PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] na plaży w Sopocie....

Dermacentor
04-07-2008, 22:18
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

JED
04-07-2008, 23:02
Jak dla mnie - OK. Ale poczekaj na "znawcow" - NA PEWNO jest zle! ;)

lechupe
04-07-2008, 23:06
może jest i złe, ale mi sie podoba. Moze nie jako portret, ale solidne do albumu.

fuckworld
04-07-2008, 23:17
Moje spostrzeżenia są następujące:

1 - lewa ręka zbyt blisko ciała, co niepasuje do prawej wyciągniętej ręki i ma się wrażenie, że dziewczyna zaraz się przewruci.
2 - niefortunne cięcie lewej ręki, albo ją ciąć albo nie ciąć.
3 - przydało by się zastosować do tej całej zasady z mocnymi punktami
4 - kolorysyka tła nie powinna przzebiegać centralnie, lepiej było by się zdecydować albo na więcej niebieskiego albo na więcej piacu

Ruppel
04-07-2008, 23:47
jest dobrze, światło ładnie zagrało, fworld, nie bądź taki aptekarz:) Odbiór pozytywny.

autograf
05-07-2008, 01:19
Jak dla mnie - OK. Ale poczekaj na "znawcow" - NA PEWNO jest zle! ;)

Słuchaj no Kolego! Z takimi komentarzami to długo tu nie zagościsz!

Do autora:
Chciałbym tak poleżeć na tym piachu.. Ech, może morze..

Orkaniusz
05-07-2008, 09:58
Dla mnie super, ale delikatnie w lewo, żeby odrobinkę przestrzeni z prawej strony...Fajnie widać ziarnka piasku.

tomekudla
05-07-2008, 10:12
Bardzo ładnie, nie myślałem, że plaża którą przecież znam można tak ładnie pokazać - niemalże jak piaski Sahary:mrgreen:

Modelka bardzo ładna i bluzeczka gustowna, zdjąłbym tylko biżuterię (łańcuszek, pierścionki, bransoletka). Ładna GO, ciekawi mnie tylko co to za "zakłócenia" z lewej strony na zbiegu piasku i morza, wygląda jak wyrzucone glony z morza. Zgadzam się, że albo więcej nieba albo piasku.

Zdjęcie bardzo przyjemne i chciałbym zobaczyć ich więcej. Gratuluje:-D

MikeP
05-07-2008, 10:20
Mysle, ze jakbys przesunal kadr troche w prawe tak, zeby z jej lewej bylo troche wiecej przestrzeni to wyszloby calkiem dobrze. Kolory ladne itp. Poza tym znalazlaby sie w mocnym punkcie zdjecia.

Ach, ktos kiedys tu niedawno pisal, ze nie wie jak zrobic zdjecie 50 mm niecentralnie (masakra nie?). To wprawdzie nie jest 50 mm ale idea swietnie pasuje, zeby autor tego pytania znalazl odpowiedz. Mozna i da sie przedstawic postac i tlo, ktore sobie nie psuja miejsca. Trzeba tylko ruszyc glowa a nie klawiatura...

Pozdrawiam

harb
05-07-2008, 10:42
Mysle, ze jakbys przesunal kadr troche w prawe tak, zeby z jej lewej bylo troche wiecej przestrzeni to wyszloby calkiem dobrze. Kolory ladne itp. Poza tym znalazlaby sie w mocnym punkcie zdjecia.

Ach, ktos kiedys tu niedawno pisal, ze nie wie jak zrobic zdjecie 50 mm niecentralnie (masakra nie?). To wprawdzie nie jest 50 mm ale idea swietnie pasuje, zeby autor tego pytania znalazl odpowiedz. Mozna i da sie przedstawic postac i tlo, ktore sobie nie psuja miejsca. Trzeba tylko ruszyc glowa a nie klawiatura...

Pozdrawiam

zgadzam sie z Twoją opinią :-D czyli przyjemna fotka albumowa

rotor
05-07-2008, 10:46
a przerysowanie zbyt krótką ogniskową panom nie przeszkadza?, bo mnie tak,
reszta mniejszych uwag -mało ważna

Dermacentor
05-07-2008, 17:32
Dziękuję za wszystkie uwagi. Faktycznie uciąłem zbyt mocno z prawej strony. Wszak to moje pierwsze kroki z takim sprzętem, nadal intensywnie się uczę. Mam nadzieję doskonalić się w ekspresowym tempie :-D.
Pozdrawiam,
Konrad