Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : coolpix SQ i "system error"

cze_siek
08-05-2006, 23:01
Witam serdecznie, posiadam SQ od 2 lat, sprawdzal sie wysmienicie, az tu nagle pewnwgo dnia przy wlaczaniu aparatu na wyswietlaczu pojawil sie komunikat "System error". aparat sie wlacza, ale tak jakby obiektyw sie zasiol, trzykrotnie sie "porusza" i przestaje. Z tad moje pytanie, czy ktos z forumowiczow mial takai przypadek ? Aparat nie posiada juz gwarancji czy jest sesn naprawiac, czy koszta naprawy bedzie oplacalny ? Jezeli ktos spotkal sie z takim przypadkiem, prosze o odpowiedz.

pozdrawiam

sansaba
21-05-2006, 01:04
Witam serdecznie, posiadam SQ od 2 lat, sprawdzal sie wysmienicie, az tu nagle pewnwgo dnia przy wlaczaniu aparatu na wyswietlaczu pojawil sie komunikat "System error". aparat sie wlacza, ale tak jakby obiektyw sie zasiol, trzykrotnie sie "porusza" i przestaje. Z tad moje pytanie, czy ktos z forumowiczow mial takai przypadek ? Aparat nie posiada juz gwarancji czy jest sesn naprawiac, czy koszta naprawy bedzie oplacalny ? Jezeli ktos spotkal sie z takim przypadkiem, prosze o odpowiedz.

pozdrawiam

Witam mam ten sam problem - moze pomoze upgrade firmware ?? Tylko jak to zrobić ?? Mam już rozpakowaną wersję 1.3 ale nie wiem jak to wrzucić do aparatu :o
Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam

cze_siek
26-05-2006, 14:58
znalazlem punkt serwisowy gdzie naprawiaja te aparaty, Pan powiedzial mi ze koszt bedzie siegal w granicach 250-300 PLN, teras to juz sam nie wiem czy to sie oplaca naprawiac :/

a co do softu, to sprawdz najpeirw aktualna wersje jaka posiadasz (trzymajac przycisk "menu", wlacz aparat) u mnie jest ver. 1.3 wiec pewnie nic by to nie dalo :(

Archangel
26-05-2006, 19:20
300 sporo...ja bym go upchnoł na allegro w uszkodzone, i rozgladal sie za nowym..

Ark
13-11-2006, 20:51
Witam,
Podczas porządkowania szuflady natknąłem się na swojego starego SQ...cóż za niespodzianka, po włączeniu ujrzałem komunikat "system error". Czy komuś z Was udało się rozwiązać problem?
Pozdrawiam

slonco
01-12-2006, 11:14
Witam

Mam ten sam problem, chyba to coś po prostu jest z tym modelem, dlaczego mam go naprawiać na własny koszt, skoro nie został przeze mnie uszkodzony. Wiem, że dzieje się to w wielu tego typu aparatach. To chyba firma Nikon powinna się tym zainteresować. Bubel i co dalej???