Zobacz pełną wersję : Nikkor 17-55mm F2.8 DX G ED
Witam !
Mam możliwość zakupu w dobrej cenie Nikkor'a 17-55mm F2.8 DX G ED .....
W związku z tym mam pytanie : czy ktoś z Was posiada takie szkło ???
Nie wiem co o nim sądzić i czy w niego inwestować :). Grzebie już drugi dzień po necie, i nie mogę znaleźć żadnych konkretów co do tego obiektywu (czytaj wiarygodnych opinii) ......
Dzięki za pomoc i opinie na jego temat .....
Jaka to jest 'dobra cena'?
Al Bundy
28-06-2008, 22:48
Szkło pod DXa wyśmienite choć po ukazaniu się 24-70 ludziom się gusta zmieniły. Nie pojmuję tego bo nad tym szkłem piali jeszcze 2 lata temu. Warte kupna - tylko w jakiej cenie...
Mały problem ......
Cena nie ustalona, ale prawdopodobnie dałoby się go wyrwać do 2000.00 pln .....
Używany ->> bez śladów użytkowania, oczywiście 100% sprawny technicznie i optycznie .....
Ja po obejrzeniu zdjęć z tej strony: http://pl.pixel-peeper.com/lenses/?lens=177 nie miałem żadnych wątpliwości co do zakupu 17-55/2.8, a w tej cenie co piszesz, to nawet nie ma się co zastanawiać
Nie mozesz znalezc w necie zadnych konkretnych informacji? Sorry, bujac to my....
Mały problem ......
Cena nie ustalona, ale prawdopodobnie dałoby się go wyrwać do 2000.00 pln .....
Używany ->> bez śladów użytkowania, oczywiście 100% sprawny technicznie i optycznie .....
Jeśli tak, to brać. Jeśli nie bierzesz, to kup go dla mnie, dołożę Ci stówkę za fatygę :D
:)
Z tego co do tej pory znalazłem w necie, wynikałoby, że jest to zdecydowanie lepsze szkło niż to, co zamówiłem sobie do kompletu z body (AF-S DX 18-200 f/3.5-5.6 G IF-ED VR), przynajmniej o klasę wyżej ....
Przy zakupie generalnie chodzi mi o ostrzejszy i jaśniejszy obiektyw od tego który posiadam .....
Porówynanie 17-55 do 18-200 w jakości fot, to wogóle się mija z celem. Porównałeś teraz BMW740i do
BMW 120D.
Nie mozesz znalezc w necie zadnych konkretnych informacji? Sorry, bujac to my....
"Suche" specyfikacje, dane techniczne, czy testy na www.photozone.de ->> TAK .....
Ale jakoś nie mogłem "namierzyć" nikogo, kto by napisał "mam taki obiektyw, używam, jest OK lub mam ->> jest taki sobie, wolałbym ......
Czyli nie teoria, ale praktyka ......
W każdym razie informacje, które Cię interesowały, już masz, resztę znajdziesz na forum, więc... zamykamy :)