Zobacz pełną wersję : Chętnie pomogę na ślubach za free !!!!
Jak w temacie.
Jeśli ktoś potrzebuje drugiego fotografa na ślubie to chętnie pomogę.
Wszystkie zdjęcia jakie zrobię oddam za free.
Warszawa i okolice.
Pozdrawiam
ooo - jak powstał taki watek to i może ja sie podłączę - z tym, że we Wrocławiu. Podobno praktyka czyni mistrza, więc chętnie popraktykowałbym z doświadczonym fotografem ślubnym. Oferta bardzo poważna...
Ja też już o czymś takim myślałem.
Korzystając z okazji, również chętnie spróbował bym swoich sił jako drugi fotograf na jakimś ślubie.
Najchętniej w Warszawie.
No to i ja, bo jakoś trzeba wejść na rynek pracy a bez portfolio to ciężkie zadanie raczej ;-)
Pomogę oczywiście za darmo jako drugi fotograf albo nawet i trzeci ;-)
Jelenia Góra docelowo ale w zasadzie dojadę wszędzie tam gdzie dociera transport publiczny ;-)
no to ja dopiszę, że zasadniczo mógłbym się zabrac za Opole, Wroclaw i wszystko co jest pomiędzy... No i gdyby ktos miał awersję do Nikona to dysponuje równiez pokaźnym ślubnym zestawem marki na C... I druga osoba też by się znalazła... :)
Adam Trzcionka
08-07-2008, 20:20
Ja będę na przyszły sezon szukał kogoś rozgarniętego do pomocy. skrobnę tu info na pewno.
Ja będę na przyszły sezon szukał kogoś rozgarniętego do pomocy. skrobnę tu info na pewno.
Casting pewnie będzie ;P
martin26
08-07-2008, 23:01
też jestem do tego, wawa i okolice.
he he he - postaram się stać bardziej rozgarniętym do przyszlego sezonu i gotów w małopolskę nawet wyruszyć... :) :D
Ja także dopisuję się do tematu. Ja służę pomocą w okolicach Lublina. Mam już jeden ślub który fotografowałem za sobą. :)
Mam już jeden ślub który fotografowałem za sobą. :)
To jesteś niezły kozak, że fotografowałeś za sobą ;) Ja taki giętki nie jestem.
Ja też już o czymś takim myślałem.
Korzystając z okazji, również chętnie spróbował bym swoich sił jako drugi fotograf na jakimś ślubie.
Najchętniej w Warszawie.
To co Mini, robimy spółkę? :D
Bo ja powoli też do ślubniaków i okolicznościowej fotografii zmierzam.
A z chęcią, z chęcią....
Ja biorę 70%, ty resztę i jest ok :mrgreen:
Ja tez, ja tez!
chetnie sie podepne do pomocy! z tym ze w Poznaniu i okolicy
oczywiscie za free - dla nauki i podpatrywania kogos doswiadczonego w tym temacie
A z chęcią, z chęcią....
Ja biorę 70%, ty resztę i jest ok :mrgreen:
Dobrze, ale w zamian ja piję na weselach a Ty kończysz robotę za mnie. :twisted:
oki, mi pasuje (bo pić nie mogę, chyba, że soczki) :mrgreen:
To i ja się dopiszę!
Robi się z tego giełda ofert...:mrgreen:
Ale racja, że od czegoś trzeba zacząć! Robiłem już kilka ślubów, ale tylko znajomym i to jeszcze analogiem. Wyszło przyzwoicie, ale chętnie poszedł bym na "czeladnika", czy jak to się mówi...
Szkoda, ze tak daleko mam do Ciebie! :(
Chyba, że jakąś filię w Karkonoszach chciałbyś założyć, to z przyjemnością służę pomocą!
To i ja się zgłoszę tutaj :) Miejsce: Krosno, Stalowa Wola. dacie znać jak coś ;)
eldritch
10-07-2008, 10:03
A ja chętnie zostanę kierownikiem całej tej Waszej grupy...
"Ruda Grażyna" pobiera 40%, reszta dla Was ja załatwiam reklamę i zlecenia - ale na śluby chodzicie SAMI... ;)
A ja chętnie zostanę kierownikiem całej tej Waszej grupy...
