pion wypadłby tu lepiej, kolorki są natomiast ok, naturalnie wyszło.
Dla mnie kolory OK,
ale obrazek trochę bez pomysłu:(
Kadrowałbym zdecydowanie ciaśniej.
Fajny jest też format panoramiczny z samym bagienkiem.
Niebieskie odbicie nieba na wodzie mogłeś dać w mocnym punkcie kompozycji.
ps:
przeszkadza mi też ten pieniek w prawym dolnym,