PDA

Zobacz pełną wersję : problemy z battery pack-iem pro delty

boris82
06-07-2008, 11:31
witam
czy ktoś z użytkownikow w/w battery pac-ka ma problemy z wyzwalaniem migawki za pomocą sterownika wbudowanego w to urządzenie lub za pomocą spustu migawki wbudowanym w battery pac-ka????
Ja używam go z D60 i na początku jeszcze coś działał ale teraz kompletnie nic nie gada nie wiem czy to wina produktu czy może ja coś nie tak robie??

nonnatus
06-07-2008, 11:51
spokojnie.to nie wina gripa, tylko instrukcja obsługi aparatu prosi o przeczytanie się... :)
miałem gripa w de czterdzieści i z tego co pamiętam
żebyś mógł wyzwolić spust migawki na gripie musisz
a) w gripie wypuścić taki sterownik mechanicznie.
b) w menu puszki musisz odnaleźć zakładkę, gdzie masz m.in. tryb opóźnionego wyzwalania migawki i tam wybierasz potrzebną tu opcję (zdaje się ostatnią)

sorki, że niezbyt precyzyjnie, ale nie mam przed sobą ani tego aparatu, ani instrukcji, ani gripa...
więc nieco po omacku, ale myslę, że poradzisz sobie...
powodzenia.
pzdr.

nonnatus
06-07-2008, 11:54
i jeszcze taki off topic...
mogę zapytać po co kupiłeś D60 jak masz D70s?

:confused:

Romczyslaw
06-07-2008, 12:27
to ja się wtrącę off-topic
Nie wiem jak kolega boris82, ale ja najpierw kupiłem d300 i później kupiłem d60. Aparat był dla mojej lubej bo d300 był dla niej za wielki, za ciężki i za skomplikowany. Sam go jednak często używam i uważam że d60 jest fajnym lekkim aparatem robiącym fajne zdjęcia. Niewielkie rozmiary, mała waga i małe menu tez mają swoje zalety. Na imprezy jest git.

nonnatus
06-07-2008, 13:21
matko bosko chorzelosko...

masz audicę w garażu a jeździsz trabantem, bo na imprezy lepszy?
nie mam pytań.

who
06-07-2008, 15:39
matko bosko chorzelosko...

masz audicę w garażu a jeździsz trabantem, bo na imprezy lepszy?
nie mam pytań.

tylko weź pod uwagę, że jak coś się stanie z aparatem to łatwiej przeboleć te 1500zł niż koło 5tyś (czy ile tam d300 teraz kosztuje ;) ) oczywiście przez imprezę rozumiem wyjście z kumplami do baru na piwko ;)

boris82
06-07-2008, 22:40
spokojnie.to nie wina gripa, tylko instrukcja obsługi aparatu prosi o przeczytanie się... :)
miałem gripa w de czterdzieści i z tego co pamiętam
żebyś mógł wyzwolić spust migawki na gripie musisz
a) w gripie wypuścić taki sterownik mechanicznie.
b) w menu puszki musisz odnaleźć zakładkę, gdzie masz m.in. tryb opóźnionego wyzwalania migawki i tam wybierasz potrzebną tu opcję (zdaje się ostatnią)

sorki, że niezbyt precyzyjnie, ale nie mam przed sobą ani tego aparatu, ani instrukcji, ani gripa...
więc nieco po omacku, ale myslę, że poradzisz sobie...
powodzenia.
pzdr.

wszystko o czym tu napisales to wykonuje i nie gada ten grip
na poczatku kilka razy zadzialal ale po pewnym czasie aparat przestał reagowac na gripa
na szczescie mam jeszcze na niego gwarancje tylko pytam czy czegos nie przeoczylem zeby na darmo nie odsylac gripa

Piecyk
06-07-2008, 23:06
Ja mam grip delta pro ale do D40 i popwiem ci szczerze ze on napraawde nie kontaktuje. Czasem ma takie chwile zze calkiem nie dziala a czasem jest wszystko ok a robie wszystko po kolei jak to napisal kolega wczesniej

boris82
06-07-2008, 23:11
Ja mam grip delta pro ale do D40 i popwiem ci szczerze ze on napraawde nie kontaktuje. Czasem ma takie chwile zze calkiem nie dziala a czasem jest wszystko ok a robie wszystko po kolei jak to napisal kolega wczesniej

ja mam dokladnie ten sam problem z tym gripem niby wszystko jest ustawione ok tak jak powinno byc a nie gada z aparatem zastanawiam sie czy nie wyslac go na gwarancje niech cos z tym zrobia

Piecyk
06-07-2008, 23:16
Szczerzze si powiem ze bylem w tym sklepie gdzie go kupowalem i babka mowila ze to taki defekt tego sprzetu(bo dalem jej zeby zobaczyla) i kazala mi przyniesc dowod zakupu i na gwarancje wiec ja oddaje i tobie tez radze.
Pozdrawiam

nonnatus
06-07-2008, 23:19
może za malo go kochasz i za rzadko z nim rozmawiasz...:)