PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z F75

skandal
09-07-2008, 15:21
Witam !

Proszę jeśli ktoś miał podobny problem niech napisze.

W grudniu 2007 kupiłem Nikona F75(N75) z kit-owym obiektywem w USA, no i pieknie uradowany wypstrykalem moze z 15 filmow.
Az tu pare dni temu problem, aparat nie reaguje na zadne przyciski, w wizjerze wszystko miga, po za tym po włączeniu nie chce się wyłaczyc.
No i mam problem bo musialbym go reklamowac w USA a teraz jestem w polsce.

Czy ktoś miał podobny problem, jeśli tak to co to było i jak usunięto usterke.

Dzięki z góry za kazda odpowiedz na moj post

Redskull
09-07-2008, 15:41
Korpusy nikon maja gwarancje honorowana i w Polandzie z tego co slyszalem..pytanie czy papierki masz ?

P.S A baterie sprawdziles ? 15 Filmow to taki standart dla kompletu baKterii

mpwt
09-07-2008, 16:23
Korpusy nikon maja gwarancje honorowana i w Polandzie z tego co slyszalem..pytanie czy papierki masz ?

Odwrotnie. Obiektywy są honorowane.

waldek
09-07-2008, 19:28
Zmień baterie !!!

mynikon.pl
10-07-2008, 00:07
Mam Nikona F75 od przeszło dwóch lat, nic takego nigdy mi się nie przytrafiło ale rzeczywiście jak baterie są słabe to potrafi dziwnie się zachowywać, więc też bym proponował od tego zacząć. Możesz też skontaktować się Nikon support z www Nikona, do tej pory zawsze odpowiadali mi w ciągu dosłownie dwóch dni max, kiedy potrzebowałem się o coś zapytać.

ddjj
10-07-2008, 10:07
podobnie jak poprzednicy pomyślałem o bateriach. Co prawda ja już kilka razy zmieniałem baterie i nie pamiętam żeby zdychająca bateria dawała takie dziwne efekty.
Napisz czy pomogło.

skandal
02-09-2008, 11:44
zmieniłem baterie i wszystko działa, dziwi mnie że tak aparat zaczął świrować, ale cieszę się że wszystko działa.
Dzięki za wszystkie podpowiedzi !!! Sorry że tak pózno odpowiadam ale problem z kompem był....;-))