PDA

Zobacz pełną wersję : problem z Nikon coolpix L10

perek86
28-06-2008, 09:37
Witam.
Jestem szczęśliwym posiadaczem aparatu cyfrowego Nikon, to znaczy byłem do czasu, gdy nie zaczął pojawiać się problem. Problem dotyczy wykonywanych przeze mnie zdjęć. Po wykonaniu zdjęcia na ekranie pojawia się komunikat "Brak informacji o zdjęciu", co dziwne, że gdy aparat podłączam kablem USB do komputera ów zdjęcia pojawiają się na komputerze.
Proszę o cenne uwagi i porady.
Dziękuję.

perek86
01-07-2008, 15:31
Czy nikt nie może udzielić mi pomocy? Taka sytuacja jest trochę uciążliwa, gdy robi się zdjęcia, a w pewnym momencie aparat ich nie wykrywa. Już pytałem się w sklepie, w którym brałem aparat ale nie uzyskałem satysfakcjonującej odpowiedzi. Liczę na waszą pomoc, może też mieliście takie problemy.
Pozdrawiam.

alan85
01-07-2008, 15:44
a sprawdzałeś jak wygląda to z inną kartą ?? - moim zdaniem wina leży po stronie nośnika.

perek86
01-07-2008, 22:14
Sprawdzałem swoją kartę pamięci w innym aparacie i również nie wykazywało tych zdjęć, ale karta pamięci jakoś je zachowuje gdyż po podłączeniu aparatu do komputera zostają one wykryte.

alan85
01-07-2008, 23:02
ja się będę upierał , że wina może leżeć po winie karty
Mailowałem kiedyś z serwisem nikona i uzyskałem informacje, że model L10 jest wrażliwy na niekompatybilne karty
( a dokładnie podano mi dwie marki goodram i kingston)
karty te mogą działać dobrze w innych aparatach, ale w L10 mogą wariować. Spróbuj włożyć jakiegoś np sandiska
jeśli też będzie wariować to serwis - pewnie wgranie odnowa softu :/

perek86
02-07-2008, 08:18
Właśnie mam Kingstona...hmhm.