"Ruda Grażyna" pobiera 40%, reszta dla Was ja załatwiam reklamę i zlecenia - ale na śluby chodzicie SAMI... ;)
Ja się pisze, pod warunkiem że stawka za ślub to 10 000zł (60% z tego mi starczy).
Czekam na zlecenia :)
ej ale rubik się juz ożenił, a dodzie sie nie śpieszy
sokrates
10-07-2008, 11:09
to ja mogiem torby popilnować na takiej imprezie - dużo nie chcę pazerny nie jestem po 20% od głównego i zapasowego fiotografa mi wystarczy - ale zastrzegam że w razie kradzieży oddaję całem 20% (z tych 20% które wziąłem)
:-D
aha - no i do tych 10 000 jest warunek - kościół jasny, panna młoda w niezbyt jasnej sukni by pracy nie komplikowała i krótki plener. :D
Dobrze, ale w zamian ja piję na weselach a Ty kończysz robotę za mnie. :twisted:
Oj, wystrzegajcie się, Koledzy, picia przy tej robocie...
Oj, wystrzegajcie się, Koledzy, picia przy tej robocie...
Czyżbyś miał jakąś fajną anegdotkę? ;)
Czyżbyś miał jakąś fajną anegdotkę? ;)
Na szczęście nie mam :)
Ale wiem po sobie, że na rauszu znacznie wzrasta tolerancja wobec reżimów pracy i maleje krytycyzm w ocenie zarejestrowanych w puszce dokonań. Za to w postępie geometrycznym rośnie późniejsza rozpacz przy obróbce :) Na szczęście te dane nie są pozyskane na imprezach ślubnych.
Qrcze, jak jeszcze oprócz Adama T. będzie można sie poduczyć od Kamasza to też bym sam bardzo chętnie skorzystał, nawet chetnie zaproponuje piwko w pubie :))))
Pozdrawiam :)
nawet chetnie zaproponuje piwko w pubie :))))
No - masz gest, nie powiem ;)
No - masz gest, nie powiem ;)
i stawiam wszystkim...... po faworku :)
Faworka zawsze chętnie!!!
zglaszaja sie katowice.
flaszka?
hackermuz
12-07-2008, 22:19
ojj to mam nadzieję, że do tego czasu będę rozgarnięty :)
Ja proponuję tak : wszyscy co wystawili propozycje (razem ze mną) wybierzemy sobie jeden ślub w centrum polski (żeby wszystkim było blisko) i pojedziemy tam wszyscy. Tylko ciężko bo dużo pisało że może iść na drugiego fotografa a bedzie nas chyba z dziesieciu ;]
Max...20
18-07-2008, 19:36
Witam
Też chętnie się pisze na pomoc komuś, kto na tym fachu "żeby zdarł"
okolice Myślenic :)
Pozdrawiam
onyxstudio.pl
21-07-2008, 10:16
Panowie...
Nadeszła ta chwila...
W sobotę (26-07 - Warszawa ul.Solidarności) biorę ślub cywilny...
To będzie 5 - 8 minut i po sprawie.
Na tym ślubie będzie 5 (ja, moja przyszła żona+córcia w brzuchu... i drużbowie) lub 6 osób...
Szósta osoba to fotograf... jeśli ktoś byłby zainteresowany pstryknięcia nam kilku fotek :)
Potem jakiś bardzo krótki plenerek... miejsce już wybrałem (prawie centrum)
Miało nie być fotografa ale musimy coś mieć jako dowód dla rodziców bo Oni o niczym nie wiedzą :)
Czy ktoś z forumowiczów byłby zainteresowany??
Mogę udostępnić D200 + 50/1.8
Zainteresowanych proszę o kontakt na forum lub
[email protected]
Pozdrawiam,
Rafał.
Panowie...
Nadeszła ta chwila...
W sobotę (26-07 - Warszawa ul.Solidarności) biorę ślub cywilny...
To będzie 5 - 8 minut i po sprawie.
Na tym ślubie będzie 5 (ja, moja przyszła żona+córcia w brzuchu... i drużbowie) lub 6 osób...
