PDA

Zobacz pełną wersję : kupuję zestaw kitowy d70s, co jeszcze do niego dokupić?

indianeczka
11-05-2006, 11:44
Na pewno:
- karta 1 gb, jaką mi polecacie?, czy po prostu nie ma to większego znaczenia jaka jej prędkość?,
- jakiś filtr na obiektyw, jaki?
- osłona na lcd, jaka?
- dodatkowa bateria, zapewne nie nikona:), jaka?
statyw już mam, kupiłam 3 lata wstecz przy kupnie coolpixa 5400 z którego do dzisiaj jestem zadowolona, ale to za mało dla mnie...
...w planach na pierwszym miejscu narazie mam sb-600(kupić dyfuzor?), potem nikkora 50 mm 1,4 i, może jakiś niedrogi zoom?, niekoniecznie nikkr, hm... czy coś jeszcze powinnam mieć?, dodam, że aparat będzie mi służył głównie do zdjęć koncertowych (z możliwością bycia na scenie blisko grajków), no i przyrody, portretów itp..
z góy dziękuję za odpowiedź.
pozdrawiam

Adam Trzcionka
11-05-2006, 12:23
przejrzyj zebnrane oferty na:

www.skapiec.pl

www.kupujemy.pl

ta oferta wyglada sensownie:
http://www.agito.pl/index.php?pid=25109

w D70 i D70s osłona na lcd jest w zestawie. jesli chodzi o lampe i szkła, moge na privie dać ci namiar na taniego sprzedawcę. jeśli chodzi o body - da się "ugadać" w sklepie tańszą sprzedarz bez faktury, zawsze jakieś 150-200 w kiesznie, próbuj.

indianeczka
11-05-2006, 13:12
...jesli chodzi o lampe i szkła, moge na privie dać ci namiar na taniego sprzedawcę.

W takim razie proszę o namiar na taniego sprzedawcę. dziękiii

FStyl
11-05-2006, 14:35
ZESTAW STARTOWY
-Karty SanDisk (Ultra II lub Extreme III) 1GBx2szt (zalecane dla osób, które robią NEFy, dla tych też program NC)
-Akumulatory zamienniki 1 lub 2 sztuki
-SB 800 (dyfuzor w komplecie)
-Adobe Photoshop Elements
-Komputerek do obróbki fotek (iMac, Mac Mini, Mac Book Pro z Intel core duo lub komputer innej klasy)

anwas1970
11-05-2006, 16:00
Butelkę wina i świece :)