Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Droga...
Była już eksperymentalnie w pionie, teraz czas na poziom. Sam nie wiem która wersja mi się bardziej podoba... Skan ze slajdu.
Zdjęcie można by wykorzystać w jakiejś pracy na temat roli kałuży w kształtowaniu głębi kompozycji... ;-)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/07/skan009b-1.jpg
źródło (http://www.dreamygallery.com/A/skan009b.jpg)
Pyzik
Wersji pionowej nie widziałem, ale poziom mi się podoba, niezły klimacik...
o stary znajomy....:)
milo cię spotkać !
a fotka trzyma twój poziom...:)
jest dobrze...!
milo cię spotkać !
jest dobrze...!
więcej aniżeli poziom - swiatło jak zwykle u Ciebie gra pierwsze skrzypce po lewej mgła podświetlona złotem ,w srodku sinoniebieska ,nad sama droga ledwie snująca się - fajnie oglądać takie widoczki
pozdrawiam :-D
ciekawe, nastrojowe
mz dobre
pozdr
milo cię spotkać !
jest dobrze...!
OMATKO! :D Siurprajs!
Dzięki!
BTW Pion jest w wątku: Świętowanie wiosny...
Pyzik
więcej aniżeli poziom - swiatło jak zwykle u Ciebie gra pierwsze skrzypce po lewej mgła podświetlona złotem ,w srodku sinoniebieska ,nad sama droga ledwie snująca się - fajnie oglądać takie widoczki
pozdrawiam :-D
W sumie to prawda. W mojej fotografii światło... układ jego natężenia, barwa, relacji między barwami prawie zawsze gra pierwsze srzypce. Temat i kompozycja dość często to jedynie dodatki.
Uważam, że kolor relacje barwne mogą w kadrze mieć taką samą wagę i równoważyć inne bardziej "realne" elementy np. drzewo, drogę, kałużę...
Pzdr.
Pyzik
Piękna praca. Gdzie zrobione?
W sumie to prawda. W mojej fotografii światło... układ jego natężenia, barwa, relacji między barwami prawie zawsze gra pierwsze srzypce. Temat i kompozycja dość często to jedynie dodatki.
Uważam, że kolor relacje barwne mogą w kadrze mieć taką samą wagę i równoważyć inne bardziej "realne" elementy np. drzewo, drogę, kałużę...
Pzdr.
Pyzik
Pyzik wykładasz gdzieś?
Poważnie pytam.
Podtrzymuję to co napisałam w wątku: Świętowanie wiosny...
cyrusvirus
13-07-2008, 13:49
Super klimat :)
Wole poziom. Pion ma swoje uroki, lecz skala zabija dodatki, ktore sa tutaj ladnie wyeksponowane.
Widzę że Pyzik - fachowiec od mgieł. :)
Przesuper.
Piękna praca. Gdzie zrobione?
W Kampinoskim Parku Narodowym okolice Górek.
Pyzik
Pyzik wykładasz gdzieś?
Poważnie pytam.
Nie.
Fotografia to wyłącznie moja totalna pasja a nie zawód, poza tym nie mam wykształcenia artystycznego. Ale kto wie.. może kiedyś...
Myślę, że w tym roku powstanie polska wersja mojej strony www - www.fotokrajobrazy.pl. Bedzie tam poza galerią, także mój blog zawierający sporo porad i refleksji. Jak się z tym uporam dam znać.
Pzdr.
Pyzik