Szósta osoba to fotograf... jeśli ktoś byłby zainteresowany pstryknięcia nam kilku fotek :)
Potem jakiś bardzo krótki plenerek... miejsce już wybrałem (prawie centrum)
Miało nie być fotografa ale musimy coś mieć jako dowód dla rodziców bo Oni o niczym nie wiedzą :)
Czy ktoś z forumowiczów byłby zainteresowany??
Mogę udostępnić D200 + 50/1.8
Zainteresowanych proszę o kontakt na forum lub
[email protected]
Pozdrawiam,
Rafał.
Z Warszawy to chyba mini21 się zgłosił. Mini pomóż koledze.
jacek.gold
21-07-2008, 10:39
i teraz będzie dylemat bo każdy by chciał na drugiego bo odpowiedzialność mniejsza a kto się odważy pierwszym być? Panowie i panie okazja niepowtarzalna bo młodzi świadomi ryzyka a gra warta świeczki
onyxstudio.pl
21-07-2008, 10:43
Gwarantuje, że będzie się można na nas wyżyć na plenerze :)
Żadnych białych sukni... jak bedzie lało to będzie to tylko atut... (zapewniam parasol ;)
Odwagi :)
Gwarantuje, że będzie się można na nas wyżyć na plenerze :)
Żadnych białych sukni... jak bedzie lało to będzie to tylko atut... (zapewniam parasol ;)
Odwagi :)
Wchodze w to podaj konkrety i kontakt na PW
jacek.gold
21-07-2008, 10:51
brawa dla odważnych !!!
O, dopiero teraz przeczytałem.
Chętnie bym się spróbował, ale Jacek był pierwszy.
a 2 nie moze byc? pisz do organizatora PM
co 2 aparaty to nie jeden, wiele slubow jest robionych przez 2 osoby
pracuja w roznych rejonach np. kosciola wiec nie powielaja kadrow
niektore momenty trwaja chwile wiec nie ma czasu nawet na przejscie na druga strone osób fotografowanych
Myślę, że Jacek Cię nie pogoni z USC :)
a może 4 fotografów? każdy z innego kąta zrobi zdjęcie...
to dopiero full wypas ;) tak chyba nikt nie miał jeszcze :mrgreen:
a 2 nie moze byc?
obaj mogą być drugim fotografem, wiadomo - mniejszy stres :mrgreen:
Hę ciekaw jestem jak poszło?
dołączam sie do wątku.
chętnie przyjmę sie na czeladnika- Kraków i okolice, moge na pw przesłać porfolio.
arturkrz
31-07-2008, 12:17
Może ktoś chce potrenować na mniejszej uroczystości?
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=67181
:-)
ja jestem rozgarnięty :mrgreen:
tomekudla
05-08-2008, 09:35
Mam prośbę do szanownej Moderacji o przeniesienie tego tematu na górę strony, żeby wszyscy zainteresowani pomaganiem mogli się wpisywać w jednym konkretnym miejscu zamiast tworzyć co raz to nowe wątki, ktoś poprze pomysł??
Mam prośbę do szanownej Moderacji o przeniesienie tego tematu na górę strony, żeby wszyscy zainteresowani pomaganiem mogli się wpisywać w jednym konkretnym miejscu zamiast tworzyć co raz to nowe wątki, ktoś poprze pomysł??
ja popieram!! :]
Pomogę na ślubach w Częstochowie i okolicach! Za free! Proszę o kontakt na PW!
Pozdrawiam! :)
Pomogę na ślubach w Częstochowie i okolicach! Za free! Proszę o kontakt na PW!
Pozdrawiam! :)
za free, to chyba tylko w kuchni....
