Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zmierzch nad przystanią

Endryou
27-06-2008, 21:10
Taki widoczek z wypadu na Kaszuby, nad Zalew Koronowski.
Tradycyjnie proszę o komentarze i uwagi :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img74.imageshack.us/img74/8307/dsc0151v1xi6.jpg)

Pzdr4all

Nemeth
27-06-2008, 21:11
Zero uwag.
Bardzo mi się podoba.
Klasycznie, czysto.

FHR
27-06-2008, 21:37
Może deczko wyprostować? Mimo, że horyzont dość ciemny, to widać lekkie pochylenie. No i po masztach również ;) Poza tym nie mam uwag, przyjemne zdjęcie.

borregaard
27-06-2008, 21:43
Wakacyjnie,fajnie.O tej porze i tak się siedzi na brzegu,pomoście...czasami..:-D
Pzdr
Andrzej

...krzywo..?..pewnie ktoś został na łajbie....:wink:

harb
27-06-2008, 23:05
dobre :-D

jchyra
27-06-2008, 23:47
W kompozycji brak harmonii. Należało jacht przeciągnąć w PD róg. Za to kolorki - smakowite.

Endryou
28-06-2008, 10:27
Dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze. Przyjemnie, że widoczek się spodobał.
Jchyra, za Twoje sugestie też dziękuję. Na pewno wezmę je pod uwagę :)

Pzdr4all

borregaard
28-06-2008, 10:36
Należało jacht przeciągnąć w PD róg

Burłaczyć można,ale w tym momencie.....:shock: Toć by go zabili.....:mrgreen:
Pzdr
Andrzej

Jchyra, za Twoje sugestie też dziękuję. Na pewno wezmę je pod uwagę :smile:

Ale wcześniej wygoń wsio z jachtu...zanim zaczną ,bo się patyk "chyla" i się na Forum czepną.....:mrgreen:

b202
28-06-2008, 12:53
Może deczko wyprostować?

A mnie się wydaje, ze to może złudzenie optyczne spowodowane pomostem, który tak pod kątem jest pokazany i lekko zagięty.
Zdjęcie fajne.

borregaard
28-06-2008, 13:18
Przestańcie z tym prostowaniem.Czepiać się tam gdzie jest czego.
A druga łajba ma krzywo czy prosto..?I Co to zmieni ?
Sorry,ale teksty typu.."wyprostuj o 0,00000056 stopnia "doprowadzają mnie do ....rozpaczy.
Pzdr
Andrzej

...jakby stała burtą,to też by się ktoś,jakiś aptekarz znalazł.Niech tylko pamieta,że na łajbie patyk nigdy nie jest pod kątem prostym do linii wodnej...z różnych względów...:wink:

FHR
28-06-2008, 13:39
Przestańcie z tym prostowaniem. Czepiać się tam gdzie jest czego.

Przestańcie? A niby dlaczego? Chyba po to właśnie jest to forum i zamieszczone tu zdjęcia, by o nich dyskutować. I wcale się nie "czepiam", zwróciłem jedynie uwagę na coś, co w mojej opinii jest istotne. Dla mnie jest krzywo, @jchyra poprawiłby kadr. Tobie na przykład mogą się nie podobać kolory. Mogą? Mogą.

Pamiętajmy, że często dbałość o szczegóły decyduje o dojściu do perfekcji.

Sorry,ale teksty typu.."wyprostuj o 0,00000056 stopnia "doprowadzają mnie do ....rozpaczy.

Widać niewiele trzeba, by doprowadzić Cię do rozpaczy ;)

borregaard
28-06-2008, 17:46
Pamiętajmy, że często dbałość o szczegóły decyduje o dojściu do perfekcji.
Chcesz mi odebrać radość z uprawiania..hobby...:shock:
Olewam perfekcję.....
Moja opinia nie była kierowana do Ciebie...
I na koniec..jesteś psychiatrą...? Nie..? To co ,do jasnej cholery, upoważnia Cię do wydawania opinii o moim zdrowiu psychicznym ..? To chyba wykracza poza dyskusję o kolorach i poziomach.....?
Więcej taktu..
Pzdr
Andrzej

FHR
28-06-2008, 18:50
Chcesz mi odebrać radość z uprawiania..hobby...:shock: Olewam perfekcję.....

