Zobacz pełną wersję : NX a WB
Mam problem, być może prosty, ale nie znalazłem tego w instrukcji.
W jaki sposób mogę przy automatyczniej konwersji zdjęć do jpg zmienić WB na wybraną przezemnie wartość w kelwinach? Wiem jak to zrobić wybierając któreś ustawienie predefiniowane.. ale czy mogę zrobić to wpisując gdzieś (gdzie?) wartość w kelwinach?
Mam problem, być może prosty, ale nie znalazłem tego w instrukcji.
W jaki sposób mogę przy automatyczniej konwersji zdjęć do jpg zmienić WB na wybraną przezemnie wartość w kelwinach? Wiem jak to zrobić wybierając któreś ustawienie predefiniowane.. ale czy mogę zrobić to wpisując gdzieś (gdzie?) wartość w kelwinach?WB przelacz na "calculate automaticaly", tam ustaw suwakami potrzebna wartosc, zapisz preseta, przejdz do browsera, zaznacz interesujace Cie zdjecia i z menu kontekstowego wybierz "Load Adjustments". Otworzy sie okienko w ktorym zaznaczysz ze ma wolac do JPGa i to wszystko.
Dzięki Stig, wszędzie szukałem tylko nie w "calculate automaticaly" :D zgodnie z wydawałoby się logiczną zasadą że tam gdzie jest automatycznie nie będzie manualnie.
Dzięki Stig, wszędzie szukałem tylko nie w "calculate automaticaly" :D zgodnie z wydawałoby się logiczną zasadą że tam gdzie jest automatycznie nie będzie manualnie.No takiz to popier...ny ten Nikon Capture. :) Wszystko na opak.