Zobacz pełną wersję : Wyświetlacz w wizjerze D80
Zauważyłem że jasność wyświetlacza w wizjerze zwiększa się gdy kadruję jasny obszar i zmniejsza gdy kadrowany jest ciemny.
Czy to wynik działania jakiejś funkcji regulującej kontrast tego wyświetlacza czy puszka mi wariuje?
serwantes
28-06-2008, 13:51
To jest bio - technologia szara masa umieszczona zazwyczaj pomiedzy uszami na podstawie informacji ze swiatłoczułych pręcików wewnatrz gały płata nam takie psikusy. Ja bym się nie przejmował ok 8 mld ludzi ma tak od urodzenia, nieliczac kilku przypadajacych na każde formu gdzie obraz jeszcze mocno szumi
To jest bio - technologia szara masa umieszczona zazwyczaj pomiedzy uszami na podstawie informacji ze swiatłoczułych pręcików wewnatrz gały płata nam takie psikusy. Ja bym się nie przejmował ok 8 mld ludzi ma tak od urodzenia, nieliczac kilku przypadajacych na każde formu gdzie obraz jeszcze mocno szumi
Chyba jednak nie ;)
w czasie "przyciemnienia" tego zielonego wskaźnika w wizjerze, wciśniecie spustu podświetla na czerwono linie na matówce, wiec podejrzewam że to celowa funkcja poprawiająca kontrast wskazań… ale chciałem się upewnić.
czasem ludzie to potrafia teorie wysnuc z uszami.... dobrze ze nie dodales cos o odleglosci miedzy okiem, uchem a wyswietlaczem. w takim razie skieruj aparat w strone migoczacego telewizora i powiedz mi dlaczego wyswietlacz w wizjerze wariuje?? ta funkcja jest celowa jak funkcja "Cat" w tv panasonica. jak ciemno to sciemnia jak jas\no rozjasnia