Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Timothy Lake BW
Tym razem trochę BW.
http://www.cezarmart.com/gallery/Timothy_Lake_BW_by_CezarMart.jpg
LOL!! bardzo ładna konwersja i super kadr! i góra w oddali niewypalona:)
tutaj bez zastanawiania się bdb. :-D
tutaj bez zastanawiania się bdb. :-D
Za Januszem - bardzo dobra praca:)
ps. Wstawisz kolorek?:)
Za Januszem - bardzo dobra praca:)
ps. Wstawisz kolorek?:)
Raczej nie.... :)
Takie z glowa ;) Udana praca.
Bardzo podoba mi się odbicie góry w toni wody... transformacja majestatu w ulotną chwilę... :)
Bardzo podoba mi się odbicie góry w toni wody... transformacja majestatu w ulotną chwilę... :)
Dzięki za miłą opinię, zwłaszcza z ust takiego speca krajobrazowego.
Co do konwersji, to się trochę podzielę parametrami konwersji b/w która w przypadku wielu krajobrazów wychodzi znakomicie. Wpierw oczywiście obrazek musi być zrównoważony tonalnie, potem stosujemy Channel Mixer na parametrach:
R = 130
G = -15 (zauważ minus)
B = -20 (zauważ minus)
Constant = -10.
W wielu przypadkach wychodzi rewelacyjnie - wydobywa światła, jednocześnie przyczernia kolor niebieski.
borregaard
12-07-2008, 09:17
Miło oglądać takie prace,nawet B&W.......:-D
Pzdr
Andrzej
podoba mi się :) tylko czy nie jest trochę za ciemno?
Świetne to BW. Dobrze uchwycona równowaga pomiędzy widokiem góry i jej odbiciem a pniakiem na pierwszym tle.
świetna przemylana praca...cudnie dopracowany kadr:)
pozdr.
Światło, to Twój poziom - bardzo wysoki.
Wspaniały kadr. Jedno z najlepszych BW jakie ostatnio widzialem. Nie - najlepsze. Gratuluję
Bardzo staranny, przemyslany kadr. Bardzo podoba mi sie sposob wydobycia swiatla padajacego na konar oraz gore na ostatnim planie. Mam jednak wrazenia ze sciana lasu rowniez powinna byc owym swiatlem mocniej wydobyta z cienia dlatego lekko rozjasnil bym te partie kadru. Moze dla rownowagi rowniez delikatnie niebo, ktore zbyt mocno wpada w tonacje tafli wody. Dobra, ciekawa fotografia.
Fajna praca - podoba się :)