Zobacz pełną wersję : co o tym sądzicie??
Witam serdecznie po małej przerwie:)
http://www.funsports.pl/p,pl,36,zestaw+fun200.html
co sądzicie o takim zestawie dla początkującego studyjnego fotografa. Czytaj chce pouczyc się fotografii studyjnej w zaciszu domu.
czy może lepiej kupić jakieś dużo tańsze lampki, do tego osobno statywy, mocowanie i parasolki zamiast softboxów i efekt końcowy będzie taki sam?? ktoś mi tu własnie tak podpowiada. I wsio zamknęłoby się w 600pln
Artur Jonik
10-07-2008, 22:15
O ile sie nie myle to te lampki cy200 nie maja plynnej regulacji mocy tylko skokowa i sa strasznie tandetnie wykonane. Jesli juz to zapytaj w funsporcie czy moga Ci te cy200 zamienic na cy200k. Sa drozsze o stowe ale zobacz sam i porownaj chocby nawet specyfikacje tych obu.
Jakieś pół roku temu miałem podobny dylemat... Jak jesteś przekonany, że będziesz się tym bawił (na tym lub wyższym poziomie) to najtańszym sensownym wyjsciem jest kupno CY-200k. Łatwo możesz później rozbudowywać swoje zabawki na mocowaniu Bowensa, lampki są stare ale w chinszczyźnie to zaleta, serwis już jest opanowany, błędy znalezione i poprawione.
jeśli wkręcisz sie w zdjęcia studyjne to zestaw jest bardzo dobry na początek a słabszych lamp to nie polecam bo nie maja wystarczająco mocy. pracowałem na tych błyskach mogę je polecić