Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Patrycja na sportowo

BartekIgnasiak
08-07-2008, 12:01
Na poczatek:
1.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/07/dsc_6606-1.jpg
źródło (http://ignasiak.net/galeria/00155/dsc_6606.jpg)

Sculptoris
08-07-2008, 12:06
Calkiem fajna eksplozja kolorow :-)

diZaster
08-07-2008, 12:09
a jaki to bedzie sport :?: :mrgreen:
fajnie kolorowo, kadr oddupny mnie sie nie widzi.

ladna Modelka :)

zapa
08-07-2008, 12:53
na twarzy za bardzo się świeci imho. nos, pod ustami

fajne tło :)

mOSAd
08-07-2008, 19:06
Mam wrażenie, że to zawody w klepaniu na czas. Poczekam, na kolejne do wnikliwszych komentarzy :)

BartekIgnasiak
08-07-2008, 22:34
Mam wrażenie, że to zawody w klepaniu na czas. Poczekam, na kolejne do wnikliwszych komentarzy :)

mozesz jasniej?

cinek85
09-07-2008, 12:06
kto więcej razy klepnie pupę w minutę, ten wygrywa modelkę :)

Mateoosh
09-07-2008, 17:07
czas rozpoczac trening :P

BartekIgnasiak
09-07-2008, 21:04
a cos na powaznie?

Jacek_Z
09-07-2008, 22:27
Chyba bardziej by pasowała "zabawna" konwencja w tym zdjęciu. Dziewczyna z uśmiechem, widoczne oczy.

mOSAd
09-07-2008, 22:33
No właśnie to jest na poważnie - taki jest odbiór zdjęcia i tyle. Ciężko wynajdować więcej, jak fotka zupełnie nie przemawia do twojej estetyki, no ale spróbujmy.....

Słabe światło na twarzy, mnóstwo przypadkowych cieni, jakieś świecące się placki. Spory kontrast między ostrym światłem na twarzy i szarzyznami rąk i nóg. Strój kolorystycznie kompletnie mi nie pasuje do niczego (ale mogę się nie znać, więc zwalę to na gust, o których podobno sie nie dyskutuje). Okulary i spojrzenie - ani jedno, ani drugie w tym wypadku - żadne nie podkreślone tak jak powinno. Poza - tu już w sumie podsumowałem, ale nie podoba mi się taki obrót, z odgięciem barku do tyłu, a jeśli już miałaby być usprawiedliwiona, to moim zdaniem, powinieneś pokazać chociaż część biustu, dla równowagi. Tu tego brak. Jakaś dziwna fałda materiału z przodu, nie tworząca żadnego, konkretnego kształtu. Tło samo w sobie fajne, ale znów mi nie leży: ani skośne ustawienie do tła, ani kolorystyczne, fakturalne czy tematyczne zgranie ubrania z tłem. Do tego jeszcze mina modelki... Chociaż, spróbowałem kadr bez głowy (obcięty z góry sporo) i wydaje mi się już bardziej podobać.

Chociaż muszę przyznać, że dość dobrze pasuje wykonanie do klimatu. Albo inaczej - na pewno się dziewczynie zdjęcie podoba!

EDIT: Słusznie Jacek napisał - zdjęcie byloby lepsze, ale przecież taka panna nie może się uśmiechać!

BartekIgnasiak
09-07-2008, 23:14
tak panna tzn jaka?

mOSAd
10-07-2008, 00:04
tak panna tzn jaka?

Niektóre rzeczy traktujesz zbyt serio widzę. No ale skoro pytasz, to rozumiem, że jesteś gotów na odpowiedź. Podobnie jak w konwencji macho, facet zachowuje się według ścieśle określonych zasad, jak lolitki są "naiwne" i "niewinne", jak wampy ponure, dżentelmani dystyngowani i uprzejmi, skaterzy robią dziwne miny, a szare myszki noszą okulary i worki pokutne, tak dziewczyna pokazana na zdjęciu reprezentuje pewną (sub)kulturę. Według mnie, nie pasuje do niej uśmiech, za to pasują różowe futrzane gadżety, lśniące okulary, modne ciuchy, seksi spodenki i właśnie brak radosnego, szczerego i naturalnego uśmiechu. Oczywiście nie znaczy to, że taka "panna" nie śmieje się w życiu prywatnym, ale nie jest to nigdy na widoku. Nie pasuje to do stylu, lansu - do wizerunku chłodnej laski. Podobnie jak facet z czarnego BMW ze złotym łańcuchem na szyi, nie puści na pełen zycher Madonny czy Birtney Spears.

Dlatego uważam, że pod tym względem nie należy zmuszać kogoś do wychodzenia ze swojej roli. Chyba, że chcemy osiągnąć specyficzny efekt, co jednak nie tyczy się tego przypadku (można celowo zrobić na przykład zdjęcie znanego poważnego polityka, jadącego z uśmiechem na dziecięcym rowerku).

BartekIgnasiak
10-07-2008, 00:08
co do usmiechu racja, nie pasuje jej
co do oceny modelki, kompletna pomylka, to stylizacja, nie odzwierciedlenie charakteru

Lucky_Luck
10-07-2008, 00:10
Mam wrażenie że ostro jest na pupie, a na twarzy już nie...

Fajna tło i modelka.

Jacek_Z
10-07-2008, 00:12
o rzeczywistym charakterze osoby w przypadku zdjęć modelek zupełnie nie rozmawiamy. Tylko o wrażeniu.
Ja tu nie widzę lansującej się dziewczyny - tylko okulary i to wystarczy by tak ja odbierać? Ja właśnie bym widział słodka uśmiechniętą, nieco lolitę, bez okularów.

mOSAd
10-07-2008, 00:15
Ja cały czas piszę o stylizacji, nie napisałem (rozmyślnie) że dziewczyna jest taka w rzeczywistości. Byłoby to komiczne, udawać po jednym zdjęciu, że wiesz jaka jest fotografowana osoba. Szczególnie w dziale glamour, a nie portret czy reportaż. To jakby powinno rozumieć się "samo przez się". Jeśli odniosłeś inne wrażenie to przepraszam, ale był to jedynie skrót myślowy. Ciężko w kółko pisać "modelka na tym zdjęciu", "modelka w tej stylizacji" - to jest internet jednak - panują zasady skróconych form i niestety, ale przez to wymagają trochę większej domyślności, czy niezbyt pochopnej oceny wypowiedzi. Z tego zresztą powodu wiele już było i będzie pomyłek.

No nic. Mój punkt widzenia znasz, ciekawe co inni zobaczą w tym zdjęciu, zachwycą się nim, zganią - nigdy nie wiadomo!

autograf
10-07-2008, 00:18
E tam, czepiacie sie :mrgreen: Pupa jest fajowa :mrgreen: