Zobacz pełną wersję : Głowicę Jobu Design :)
cypherdid
26-06-2008, 21:51
No nareszcie!!! (http://www.optyczne.pl/1056-nowość-Głowice_Jobu_Design_w_ofercie_sklepu_Foto-Net.html)
:) Jr.2 to ideolo do mojej Sigmy 100-300/4 :D
widziałem je w Kanadzie rok temu...fajnie wykonane
:) Jr.2 to ideolo do mojej Sigmy 100-300/4 :DNie przesadzasz aby? :)
Czemu ma przesadzac? Gimbal nawet do takiego malego szkla jak 100-300/4 jest bardzo wygodnym patentem.
cypherdid
27-06-2008, 08:19
No jest wygodne..w specyfikacji na stronie w bhphoto jest podane że spoko śmiga z tymi szkłami...nawet z 70-200/2.8
Czemu ma przesadzac? Gimbal nawet do takiego malego szkla jak 100-300/4 jest bardzo wygodnym patentem.Do 1,5 kg obiektywu? Moze jeszcze ciezarowka do przewiezienia w teren? :mrgreen:
Teraz Ty przesadzasz ;)
Masa nie ma tu nic do rzeczy - chodzi o jakosc pracy.
Uzywam gimbala od roku i wiem co z tym mozna wykombinowac.
Masa nie ma tu nic do rzeczy - chodzi o jakosc pracy.Zestaw obiektyw-aparat, sluzy do kadrowania (bo przeciez nie do bicia). Uwazasz, ze szybciej sie kadruje zestawem na statywie, niz takim, ktory trzyma sie w reku? Gdyby chodzilo o 400 f/2.8, 500, 600 mm -- nie mialbym zadnych watpliwosci, ale przy szkielkach, ktore maja 1,5 kg? :)
Moze problem jest taki, ze Ty na koncu masz 200mm, a ja najczesciej 420x1,5 - dlatego preferuje gimbala zamiast reki ;) Co do szybkosci - nigdy mi jej nie brakowalo, a kurczaki w wiekszosci przypadkow do wolnych raczej nie naleza - chyba, ze te na talerzu :mrgreen:
Obie wersje [moja i Twoja] sa dobre, teraz tylko kazdy musi wybrac cos dla siebie ;)
cypherdid
27-06-2008, 12:52
ojeju...a co ma waga obiektywu do tego typu głowicy?? akurat tam gdzie przydaje się śledzenie obiektu jest to niezastąpione...do 70-200 jeszcze bym sobie darował...ale z 100-300/4 już lepiej takiego juniora kupić..jak dla mnie..a nie jest drogi..patrząc na Wimberleya..i chyba jakości kanadolom nie można zarzucić
No nareszcie!!! (http://www.optyczne.pl/1056-nowość-Głowice_Jobu_Design_w_ofercie_sklepu_Foto-Net.html)
:) Jr.2 to ideolo do mojej Sigmy 100-300/4 :D
widziałem je w Kanadzie rok temu...fajnie wykonane
jak poczytałem o tej zabawce to też nabrałem wielkiej ochoty żeby coś takiego nabyc...cena spora to przyznam, ale jak zrozumiałem to świetne urządzenie ułatwiające śledzenie obiektów w ruchu...kiedy kupujesz? :)