PDA

Zobacz pełną wersję : znad morza

slavcic
04-07-2008, 11:24
...prosto w album przywiezione. zapraszam do skomentowania :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://xs129.xs.to/xs129/08275/set1_b1709.jpg)

Majek
04-07-2008, 11:31
Bardzo fajne, wakacyjne. Jakim szkiełkiem robione? Za jakieś 3 tygodnie też się wybieram nad morze i tak się zastanawiam, w co ewentualnie powinienm się jeszcze dozbroić...

slavcic
04-07-2008, 11:37
...Jakim szkiełkiem robione? ...

sigmom 70-300 4-5,6. daje rade jak ja polubic ;-) ogolnie raczej nie do takich fotek stworzona

mikkay
04-07-2008, 12:15
Jak znalazł do albumu :) Ładnie.

Bartek Witek
04-07-2008, 13:02
Super! Fajne momenty. Piękne światełko! Będzie piękna pamiątka :)

Szkoda, że w naszych czasach fotografia cyfrowa nie była tak popularna i łatwodostępna.
Ja mam dosłownie kilka zdjęć z dzieciństwa :(

Pozdrawiam

slavcic
04-07-2008, 15:11
...Szkoda, że w naszych czasach fotografia cyfrowa nie była tak popularna i łatwodostępna.

To tak jak ja. W tym znad morza zadnego ;-(

Majek
04-07-2008, 15:39
Szkoda, że w naszych czasach fotografia cyfrowa nie była tak popularna i łatwodostępna.Nie wiem, jak w Waszych czasach, ale w moich, to w ogóle fotografi cyfrowej nie było... Ale za to mam kilka zdjęć czarnobiałych. Nawet kolorowych też jest kilka odbitych na świetnej jakości papierze firmy ORWO z elegancką czerwoną dominantą. :mrgreen:

Bartek Witek
04-07-2008, 22:08
Nie wiem, jak w Waszych czasach, ale w moich, to w ogóle fotografi cyfrowej nie było... Ale za to mam kilka zdjęć czarnobiałych. Nawet kolorowych też jest kilka odbitych na świetnej jakości papierze firmy ORWO z elegancką czerwoną dominantą. :mrgreen:

W moich czasach cyfrowej tez nie bylo. Za to pamietam radosc jak pierwszy raz zakladalem w ciemni dziadzia klisze do zenita :D

Co nie zmienia faktu, ze jak bylem malutki to nie mielismy aparatu:( Jakies tam kolorowe mam i kilka cz-białych. Ale moja córka ma więcej po dwóch wypadach spacerowych niż ja z całego dzieciństwa :(

Piter
04-07-2008, 23:40
kolorystyka, światło i kadr bardzo na tak. Może nia powalają na kolana, ale 4* zasłużone:)

malibu
04-07-2008, 23:47
bardzo dobre foto albumowe - będzie świetna pamiątka

mihow
04-07-2008, 23:51
Dla mnie bomba :)

Archibald
05-07-2008, 21:12
W moich czasach cyfrowej tez nie bylo. Za to pamietam radosc jak pierwszy raz zakladalem w ciemni dziadzia klisze do zenita :D

Co nie zmienia faktu, ze jak bylem malutki to nie mielismy aparatu:( Jakies tam kolorowe mam i kilka cz-białych. Ale moja córka ma więcej po dwóch wypadach spacerowych niż ja z całego dzieciństwa :(

Wszystko się zgadza, poza Zenitem - ja wpychałem do Smieny ;-) Co do ilości zdjęć z dzieciństwa w porównaniu do ilości zdjęć mojej córki - dokładnie tak samo ;-)

A w kwestii zdjęć - bardzo fajnie złapane, fajne kolory, duży plus :-)

slavcic
07-07-2008, 09:38
ciesze sie ze sie podoba :-)

skoro tak to pokaze jeszcze jedno - w nieco bardziej drazniacych kolorkach...
wole to pierwsze, ze wzgledu na kolory. a Wam jak sie widzi?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://xs129.xs.to/xs129/08281/set2_c107.jpg)

Piter
07-07-2008, 10:23
ja tez wole pierwsze. Na 2 troche przeszkadzaja te kolorowe elementy (parawanu?)

Bartek Witek
07-07-2008, 10:31
Wolę pierwsze za pozycję, światełko na buzi i za lewą rączkę ;) Szkoda, że ją raziło słonko i oczka są ciemne i przymrużone.

Pozdrawiam

slavcic
07-07-2008, 10:56
ale o ktorym pierwszym mowicie? ;-)

ja mialem na mysli to z pierwszej strony (zestawienie dwoch niebieskich) - spokojna kolorystyka.

to drugie zalaczone (dwa z parawanem) polowalem zeby zlapac kolory parawanu wlasnie. podobalo mi sie na zywo, ale jakos na zdjeciach pstrokato wyszlo. ogolnie podobaja mi sie te fotki, ale w porownaniu z tymi niebieskimi wypadaja slabiej. jakos mnie drzazni ta pstrokacizna.

Piter
07-07-2008, 11:33
To inaczej... z 1 i 2 serii wybieram 1 (ta niebieska) a z 2 serii wybieram lewe:)

Bartek Witek
07-07-2008, 11:38
Przepraszam za brak precyzji w określaniu upodobań ;) Hehe
Oczywiście chodzi o 1 z drugiej serii :)

slavcic
07-07-2008, 14:26
:-)

CatchTheMoment
07-07-2008, 14:28
Coś w tych zdjęciach jest, że poruszają.... bardzo!

z racji swojego braku profesjonalizmu mogę sie wypowiadać na tematy ogólne. Szczegóły naświetlania, kompozycji etc pozostawiam tym wybitniejszym :)

Jeżeli jesteś amatorem, co wyczytałam na blogu, to ja jestem TURBOamatorem - skoro amatorem już być nie mogę przy tak wysokiej poprzeczce :)

Zdjęcia z blogu są 'very nice' - szczególnie jako amatorskie ! :)

Baaaardzo mi sie podoba!

pozdr

Motorniczy
07-07-2008, 15:51
Super! Fajne momenty. Piękne światełko! Będzie piękna pamiątka :)

Szkoda, że w naszych czasach fotografia cyfrowa nie była tak popularna i łatwodostępna.

Pozdrawiam

Tak to prawda :) mnie natomiast moja babcia prowadzała co miesiąc do fotografa na kilka różnych zdjęć i pamiętam , że zawsze się bałem .. bo tam było ciemno i czarne ściany :mrgreen:. Teraz się mszczę :)

Piter
07-07-2008, 16:39
Jeżeli jesteś amatorem, co wyczytałam na blogu, to ja jestem TURBOamatorem

Podpisuje sie pod tym wszystkimi konczynami:) Badzo fajne fotki masz w portfolio!

slavcic
08-07-2008, 09:48
Piter, CatchTheMoment - nie pozostaje mi nic innego jak powiedziec DZIEKUJE.
dzieki za odwiedzinki w tym zapomnianym zakatku netu :)