PDA

Zobacz pełną wersję : co o tym sądzicie??

mrucek
10-07-2008, 09:23
Witam serdecznie po małej przerwie:)

http://www.funsports.pl/p,pl,36,zestaw+fun200.html

co sądzicie o takim zestawie dla początkującego studyjnego fotografa. Czytaj chce pouczyc się fotografii studyjnej w zaciszu domu.

mrucek
10-07-2008, 14:02
czy może lepiej kupić jakieś dużo tańsze lampki, do tego osobno statywy, mocowanie i parasolki zamiast softboxów i efekt końcowy będzie taki sam?? ktoś mi tu własnie tak podpowiada. I wsio zamknęłoby się w 600pln

Artur Jonik
10-07-2008, 22:15
O ile sie nie myle to te lampki cy200 nie maja plynnej regulacji mocy tylko skokowa i sa strasznie tandetnie wykonane. Jesli juz to zapytaj w funsporcie czy moga Ci te cy200 zamienic na cy200k. Sa drozsze o stowe ale zobacz sam i porownaj chocby nawet specyfikacje tych obu.

Sever
12-07-2008, 11:35
Jakieś pół roku temu miałem podobny dylemat... Jak jesteś przekonany, że będziesz się tym bawił (na tym lub wyższym poziomie) to najtańszym sensownym wyjsciem jest kupno CY-200k. Łatwo możesz później rozbudowywać swoje zabawki na mocowaniu Bowensa, lampki są stare ale w chinszczyźnie to zaleta, serwis już jest opanowany, błędy znalezione i poprawione.

Patio
13-07-2008, 15:34
jeśli wkręcisz sie w zdjęcia studyjne to zestaw jest bardzo dobry na początek a słabszych lamp to nie polecam bo nie maja wystarczająco mocy. pracowałem na tych błyskach mogę je polecić