Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] All in one
kronos28
13-07-2008, 19:43
Czyli wszystko w jednym :)
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
10 minut później miałem sprint ewakuacyjny w pełnym rynsztunku z kukurydzy co by uniknąć spotkania z takim czymś z reyjem, racicami itd. zwanym potocznie dzikiem :mrgreen: - w życiu nie miałem takiego tempa :D
diZaster
13-07-2008, 19:47
zimne straszliwie
Wszystko w jednym... chodziło Ci o to, że jest i skopany WB, i chroma, i nieostro, i słabe światło, i w ogóle? :D
W sumie to mi się podoba, jednak nieco za zimno i niebo jakieś dziwny kolor ma... :)
kronos28
13-07-2008, 19:55
zimne straszliwie
bo ciepło też nie było ;)
Taką sobie chłodną kolorystykę ubzdurałem :) - w końcu 4 rano :)
Wszystko w jednym... chodziło Ci o to, że jest i skopany WB, i chroma, i nieostro, i słabe światło, i w ogóle? :D
zgiń, przepadnij duszo nieczysta ;)
Wszystko w jednym - masz drogę? Masz! Masz drzeffka? Masz! Masz mgiełkę? Masz! Pole jest? Jest! itd. :D
za szeroko
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://members.chello.pl/m.kaluza/chrns.jpg)
diZaster
13-07-2008, 20:21
ales pociagnal fioletowym :mrgreen:
ale jeszcze nawet i do kwadratu by to sprowadzil mysle.
kronos28
13-07-2008, 20:36
ty coś ostatnio wszystko w kwadrat, inne formaty też są ;)
Czornyj, co do propozycji kadru - gapię się i gapię i hmmm sam nie wiem...
ale jeszcze nawet i do kwadratu by to sprowadzil mysle.
Do kwadratu, do kwadratu - kwadrat to jest pójście na łatwiznę. Kwadrat najłatwiej opanować kompozycyjnie. Kwadrat to nie jest żadne wyzwanie.
Czornyj, co do propozycji kadru - gapię się i gapię i hmmm sam nie wiem...
Nie jest to ideał, to fakt. Kadrowałbym bardziej w lewo i w dół, albo wogóle jeszcze całkiem inaczej. Niepotrzebnie uparłeś się na te chmury - dużo ciekwasze rzeczy rozgrywają się na dole, są fajne podziały, rytmy. Najbardziej podoba mi się relacja pomiędzy tym wielkim drzewem, a tym małym uschlakiem - one zdają się nawiązywać jakiś dialog, warto by bardziej na to zwrócić uwagę, jakoś to kompozycyjnie podkreślić. Sceneria ma potencjał, to trzeba przyznać.
BugsBunny
13-07-2008, 20:56
10 minut później miałem sprint ewakuacyjny w pełnym rynsztunku z kukurydzy co by uniknąć spotkania z takim czymś z reyjem, racicami itd. zwanym potocznie dzikiem :mrgreen: - w życiu nie miałem takiego tempa :D
ja tak niedawno sp.....em na sam widok odcisków odnóży zwierzątka, ale ono ma kły i pazury a odcisk był w świeżym błocie :???:
o robieniu zdjęć w ogóle nie myślałem
zwane potocznie misiem....
diZaster
13-07-2008, 20:59
jakos mi sie spodobalo iscie na latwizne, chociaz dluuuuugo nie lubilem kwadratu.
zreszta, ostatnio to ja zapodalem dwie bycze panoramy :razz:
kronos28
13-07-2008, 21:21
Nie jest to ideał, to fakt. Kadrowałbym bardziej w lewo i w dół, albo wogóle jeszcze całkiem inaczej. Niepotrzebnie uparłeś się na te chmury - dużo ciekwasze rzeczy rozgrywają się na dole, są fajne podziały, rytmy. Najbardziej podoba mi się relacja pomiędzy tym wielkim drzewem, a tym małym uschlakiem - one zdają się nawiązywać jakiś dialog, warto by bardziej na to zwrócić uwagę, jakoś to kompozycyjnie podkreślić. Sceneria ma potencjał, to trzeba przyznać.
hmmm ostatnio miałem taką pogodę, że niebo cały czas wyprane i płaskie jak deska - bez chmur i innych ficzerów, tom se te chmurki ubzdurał. Właśnie chodziło mi głównie o ten temat tego uschlaka - chciałem go jakoś bardziej wyeksponować focąc go z perspektywy kukurydzy no ale... Problem polega na tym, że on jest jak widać zdeczko oddalony od tej olbrzymiej kępy drzew i tak jakby jest przez nią przytłaczany (choć to może i tez ciekawa tematyka). Następnym razem coś pokombinuje może z tele aby trochę "spłaszczyć i skrócić" tą perspektywę.
ja tak niedawno sp.....em na sam widok odcisków odnóży zwierzątka, ale ono ma kły i pazury a odcisk był w świeżym błocie :???:
o robieniu zdjęć w ogóle nie myślałem
zwane potocznie misiem....
ehehehe przed misiem to się wieje w dół z górki albo w ogóle (wersja dla hardkorowców aka "przygody z Corwinem" ;))
a u mnie to było wielkie (do tego z młodymi), sapiące, wku...ne i chcące mi zrobić z du..y garaż :) dzięki bogu do auta daleko nie było...