Zobacz pełną wersję : czy znów kupć coolpixa
przez 2 lata miałam Coolpix L3 i byłam zadowolona ...aż do awarii obiektywu. waham się czy znów kupić aparat tego typu? czy ta awaria to przypadek, czy dość częsta sprawa?
hmm...wiesz... skoro przez 2 lata byłaś zadowolona to nie wydaje mi się by to była jakaś powtarzająca się usterka. Wszystko się kiedyś zepsuje... może warto pomyśleć o segmencie lustrzanek? na początek coś w stylu d40/d60? na pewno da ci o wiele więcej możliwości fotograficznych. pozdrawiam.
agawytka
09-07-2008, 20:05
ja ze swojej strony tez polecam D40/D60 na początek, daje większe możliwości rozwijania się niż kompakt no i wymaga trochę więcej uwagi :) ale warto!
Ja polecam D3 ;)
A tak na serio to rozumiem że nadal celujesz w kompakty ?, jeśli tak to polecam np Canona A720IS, bardzo fajny aparacik i ma wizjer "optyczny" a nie LCD jak wiekszosc Coolpixów
ale jeśli koleżanka chce kompakt to po co namawiacie ją na lustro...
tam ma wszystko zintegrowane, lekkie i nieduże...
a lustro już takie nie jest...
jeśli dwa lata byłaś zadowolona to bierz chociażby nowego Coolpixa S600: szeroki kąt 28mm, szybki kompakt, 10mln pikseli, 4x zoom, 2,7'' LCD, polskie menu...
może warto pomyśleć o segmencie lustrzanek?
wyraźnie napisałem, żeby pomyśleć o tym segmencie:) a nie by od razu kupować...
fotojacek
10-07-2008, 23:59
Jeśli chodzi o awaryjność kompaktów do 1ooo to w rankingu C:N na 10 które odsyłam do serwisu 8 to N przy mniej wiecej tej samej sprzedaży. Czas oczekiwania tu niestety jest przepaść : bywają przypadki (choć nie zawsze) ze Canon potrafi się uwinąć z małpką w tydzień a Nikon przesyła pismo z "przewidywanym terminem naprawy" i zonk.
Ja z kompaktów brałbym jak któryś przedmówca 720IS.
dziękuję za pomoc. pozdrawiam