PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Australian White Heaven ::: Panorama :::

camrak
26-06-2008, 04:09
I kolejna zmiana klimatu troszkę wakacyjno pocztówkowa no ale taka pora ... zima w pełni (prezentowałem już jedno zdjęcie z tego miejsca ale stwierdziłem że teraz pokażę całość) , mam nadzieje że wybaczycie szerokośc fotografii ale nie szło bardziej zmniejszyć.
Nie ukrywam że do prawidłowego odbioru zalecane jest mieć rozdziałke szer. min. 1920 pix na monitorze.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.rome.gv.krakow.pl/fotonik/au9/whiteheaven-panorama.jpg)

Komentarze mile widziane jak zawsze :)

Kasandra
26-06-2008, 07:43
ehhh jak ja Ci zazdroszczę takich widoków.
Już pal sześć te zdjęcia -fantastyczne oczywiście, ale obrazki masz jak w raju!!!
Tam serio ten lazur jest taki?
ps-dzięki za tego linka o cokinach-b.ciekawy;-)

elix
26-06-2008, 08:07
Od dobrych paru lat marzę o wyjeździe do Australii, a przez Ciebie i Twoje zdjęcia to marzenie nie chce siedzieć cicho tylko coraz bardziej domaga się realizacji :-)

Tomasz121
26-06-2008, 10:01
pieknie poprostu brak słów

Yanluk
26-06-2008, 10:14
Panorama jak najbardziej. Ale miejsce rewelacja!

camrak
26-06-2008, 11:31
santina - zmartwię Cię, pomimo że naczytałaś się tyle o filtrach obróbce suwaczkach krzywych nef-ach itd, to ten lazurek jest taki w rzeczywistosci - panorama poza polaczeniem zdjec i dopasowaniem kontrastu nie ruszana kolorystycznie :)
elix - bo to nie ma co marzyc to sie trzeba zapakowac na samolot 24h w powietrzu i juz jestes hehehee
tomasz121 - dlatego wole zdjecie pokazac ;)
Yanluk - o ile jeszcze nie byles to plecam, zapusc sie tez tam do Bowen, warto z fotograficznego punktu widzenia:)
... ufff.

Kasandra
26-06-2008, 11:38
camrak-ależ wcale mnie nie zmartwiłeś, a wręcz przeciwnie;-)to nadzieja dla mnie;-)
Cudnie tam masz-naprawdę...
No i fotki przepiękne!!!
A może czas pomyśleć nad marzeniem z dzieciństwa i wyemigrować sobie tam?punktów chyba bym miała wystarczającą liczbę...hmmm

camrak
26-06-2008, 12:13
Jeśli mam być szczery to tutejsze widoki są jeszcze lepsze niż na zdjęciach ... po prostu przerastają możliwości obrazowania obecnego sprzętu i fotografów ;) Taki kraj :D

sToh
26-06-2008, 13:42
Dlaczego ta woda jest taka Biala xD :)

Sliczne!

camrak
26-06-2008, 14:39
Dlaczego ta woda jest taka Biala ...

Bo to niebo :mrgreen:

aaaa. tam na panoramie jest taka mała łódeczka (no nawet 3) - ukłon w stronę naszego specjalisty od tego tematu :)

Nemeth
26-06-2008, 14:54
Bo to niebo :mrgreen:

aaaa. tam na panoramie jest taka mała łódeczka (no nawet 3) - ukłon w stronę naszego specjalisty od tego tematu :)

Hmm... coś mi mówi, że to o mnie ;)

Od rana kilka razy wchodziłem tutaj i chciałem coś napisać.
Ale jedyne co mi prztchodziło do głowy - Chryste... ile tam możliwości... ile kadrów...
:D

Piękna ta zima.
Te łachy to tam tak zawsze są czy akurat odpływ był ?

camrak
26-06-2008, 15:04
Hehehee - no tak jakoś wyszło :) No na jakąś krytyke liczyłem zwłaszca że foto poza sklejeniem w PS prawie nie ruszane, dobra zachwyty tez się liczą :D
A już poważniej panorama ma rozdzialke 10400x4100 pix teraz kombinuje jak toto walnac na sciane na metalizowanym wydruku żeby łódeczki było widać ;)
Apropo łach, To rejon wielkiej rafy - w sumie pływy spore ale łachy też - one tam tak ciagle, w sumie budują to miejsce gdyż w prawo od tej panoramy jest tzw.
Hill Inlet - cos jak delta malej pseudo rzeki (bardziej taki tidal river) ale ta strefa właśnie sprzyja odkładaniu piasku na łachy :)

Nikuś
26-06-2008, 23:28
Sprawdziłem i.. nie mam tyle. Musiałem wiec suwac... takie panoramy to na panoramicznych oglądac trzeba ;)

Mozna zapisać i zmniesjzyć ale to nie to samo...

Piekne miejsce.

pozdrawiam

camrak
27-06-2008, 12:45
nikuś to zdjęcie złożone z 9 podstawowych ujęć ... żaden monitor bnie wytrzyma oryginału ;)