Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] I uderzył grom... w Puławach
Al Bundy
13-07-2008, 00:18
Lekko ubarwiłem tę opowieść ale mam nadzieję na dobre jej to wyszło ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/image/216161.jpeg)
Rewelka. Tyle mam do powiedzenia :)
ładnie przywaliło:) Al fajna fota:)
Al Bundy
13-07-2008, 00:23
Wstyd mówić ale to moja pierwsza burza w życiu z aparatem - nigdy nie miałem okazji...
ostrooo!
niezły strzał:)
pozdr
Z tym jest zawsze problem, bo zwykle jak błyska to i leje, a jak leje to trudno np. otwierać okno w domu ;)
obetnij dol ;) ladne uderzenie.
Al Bundy
13-07-2008, 00:29
To fakt - czyściłem TV z 10 min bo stał obok - nie wpominając o UVce HOYa która czyści się masakralnie ciężko...
Rzekłbym, że nie ładne, tylko wyśmienite! Al Bundy przed takimi uderzeniami zakasywał rękawy i mawiał przez nos: lets rock!
:)
DUŻY PLUS, że tak powiem.
Al Bundy
13-07-2008, 00:29
obetnij dol ;) ladne uderzenie.
Obcinałem - nie podoba mi się ;)
Bombel - nie wpadłem na to - mógł być niezły tytuł ;)
A ja sobie wczoraj stałem przy burzy w oknie a sąsiad balkon obok robił zdjęcia wyładowań atmosferycznych komórką. Oh jak chciałbym je zobaczyć :mrgreen:
A twoje jest doskonałe.
Niedzwiedz
13-07-2008, 09:12
daj rady super
tomek969
13-07-2008, 09:27
Super.Mógłbys podać jaka ogniskowa i parametry ekspozycji?
diZaster
13-07-2008, 09:37
ale pierdyklo ;)
Wiele razy stałem w oknie z aparatem na statywie w czasie burzy, ale takiej błyskawicy złapać mi sie nie udało... Powtorzę za innymi: REWELKA!
Góra ekstra, dół jak to fota z okna ;) Przeprowadź się następnym razem :mrgreen:
Lekko ubarwiłem tę opowieść ale mam nadzieję na dobre jej to wyszło ;)
Jeszcze powiedz, że czyhałeś na piorun z tabaczkową "połówką"... ;)
"Jeszcze powiedz, że czyhałeś na piorun z tabaczkową "połówką"..."
No pewnie! i z palcem na cynglu ;)
Ladnie dobrana ekspozycja.
cyrusvirus
13-07-2008, 13:54
No pięknie uchwycone :)
Al Bundy
13-07-2008, 17:07
Ekspozycja jest prawie przypadkowa bo jak pisałem to mój pierwszy raz był :oops:
ISO 400, F5.6, 4s. 17mm.
Mam jeszcze kilka innych pierunków ale ten był najciekawszy. Następnym razem faktycznie się przeprowadzę ;)
Polsar74
13-07-2008, 22:08
fajna pora na burze Ci się trafiła
Niesamowite - jak dla mnie oczywiście. Robiłem ze 2x burze ale nigdy mi takie piorunki nie wyszły :-(
Wielkie gratulacje
Muszę przyznać, że zdjęcie świetne :)
Ale też uciąłbym trochę tego dołu...
Motorniczy
13-07-2008, 23:36
Pro !;)
Bardzo dobre, też dziś polowałem na pioruny, ale na próżno.
Super uchwycone błyskawice - tak bardzo super, że jeszcze nikt przede mną nie zwrócił uwagi na krzywe budynki na dole ;) :twisted:. W cztery sekundy, takie ujęcie - spróbuj zagrać w LOTTO, ale pamiętaj, że to ja Tobie podpowiedziałem :).
Uważam, że burzowy egzamin w domowych warunkach zdałeś z wynikiem bardzo dobry :) Liczymy teraz, że następnym razem ruszysz przysłowiowe "dupsko" i zdjęcia będą robione w terenie :) My zaś siedząc sobie przy kompie z piwkiem, lampką wina, itp. będziemy wybałuszać oczęta swe i podziwiać :). Kiedyś oglądałem program o łowcach burz i tornad - szaleńcy.
W cztery sekundy, takie ujęcie - spróbuj zagrać w LOTTO, ale pamiętaj, że to ja Tobie podpowiedziałem :).
Wtedy będziesz mógł mnie adoptować - pamiętaj, obiecałeś! ;)
A co do krzywych budynków - może piorun tak strzelił, iż właśnie zaczęły się przewracać?
Wtedy będziesz mógł mnie adoptować - pamiętaj, obiecałeś! ;)
Mówiłem, że z adopcją Ciebie to nic nie wyjdzie, bo i tak nie dostanę becikowego :mrgreen: