PDA

Zobacz pełną wersję : Zamiennik MB-D200 z Phottixa?

fikromajo
02-07-2008, 20:17
Witam,
ma ktoś może ten wynalazek/zamiennik gripa do d200
Chętnie usłyszałbym kilka słów porównania go do oryginału.
Można go kupić w dobrej cenie na Ebay z HK za 76$ z przesyłką ->tutaj http://cgi.ebay.com/Phottix-BP-D200-Premium-Grip-for-Nikon-D200-MB-D200_W0QQitemZ170234878968QQihZ007QQcategoryZ48519 QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Są też wersje od razu z dwoma zamiennikami EN-El3e, przy obecnej cenie dolara można byłoby zaryzykować, tak więc czekam na opinie posiadacza.

Pozdrawiam
Marcin Kowalski

sToh
03-07-2008, 13:55
Wygląda nieźle .
Ciekawe czy spust pionowy działa poprawnie ..

GrzegorzPPP
03-07-2008, 14:01
wygląda fajnie, chętnie poczytam jak już go ktoś kupi.

Ze swojej strony mogę polecić deltę, poza słabym plastkiem jest całkiem fajny :)

fikromajo
03-07-2008, 18:59
Jak dostanę kartę z Mbanku do płatności internetowych, to go na próbę zamówię i osobiście przetestuje.
Oczywiście postaram się wszelkie opinie te dobre i złe umieścić w tym wątku.
Ale do tego czasu może ktoś kto ma zamieści jakiś opis i ocenę.
Po opisie MB-D10 z sąsiedniego wątku można mieć nadzieję, że grip za taką cenę spełni swoje zadanie.

nikonowiec
21-07-2008, 21:23
Wygląda nieźle .
Ciekawe czy spust pionowy działa poprawnie ..

Może i nieźle wyglada, ale czy to wszystko?? Owszem, ma spust. Nie ma natomiast kółek nastawczych czasu i przysłony oraz blokady pomiaru światła. Nie masz zamiaru tego używać podczas zdjęć?? Bo ja to używam cały czas. To podstawa dobrze naświetlonych zdjęć. Więc nie wiem czy jest sens kupować tylko pojemnik na baterie. Mogłeś kupić D60 i zamiennik gripa i miałbyś pojemnik na baterie. Mając już D200 to zrób tak, aby mieć w pełni kompatybilny MB-D200. (Zapewne zaraz mnie co niektórzy zbesztają, że zabieram głos wogóle)

life
22-07-2008, 00:31
Może i nieźle wyglada, ale czy to wszystko?? Owszem, ma spust. Nie ma natomiast kółek nastawczych czasu i przysłony oraz blokady pomiaru światła. Nie masz zamiaru tego używać podczas zdjęć?? Bo ja to używam cały czas. To podstawa dobrze naświetlonych zdjęć. Więc nie wiem czy jest sens kupować tylko pojemnik na baterie. Mogłeś kupić D60 i zamiennik gripa i miałbyś pojemnik na baterie. Mając już D200 to zrób tak, aby mieć w pełni kompatybilny MB-D200. (Zapewne zaraz mnie co niektórzy zbesztają, że zabieram głos wogóle)

a gdzie ty widzisz że nie ma pokręteł??

ahh zapomniałem że jesteś metkowcem i jak nie ma "Nikon" to już ch... z grzybnią! jako posiadacz MB-D200 to ten Photix jest łudząco podobny do "oryginału"

nikonowiec
22-07-2008, 09:58
a gdzie ty widzisz że nie ma pokręteł??

ahh zapomniałem że jesteś metkowcem i jak nie ma "Nikon" to już ch... z grzybnią! jako posiadacz MB-D200 to ten Photix jest łudząco podobny do "oryginału"

Ale tylko podobny. Idź na meline i kup pół litra wódy i wypij. Też ma taką naklejkę jak ta w sklepie. No przecież jest podobna do "oryginału". Następny zazdrośnik który pluje jadem. Owszem jestem metkowcem, jak Ty to nazywasz, ale tak jak Ty to napisałeś powiniem tu teraz użyć tego samego słowa na "ch" i dopisać: Ci do tego. pozdrawiam.

life
22-07-2008, 13:05
nikonowiec - wytrzeźwiałeś już po tym pół litra z meliny? widzisz już kółka i przycisk AF-ON na tym gripie czy z meliny metanol ci wcisnęli zamiast Finlandii i wzrok do reszty straciłeś?

nikonowiec
22-07-2008, 15:54
nikonowiec - wytrzeźwiałeś już po tym pół litra z meliny? widzisz już kółka i przycisk AF-ON na tym gripie czy z meliny metanol ci wcisnęli zamiast Finlandii i wzrok do reszty straciłeś?

Nie będę komentowała Twoich słów. Jesteś zwykłym chamem i kropka. Widzę tylko po wpisie, że to ty bardzo dobrze znasz sie na alkoholach, bo nawet wiesz co to metanol i Finlandia. Ale ja nie piję alkoholu. A już w takim towarzystwie jak twoje, to na pewno nie w tym wcieleniu. Mogłem tych kółek nie zauważyc, mogłem. Nie wszystkie zdjęcia sie otwierają. Ale żeby w taki sposób się zwracać do drugiego forumowicza? To tylko prymityw może zrobić.

life
22-07-2008, 16:25
ja nie narzekam na swój "prymitywizm" i chamstwo znajomi też mi w tym temacie nic nie wspominali, że im coś przeszkadza

mi wszystkie zdjęcia się otwierały i zanim napisałem swoją opinię dokładnie je przejrzałem żeby wiedzieć o czym pisać, ty natomiast masz z góry wyrobioną opinie tak więc żyj dalej w swoim plastusiowym świecie a ja w swoim prymitywnym i chamskim

pozdrawiam Cie gorąco

PS. jak już zabierasz głos to dobrze było by żebyś widział o czym piszesz bo wniosek można wyciągnąć taki że pojęcia nie masz

zebrantez
26-07-2008, 21:14
Koniec z prywatnymi jazdami... chopaki... mama nie uczyła, że to nie kulturalnie tak publicznie nadawać na siebie... na udeptaną ziemię i szabelki do ręki bym proponował jako rozwiązanie problemu kółek nastawczych...

a od siebie dodam, że od dwóch dni jestem posiadaczem zamiennika firmy YXTM (chyba jakieś chińskie toto) http://cgi.ebay.co.uk/Nikon-D200-Battery-Grip-vertical-MB-D200-EN-EL3e-pack_W0QQitemZ110272449303QQcmdZViewItem?hash=item 110272449303&_trksid=p3286.m14.l1318
Jak dla mnie wywalenie na oryginalny mb-D200 trzy razy większej kasy nie miało sensu, a ztego plastiku jestem zadowolony. Pokrętła, przyciski i cala reszta działają dobrze(był bym zapomniał o możliwości całkowitego odcięciu baterii co owocuje troszkę dłuższą żywotnością):) śmiało mogę polecić.
Pozdrawiam

Bonthyc
22-09-2008, 17:32
Z jakiego materiału jest wykonany grip Phottixa? To jest magnez czy plastik? Jak chodzą pokrętła oraz dodatkowy spust migawki? (też jest tak samo czuły jak w oryginalnym MD-D200?)

251kris
26-12-2009, 01:54
Temat troche przepadl, a ja mam maly dylemat, czy sie w to pakować. Czy ktos moze sie podzielic wrazeniami z obslugi tego zamiennika?