Jak ja się cieszę, że w moich stronach nie ma takich "wyrywnych"
Hehe, a ja pomogę za darmo w sesjach aktu :mrgreen:
ja przy aktach moge pudrowac torsy dziewczat i robic masaze dla rozluznienia sytuacji :)
swoja droga Filku , kiedy bedzie jakies klepanie bo buziach ,
przejechalbym sie z checia na jakas gale
26 września zamknięta imprezka - jak będzie z foceniem jeszcze nie wiem, a potem 11.10 Stalowa Wola. A do końca roku jeszcze Rembertów, Wieliczka (kopalnia!), Białystok i coś tam jeszcze się wymyśli :D
jakby co dawaj znac , Ja sie pisze czterema lapami , chyba ze akurat wypadnie mi grac do kotleta :)
26 września zamknięta imprezka - jak będzie z foceniem jeszcze nie wiem, a potem 11.10 Stalowa Wola. A do końca roku jeszcze Rembertów, Wieliczka (kopalnia!), Białystok i coś tam jeszcze się wymyśli :D
o, do białego, to i ja mam niedaleko, więc też poproszę cynka ;)
Widze że coś Kraków się mało odzywa, tak więc ja się pisze na jakąkolwiek pomoc w Krakowie lub Krynicy Zdrój (w obu miejscowościach pomieszkuje ale 90% w Krakowie). Pomoc w każdej uroczystości. Chętnie podpatrze jak robi się plener, jak robi się profesjonalne sesje zdjęciowe (potrzymam blende ;P) a także jako IIgi fotograf na Ślubie itd..
Sprzęt: Nikoś D70, Tamronik 17-50 2,8, Nikkor 70-300 VR, a niebawem D300... (D90- fuu... ;P)
Jakby co to pisać na maila. ;)
To i ja się piszę. Odpowiada mi Warszawa, Białystok. Jeśli ktoś jest chętny i potrzebuje 2-ego, 3 -ego fotografa to prosze o kontakt. Każda uroczystość, przyjęcie zostanie zrealizowana
trzeba liczyc na dobrą duszyczke...
..mialem okazje porozmawiac z fotografem slubnym z krakowa, ktory ma 10 slubow w jeden weekend :)
nie chcial mnie wziac na pomocnika bo mowi ze jakby tak robil to sam sobie konkurencje robi i zamiast 10ciu to teraz moze mialby 7 :)
Floyd Rose
07-09-2008, 23:44
Jak to 10 ślubów w jeden weekend ?, jak to możliwe?
Musi być, że na etacie w USC. :D
sokrates
16-09-2008, 09:58
10 w 1 weekend - fizycznie niemożliwe, nawet zakładając bardzo optymistycznie że wszystkie 10 w 1 kościele są i kolo foci tylko samą ceremonię. No chyba że zbiorówki foci na pielgrzymkach to może i 50 ciachnąć na raz :-)
boski.luk
19-09-2008, 14:11
Witam.
Dołączam się do wątku. Bardzo chętnie pomogę profesjonaliście, niekoniecznie przy ślubach.
Mogę trzymać blendę, dźwigać sprzęt ( do 40kg :P ), sprzątać studio, dotrzymywać towarzystwa modelką :D, dosłownie wszystko w granicach rozsądku :)
W grę wchodzi też praca jako drugi fotograf (posiadam własny sprzęt), kierowca, pomoc przy późniejszej obróbce zdjęć,
umiem też tworzyć strony www (XHTML, CSS, PHP, JS, podstawy flash).
Wszystko to za możliwość nauki i obserwacji.
Miejsce: Kraków i okolice
dotrzymywać towarzystwa modelką
Jak to się robi? Kim? Czym? Modelką?
ForestPoland
19-09-2008, 20:10
Witam. Też byłbym chętny do pomocy w ślubach w okolicach Wejherowa i 3-city. Jako drugi fotograf oczywiście. Jakby co to GG: 3843845, kom. 696 544 227. Posiadam swój sprzęt. Pozdrawiam.
boski.luk
19-09-2008, 22:12
Jak to się robi? Kim? Czym? Modelką?