Nie! Nie chcę Ci niczego odbierać! Olewaj perfekcję i co jeszcze tylko chcesz. Wypowiedziałem tylko swoje zdanie, które jak widać chyba trochę Cię ukłuło?

Moja opinia nie była kierowana do Ciebie...

Mimo, że zręcznie użyłeś drugiej osoby liczby mnogiej ("przestańcie") to nie ulega wątpliwości, że uwaga była jak najbardziej skierowana do mnie. Jestem jedyną osobą, która w tym temacie wypowiedziała się o pochyleniu kadru.

I na koniec..jesteś psychiatrą...? Nie..? To co ,do jasnej cholery, upoważnia Cię do wydawania opinii o moim zdrowiu psychicznym ..?

Nie jestem, chociaż miałem na studiach zajęcia z psychologii ;) O Twoim zdrowiu psychicznym naprawdę nie mam zamiaru się wypowiadać. Moje słowa nawiązywały tylko do Twojego publicznego zwierzenia na temat tego, co doprowadza Cię do rozpaczy. A że napisałeś "0,00000056 stopnia" to stwierdziłem, że to niewiele. Zresztą zakończyłem zdanie ";)", no ale widać, że nadepnąłem na odcisk.

Więcej taktu...

Wzajemnie. Chociaż te życzenia to prędzej w drugą stronę, bo staram się wypowiadać z kulturą i taktem, nie unosząc się i używając zwrotów "do jasnej cholery".

Zdrówka!
Tomek

borregaard
28-06-2008, 19:56
OK Tomku..niezbyt dobrze to wyszło...a wręcz fatalnie.Z mojej str. ofc....Chyba urlopu trzeba..:-D
Sorry.

:wink:
Pzdr
Andrzej

..bez urazy,to nic osobistego było..

i jeszcze raz...nawet mi do głowy nie przyszło to kierować do Ciebie,mimo że tu akurat byłeś jedynym piewcą wertykalności :mrgreen: ....serio

Endryou
29-06-2008, 17:40
O Panowie szeroko polecieliście :D Dobrze, że już wszystko między wami załagodzone :)
Co do zdania FHR o prostowaniu, to mi wydaje się ok. Nigdy nie prostuje na maszty, bo te mogą być krzywo odnośnie horyzontu. Ale każdy może mieć przecież własne zdanie i na to między innymi liczę wrzucając tutaj na forum jakieś swoje wypociny :)

Dzięki wszystkim jeszcze raz za odwiedziny i zapraszam pozostałych.

Pzdr4all

grudzinsky
29-06-2008, 19:28
kawal trawska z prawej zbedny, badyle walajace sie na kladce psujace odbior...zaklucajace tzw cisze...

FHR
30-06-2008, 00:52
OK Tomku..niezbyt dobrze to wyszło... Sorry.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img174.imageshack.us/img174/487/piwobq0.gif)

Jessus
30-06-2008, 09:49
Mnie uwagi o prostowaniu też czasem drażnią :-) Ale każdy ma prawo się wypowiadać.
Samo zdjęcie też leci mi w lewo i to raczej poprzez kadr i dziwnie wygięty pomost a nie horyzont czy maszt (LOL).
Zdjęcie nie porywa choć kolorki całkiem przyjemne.

FHR
30-06-2008, 11:20
Ok, z tym równaniem do masztów to może nie najlepsze stwierdzenie, bo te rzeczywiście nie zawsze muszą być prostopadle do tafli wody. Ale żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr to proszę rzucić okiem: http://img410.imageshack.us/img410/5296/dsc0151v1xi62ho4.jpg Rozjaśniłem, żeby jeszcze lepiej uwidocznić problem.

Z mojej strony EOT, żeby nie "dymić" autorowi w wątku ;)

Pozdrawiam,
zaciekły przeciwnik krzywych krajobrazów z maniakalnymi skłonnościami do prostowania zdjęć :twisted:
FHR