PDA

Zobacz pełną wersję : DxO Optics 5.2

milo_ja
10-07-2008, 08:28
Jako zagorzały fan tego, chyba mało jeszcze u nas znanego, softu donoszę, że pojawiła się wersja 5.2. Dla niewtajemniczonych: pierszwsza w pełni używalna wersja z lini 5.x. Poprzednie miały sporo różnych mniejszych bądź większych niedoróbek. Nowością 5.2 jest istotnie poprawiony algorytm odszumiania RAWów zrobionych na ekstremalnie wysokim ISO. Nie testowałem tego jeszcze, bo żadko używam bardzo wysokich ISO, ale sample na stronie wyglądają bardzo obiecująco.
Do końca lipca trwa promocja: przy zakupie DxO Optics, DxO Film Pack 1.2 jest gratis, co przy cenie 169$ i obecnym kursie dolara stanowi jak na mój gust niezłą propozycję.
Dla zainteresowanych link (http://www.dxo.com)

Pawel92
10-07-2008, 14:00
Witam,

gdzies do lutego 2008 bylem rowniez uzytkownikiem tego programu. Nabylem nawet uaktualnienie do 4.5, ale po trzech miesiach zmagan z wersja 5 i jej poprawkami, oraz widzac reakcje marketingowe DxO i dosyc wolne, IMHO, poprawianie wersji 5 po prostu dalem za wygrana. DxO zwrocilo mi pieniadze za uaktualnienie i rozstalismy sie w zgodzie. lubilem ten program (v.4.5)., a teraz to juz nie bardzo wiem, co o DxO myslec. Przesiadlem sie na trio C1 + Capture NX + PtLens i do DxO juz nie wroce, zwlaszcza, ze maja dosyc niekorzystna dla mnie polityke cenowa.
A propos wesji 5.2, to problem szumow na wysokich ISO rozwiazalem inaczej :-D.
Dzieki za wiadomosc, ale obawiam sie, ze bedziesz mogl zmienic pseudo na forum na OstatniMohikanin :).

milo_ja
11-07-2008, 08:27
Ja nabyłem 4.5 z opcją darmowego upgradu i ze 20% zniżką w okolicach października 2007. Swoje wyczekałem, ale moim zdaniem było warto (szczególnie biorąc pod uwagę gratisowy FilmPack). Wersja 5.2 jest warta upgradu z 4.5 (w przeciwieństwie do poprzednich). Rzuć sobie okiem na dostępne demo. Może Cię znów urzeknie. ;)

Pawel92
15-07-2008, 13:45
Masz dar przekonywania :-D.
Sciagnalem triala 5.2, pobawie sie w tygodniu i dam znac, chioc jak, pisalem, cenowo DxO mnie dobija (wersja Elite) :(.

milo_ja
15-07-2008, 13:55
Masz dar przekonywania :-D.
Sciagnalem triala 5.2, pobawie sie w tygodniu i dam znac, chioc jak, pisalem, cenowo DxO mnie dobija (wersja Elite) :(.

Elite do tanich nie należy, ale biorąc pod uwagę kurs $ nie jest już tak źle. ;)

Pawel92
15-07-2008, 14:50
Elite do tanich nie należy, ale biorąc pod uwagę kurs $ nie jest już tak źle. ;)

Maja na mnie namiar i musze placic w €uro :evil:

milo_ja
16-07-2008, 21:29
Maja na mnie namiar i musze placic w €uro :evil:

Ojro też ostatnio do najdroższych nie należy. ;)

jadwas
09-11-2008, 17:16
^^
Z ciekawostek - ja kupowałem bez VAT i za $ - podałem, że jestem z Albanii, a nie z unijnego kraju :)

Jak wrażenia z wersji 5.3 ?

milo_ja
09-11-2008, 19:15
^^
Z ciekawostek - ja kupowałem bez VAT i za $ - podałem, że jestem z Albanii, a nie z unijnego kraju :)

Nie ma się czym chwalić. :/

Jeszcze nie miałem okazji się zapoznać.

jadwas
09-11-2008, 20:17
Nie ma się czym chwalić. :/

Każdy orze jak może :)
VAT'u nie lubię - jak można tę przykrą konieczność pominąć to super ;)
A co do wersji 5.3 to chyba wydajnościowo jest znów sporo do poprawienia.

Kaleid
09-11-2008, 21:19
^^

Ostrzeżenie. Proszę nie namawiać na publicznym forum do zachowań niezgodnych z prawem.

Erie
09-11-2008, 21:58
Dodam tylko do słów Kaleida - jak ktoś ma jeszcze jakieś "ciekawe" metody na oszukiwanie to niech zachowa je dla siebie. Podobnie jak np. propagowanie piractwa nie jest to zbyt dobrze widziane na forum.

jadwas
09-11-2008, 22:03
Ostrzeżenie. Proszę nie namawiać na publicznym forum do zachowań niezgodnych z prawem.

Dodam tylko do słów Kaleida - jak ktoś ma jeszcze jakieś "ciekawe" metody na oszukiwanie to niech zachowa je dla siebie. Podobnie jak np. propagowanie piractwa nie jest to zbyt dobrze widziane na forum.
Kłaniam się czapką do ziemi Panowie za zwrócenie mi uwagi.

Kabotyństwo.

Sorry za OT.

Erie
09-11-2008, 22:23
Kłaniam się czapką do ziemi Panowie za zwrócenie mi uwagi.

Kabotyństwo.

Sorry za OT.

to czas pożegnać forum, skoro nie odpowiadaą Ci zasady na nim panujące

Kaleid
10-11-2008, 10:02
Kabotyństwo.

Tak, wiem. Każda osoba w naszym kraju potrafiąca sprawnie kombinować, omijać przepisy, nazywana jest zaradną. Wszyscy ci co płacą - to frajerzy i kabotyni. Ja też nie lubię podatków, rachunków itd..ale to nie znaczy że mam ich nie płacić i jeszcze publicznie nawiać innych do łamania prawa. A zasady na tym forum przyjeliśmy takie, że nie ma tu wsparcia dla piractwa, omijania przepisów itd. Także drobna prośba- to co robisz, zachowaj dla siebie.

pebees
10-11-2008, 10:07
Kabotyństwo.

Nie pokpiwaj sobie, staramy się, by to forum było czyste i przyjemne, także w sprawach podatkowych. Tolerowanie namawiania do oszustw jakichkolwiek powoduje stopniowe przyzwyczajenie społeczności do takich zachowań, i traktowania ich jako normalne. A to odbija się później w całej reszcie (np. na giełdzie).
Ostrzeżeń więcej nie będzie.

marszull
10-11-2008, 16:52
Wystarczy miec firme z vateu i nie trzeba bedzie placic vatu kupujac cos w necie (oprocz Polski oczywiscie ;-)

Erie
10-11-2008, 18:28
Wystarczy miec firme z vateu i nie trzeba bedzie placic vatu kupujac cos w necie (oprocz Polski oczywiscie ;-)

a tego vatu przypadkiem nie musisz potem w Polsce zapłacić? i rozliczyć go sobie potem, ale zapłacić go chyba komuś musisz - tego nie jestem jednak pewny na 100%

marszull
11-11-2008, 04:52
w papierach tak, ale vat ktory zaplacisz odliczasz sobie wiec fizycznie nie placisz vatu