to nie wiesz "jak to sie robi?" :-P
widzisz modelkę, podchodzisz i sprawiasz żeby poczuła się naprawdę szczęśliwa (to tak bardzo w skrócie)
Ja jestem z Torunia i chętnie podepnę się do jakiegoś fotografa na ślub w celu wzbogacenia portfolio - odwzajemnie się dostępem do tanich odbitek i albumów ;)
A ktoś z Zamościa lub okolic? ;)
Tyszanin, chętny do pomocy do zbudowania portfolio ! także Tychy, ogólnie Śląsk, Katowice i okolice :)
Tarnobrzeg i okolice, jestem chętny do pomocy w zdj ślubnych, chciałbym zbudować swoje porfolio, głównie nabyć praktyki. Wszystkie moje zdjęcia udostępnie obrobione, przygotowane na płycie ;) Będę bardzo wdzięczny. W razie zainteresowania gg 1442012 lub pw ;-)
skarcity
06-10-2012, 19:26
Ja nie chcę pomagać na ślubach za free, za kasę też nie. To tak jakby kogoś to interesowało :-)
pozdrawiam
RobertMiernik
06-10-2012, 19:40
ja nie chcę pomagać na ślubach za free, za kasę też nie. To tak jakby kogoś to interesowało :-)
pozdrawiam
dziękujemy ci... S.C. Johnson
A ktoś z Zamościa lub okolic? ;)
szukasz pomocnika czy oferujesz pomoc ? ;)
Jest ktos z lubuskiego ? :) Chetnie sie przyucze.
silverpaul
07-10-2012, 23:32
A ja myślałem, że tu co najmniej 3/4 forumowiczów to profeska! :)
Źeby nie było jestem i chcę być amatorem:)
Dobry!
Chętnie potrzymam blende, przestawię statyw i nawet zdjęcie jakieś zrobię i obrobię. oczywiście za... doświadczenie! (rejon: Wrocław, Strzelin, Świdnica, Dzierżoniów, Oława:) jakieś klamoty mam.
archeolodzy... ;)
zaraz archeolodzy, sama moge nosic sprzet za kims i potrzymac blende, ustawic statyw, obojetnie na jakiej imprezie.
I sernik na deser moge przywiezc.
Robie dobry.
Warszawa. :)
Zapraszam chętnych wolontariuszy z naszego pięknego miasta.
D_Z_I_A_D_E_K
11-10-2012, 21:54
łódź i okolice, chętnie pomogę
Robie dobry.
Że ponosisz za mną torbę i jeszcze sernik na deser? A gdzie haczyk?
no i kto mnie teraz zabierze skoro sernika nie zrobię?!
zaraz archeolodzy, sama moge nosic sprzet za kims i potrzymac blende, ustawic statyw, obojetnie na jakiej imprezie.
Robie dobry.
Warszawa. :)
A pizzę zamiast tego sernika da radę? ;)
A pizzę zamiast tego sernika da radę? ;)
Da rade, do niedawna prowadzilam pizzerie, mam przepis na prawdziwa wloska, znaczy taki od prawdziwych Włochów, cienki, kruchutki spod , sos wlasnej roboty.
Dodatki wg uznania.
Tyle, ze w piekarniku az tak dobra nie wyjdzie jak z pieca do pizzy, ale jakby co... :):)
robin102
17-10-2012, 11:16
Sernik zbanowany :(, a przydałby mi się szeroko widzący pomocnik na następny sezon, do zdjęć robienia, a nie torby noszenia.
Sernik zbanowany :(, a przydałby mi się szeroko widzący pomocnik na następny sezon, do zdjęć robienia, a nie torby noszenia.
Robinie 102 spr pw ;-)
robin102
18-10-2012, 17:47
Robinie 102 spr pw ;-)
Województwo Podlaskie.
Plastek01
18-10-2012, 23:50
Sam bym chętnie ponosił za kimś sprzęt w Płocku i okolicach. Niestety, ale ani sernika ani pizzy to ja nie zrobię :(
daro1980
19-10-2012, 10:01
ja również oferuje swoja szeroko pojętą pomoc przy plenerach i imprezach okolicznościowych ... dojadę w promieniu 100 km
robin102
26-10-2012, 21:38
No proszę, a na Podlasiu gdzie można porobić zupełnie inne śluby niż w całej Polsce i to nawet 3 w jeden weekend nie ma chętnych do pomocy i zarobienia trochę grosza. Jeden kolega się ledwo odezwał na PW. Potrzebuję pomocnika szeroko widzacego z portfolio i doświadczeniem w reportażowej fotografii, niekoniecznie ślubnej. Mocna dyspozycyjność będzie potrzebna.
a kryzys podobno :)