PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] pierwsza proba w nie moim temacie

Kyo
25-06-2008, 23:00
Ok skoro tak tu zagladam i wielu ma tu swoj pierwszy raz pokazujac fotografie w tej kategori , postanowilem ze i ja to uczynie zeby nemeth mogl sie na mnie odegrac bo mi sie enty nie podobają :P

Z góry mówie iz jezeli chodzi o krajobrazy to mam z nimi tyle wspolnego co macintosh z truskawką.
co do mojego zdjecia, lubie baardzo intensywne kolory nie wiem czy to zle jezeli chodzi o krajobrazy bo w zasadzie ich nie robie. wiec czekam na ewentualnie jakies porady :)
ale tez nie przekreslajcie zdjecia z powodu zamierzonych kolorow.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/06/DSC_2089a-1.jpg
źródło (http://i52.photobucket.com/albums/g28/lyckopiotr/DSC_2089a.jpg)

bombel
25-06-2008, 23:34
Oj przesaadziłeś z tymi kolorkami, przesadziłeś... W dodatku i WB jak widzę albo lekko skopany, albo saturacji tak nawaliłeś, że strach (albo i jedno i drugie).

Lubię obrabiane obrazki, bo na ogół są lepsze niż kompletna surowizna, ale tu się rzuca w oczy obróbka, a raczej artefakty po niej... Poświata IMHO za duża, a i same mury zamiast być w ładnym cieniu, to świecą jak napromieniowane.

Myślę, że gdyby wziąć stan surowy na 0%, a obecny na 100% - to gdybyś tak stanął na jakichś 30%-tach - mogłoby być nieźle. Ale pojechałeś dalej i to się niestety zemściło.

Cukierkowość mnie strasznie razi. Ale mówisz, że lubisz takie (nie wierzę, że aż takie)...

Kyo
25-06-2008, 23:37
mi sie wlasnie dalatego podoba ze nie ma duzo wspolnego z rzeczywistoscia jezeli chodzi o kolory. ale doswiadczenai w krajobrazach tez nie mam.

Nemeth
25-06-2008, 23:39
Ok skoro tak tu zagladam i wielu ma tu swoj pierwszy raz pokazujac fotografie w tej kategori , postanowilem ze i ja to uczynie zeby nemeth mogl sie na mnie odegrac bo mi sie enty nie podobają :P

(...)

-Sasza? Ano ... Da... da... zlecenie jest...

;)
Bez obaw... nie będę grzebać w starych zdjęciach by Ci dołożyć.
Tego oceniać nie będę.

Kyo
25-06-2008, 23:44
:P no ale zawsze mozesz cos poradzic

Nemeth
26-06-2008, 00:04
:P no ale zawsze mozesz cos poradzic

Ok.

Pojedź tam raz jeszcze i zrób zdjęcie ponownie.
:mrgreen:

Z czym byś nie wrócił na karcie będzie lepiej.

Tutaj nie podoba mi się:
- kadr. To nie Pizza by wieża była krzywa.
- kolory. Przesycone, przesłodzone. Ani niebo nie jest tak błękitne ani trwa zielona.
- przepały. Chmury świecą. Mury świecą.
- halo. Obwódka wokół wieży i murów widoczna na tle nieba.

Olsztyn można pokazać na wiele sposobów. W przypływie humoru powiem, że Tobie udało się pokazać go oryginalnie. :)

Kyo
26-06-2008, 00:09
:P sadzisz ze slowo bajecznie by psaowalo do tego zdjecia?

Nemeth
26-06-2008, 00:14
:P sadzisz ze slowo bajecznie by psaowalo do tego zdjecia?

Tak*.

*Naprawdę mam poczucie humoru :D

Kyo
26-06-2008, 00:20
ales dowciapny :P

Nemeth
26-06-2008, 00:25
ales dowciapny :P

To się nie nadstawiaj :twisted: