Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Poletka by Piotr_ek
Piotr_ek
30-06-2008, 12:15
Witam !
Okolice miejscowości Batorz. Lekko przed zachodem słońca i w momencie samego zachodu.
1.
http://img131.imageshack.us/img131/912/dsc1922fws0.jpg
2.
http://img70.imageshack.us/img70/9669/dsc1911atvc3.jpg
Dziękuję
pzdr,
P.
Dwójka genialna!!!
Jedynka też ok. Podobają mi się kolory pól!
Oba są świetne. Na jedynce można by trochę góry przyciąć bo nic tam ciekawego nie ma - ale bez tego i tak jest bardzo dobrze.
Oba dobre , ale 2 lepsza bardzo sie podoba.
2ka misię najbardziej podoba. Przyciąłbym z centymetr, dwa z lewej ... sam nie wiem.
pozdrawiam
2 poproszę w rozmiarze tapetowym:)
monster666
30-06-2008, 12:45
Ładne. Szczególnie 2.
dobre foteczki , ale dwóka naj :-D dobrze zrobione
Obydwa niezle pojechane i sliczne. Dobrze sie uzupelniaja. Bardzo wysoki poziom.
diZaster
30-06-2008, 13:01
2ka fajna, ale dalbym dol troche ciemniej.
rewelacja, dwojka na ścianę :)
Piotrze dwójka wymiata !! Kolory zawaliste :-)
Dwójka super - i kadr i światło na polu.
jak zwykle dobre fotki, 2 wymiata, ja też na coś takiego polowałem ale chyba mi nie wyszło...ale zostawie w szufladzie może coś pogrzebie w PS i kiedyś coś tam...
Dwójka bardzo, bardzo ładna, a jedynka lepiej się prezentuje w formie panoramy, po przycięciu nieba mz, ale tez piękna :)
Nr2. !!! To właśnie znaczy wstrzelić się w TEN moment i TO miejsce wiedząc CO się robi :) i efekt widać!
Dwójeczka rewelacja! chociaż i jedynka niczego sobie..:)
No to pokazałeś ... kolejny raz :D 1 jest bardzo dobra ale blednie przy dwójce.
Brawo.
Jak przedmówcy jestem pod wrażeniem 2
Ha ! To ja zasieję ferment.
Chciałeś uzyskać niezwykłą rozpiętość tonalną, a wyszło ci coś jak 'masa czekaladopodobna' ... niby to smaczne, ale sztuczne cholernie.
Ja nie przepadam.
Nieprawdopodobnie kolorowe - ekstra :)
Mnie się oba bardzo podobają
fotoGRAFIK
01-07-2008, 08:18
Uważaj na czarną krechę na horyzoncie, staraj sie dopracować fotę na 100 a nie na 95% bo robisz na prawdę fajne
borregaard
01-07-2008, 16:06
Z początku ,na tle dwójki ,jedynka wydawała mi się troszkę sztuczna,ale ma urok i sama byłaby hiciorem.Jednak dwójka to super-hiper..!
Pzdr
Andrzej
A ja z kolei uważam, że zdjęcia są przyzwoite (2 nawet bardzo ze względu na światło) ale niestety zepsute trochę obróbką.
Jeśli chodzi o 1 to niezbyt podobają mi się wyciągane z cieni drzewa. Te na 1-szym planie są blade, pozbawione kontrastu, nierówno maskowane, a te na dalszym z kolei prawie czarne. W ogóle jakoś tak ten dół wyszedł szaro w porównaniu do nieba. Myślę, że z pastelowym niebem wyglądałoby trochę lepiej.
w 2-jce natomiast podłoga jest prawie "radioaktywna". MZ trochę za bardzo świeci w porównaniu z niebem. W szczególności widać to po lewej stronie, gdzie świecące pole łączy się z prawie czarnym lasem. Według mnie, przydałoby się odrobinę rozjaśnić ciemne partie nieba. Wyglądałoby znacznie naturalniej. Prawa strona zdjęcia jest rewelacyjna przez to światło.
autograf
01-07-2008, 20:07
No to że tak powiem dwójeczka jest wyczesana! :mrgreen:
Naprawde nieźle, choć zgodze się z Grzybem, że troche zbyt cukierkowo (wolałbym bardziej naturalne kolory), co by jednak nie pisać dwójeczka podoba się bardzo.
2 strasznie mi sie podoba, jak wszystkim! Uzywales polowki czy grzebales w PSie, zeby uzyskac taka rozpietosc?
motylanoga
02-07-2008, 17:38
Na 1 występlowałabym ten paskudny słup z samego środka. Chwila roboty, a jaki efekt. ;)
A co do 2 to piękny obrazek, ale IMO przesadziłeś z obróbką. Grzybu ładnie to ujął z tą "radioaktywnością". A po chwili wpatrywania się wiem co tam tak mnie razi - zieleń, która w przeciwieństwie do reszty jest lodowata.
Ale i tak piękne. Skąd Ty bierzesz te wszystkie widoki? :-)
Piotr_ek
02-07-2008, 17:52
Ale i tak piękne. Skąd Ty bierzesz te wszystkie widoki?
po prostu to jest lubelszczyzna...
A odnośnie obróbki to zgodzę się z Wami w 100% - a dokładnie to jest tak - obrabiam, wrzucam na forum, patrzę i wypatruję niedociągnięcia... i dopiero jak zdjęcie jest na forum dochodzę do zdania, że to i to i tamto trzeba poprawić. A o większości rzeczy tak jak np. z tą radioaktywną zielenią dowiaduję się od osób które sumiennie oceniają fotografie... :)
2ka jest po prostu genialna !!
Dwójka świetna, jedynak przesadzona w HDRowatości.
Ciekawe co na to znawca HDRów Bombel?
Piotr_ek
02-07-2008, 21:22
Dwójka świetna, jedynak przesadzona w HDRowatości
To jest DRI :)