PDA

Zobacz pełną wersję : NX2 i konwersja wybranych plików

jamirq
29-06-2008, 17:14
pamietam jak w pewnym wątku o nowym NX Stig nie był zadowolony, że nie moża zrobić konwersji wybranych plików tylko całe foldery. Nie wiem czy to rozwiązanie padło, ale ja własnie "odnalazłem" prosty sposób:

W Browserze NX,a zaznaczamy pliki które chcemy przekonwertować i klikamy File > Save as.. otworzy się okno Batcha, ale dla wybranych wcześniej plików.

Jeżeli było to już omawiane to prosze usunąć.

stig
29-06-2008, 17:23
pamietam jak w pewnym wątku o nowym NX Stig nie był zadowolony, że nie moża zrobić konwersji wybranych plików tylko całe foldery.Next time -- czytaj dokladnie. :) Przy Save As nie ma mozliwosci przypisania ustawien do zapisywanych plikow.

ADAM1
29-06-2008, 17:28
Next time -- czytaj dokladnie. :) Przy Save As nie ma mozliwosci przypisania ustawien do zapisywanych plikow.

No i popsułeś koledze odrobinę niedzielnej radości.

A nie trza było.;)

jamirq
29-06-2008, 17:35
Własnie nie pamiętałem dokładnie całej sprawy. Chciałem tylko pomóc :)

stig
29-06-2008, 17:38
Własnie nie pamiętałem dokładnie całej sprawy. Chciałem tylko pomóc :)Ale watek z tym jest o kilka nizej, w tym dziale. Trzeba bylo wejsc i doczytac o co dokladnie chodzi, bo co to za pomoc, jesli rozwiazanie nie uwzglednia specyficznych szczegolow? :)
W kazdym badz razie rozwiazanie jest -- od dupy strony, ale jest -- szczegoly takze w tamtym (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=60940)watku.