PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie testować sprzęt? D300 i szkło

Laos
11-07-2008, 10:19
Witam
Szukam takiego miejsca w Warszawie gdzie mógłbym dostać do ręki D300, obiektyw 16-85 i 50/1,8, naładowaną baterię i móc włożyć własną kartę pamięci. Jak idę do fotojockera, media marktu i innych sklepów tego rodzaju to nie można włożyć własnej karty, baterie nie są naładowane i często nie mają interesujących mnie obiektywów. Bądź co bądź jest to spory wydatek i trzeba się upewnić w swoim wyborze.
Pozdrawiam

R
11-07-2008, 10:26
wsiadasz w W-wie na lotnisku w benka, lecisz do NY, wysiadasz na JFK, wsiadasz w yellow cab, prosisz (najlepiej po angielsku, ale jest duza szansa ze trafisz na rodaka) lub podajesz karteczke z nastepujacym adresem: West Side of Manhattan at 420 9th Avenue between 33rd and 34th streets. tam wysiadasz z taksy, placisz jakies tam usd, rozgladasz sie dookola i widzisz BH photovideo. tam spelniasz swoje marzenie i dalej postepujesz w odwroconej kolejnosci. cala operacja nie zajmie Ci wiecej niz 48godz.

hedgehog
11-07-2008, 10:39
wsiadasz w W-wie na lotnisku w benka...

Świetne :D

Ewentualnie czynisz to samo, lecąc np. do Londynu i pukając do Grays of Westminster albo gdziesik indziej.

pinio
11-07-2008, 10:55
W sklepach to z pewnością spokojnych testów nie zrobisz, ale spróbuj się umówić z jakimś forumowiczem z Warszawy posiadającym sprzęt jaki Ciebie interesuje - to jest sprzęt dość popularny, więc myślę, że nie powinno być problemu. Możesz również spróbować w forumowej grupie warszawskiej - czasami organizują spotkania, więc z pewnością Ciebie nie pogonią, a chętnie wyjaśnią co i jak oraz udzielą ewentualnych porad.

wilk325
11-07-2008, 11:23
Witam
Szukam takiego miejsca w Warszawie gdzie mógłbym dostać do ręki D300, obiektyw 16-85 i 50/1,8, naładowaną baterię i móc włożyć własną kartę pamięci. Jak idę do fotojockera, media marktu i innych sklepów tego rodzaju to nie można włożyć własnej karty, baterie nie są naładowane i często nie mają interesujących mnie obiektywów. Bądź co bądź jest to spory wydatek i trzeba się upewnić w swoim wyborze.
Pozdrawiam

A może zadzwoń do Hesji i pogadaj z nim czy da się coś takiego zrobić

Miden
11-07-2008, 18:18
wsiadasz w W-wie na lotnisku w benka, lecisz do NY...

a Wiza ? :P trzeba ją mieć ;)

W każdym sklepie pozwolą (ba nawet muszą) dać Ci się pobawić sprzętem, np testując obiektyw - robisz wiele przykładowych fot, później wracasz do domu (chyba że masz laptopa) - oglądasz nefy (cropy 100%) - sprawdzasz czy są odpowiednie, czy nie ma ff/bf, czy sztuka nie jest mydlana. Reszta testów jest wizualna - czy soczewki są nieporysowane, bez kropek, kresek etc, czy wszystkie się ładnie płynnie rusza, czy sprzęt nie był używany wcześniej (byłyby widoczne jakieś chociaż minimalne zadrapania)

tyle :)

pawel
11-07-2008, 18:38
A może zadzwoń do Hesji i pogadaj z nim czy da się coś takiego zrobić
pod warunkiem że nie naciśniesz spustu migawki, napewno da radę ;)

Laos
11-07-2008, 19:37
a Wiza ? :P trzeba ją mieć ;)

W każdym sklepie pozwolą (ba nawet muszą) dać Ci się pobawić sprzętem, np testując obiektyw - robisz wiele przykładowych fot, później wracasz do domu (chyba że masz laptopa) - oglądasz nefy (cropy 100%) - sprawdzasz czy są odpowiednie, czy nie ma ff/bf, czy sztuka nie jest mydlana. Reszta testów jest wizualna - czy soczewki są nieporysowane, bez kropek, kresek etc, czy wszystkie się ładnie płynnie rusza, czy sprzęt nie był używany wcześniej (byłyby widoczne jakieś chociaż minimalne zadrapania)

tyle :)

Moje doświadczenia są inne. Pobawić się mogę, ale co to za zabawa jak bateria rozładowana do 0 :(i nie można włożyć własnej karty, by zrobić zdjęcia i przeanalizować w domu.
Mówią, że przeważnie urządzenia działają lepiej jak się je podłączy do prądu.:-D