Zobacz pełną wersję : fotografowanie burzy
ustawiłem czas na 30s przesłone zmniejszylem prawie na maxa ale teraz jest kłopot z złapaniem pioruna , bo łapie przez te 30 sekund a potem przez 20 sekund (mierzylem stoperem) obrabia to zdjecie i najczesciej wtedy sa najciekawsze błyski :( można coś zrobić zeby którcej obrabiał zjdecie? Zmienialem wielkosci zapisu zdjdec oraz kompresje ale niewiele to dało :P
ustawiłem czas na 30s przesłone zmniejszylem prawie na maxa ale teraz jest kłopot z złapaniem pioruna , bo łapie przez te 30 sekund a potem przez 20 sekund (mierzylem stoperem) obrabia to zdjecie i najczesciej wtedy sa najciekawsze błyski :( można coś zrobić zeby którcej obrabiał zjdecie? Zmienialem wielkosci zapisu zdjdec oraz kompresje ale niewiele to dało :P:D Wylacz "odszumianie przy dlugich czasach".
ooogromne dzięki ;) o to chodziło ;) własnie siedze w oknie i poluje ;) nie wiedzialem ze sie tak szybko przyda :D
Ewentualnie ustaw sobie czas B zamiast 30s i opuszczaj lustro po błysku, przecież to nie problem
ale nie mam za bardzo stabilnego statywu i o :P a po za tym palec boli :D bo nie mam wężyka
a po za tym palec boli :D bo nie mam wężyka
jak ustawisz na czas 30s a nie B to po wciśnięciu palec możesz zdjąć ze spustu...