Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dziwny dźwięk CP 7900

boogie
08-05-2006, 07:18
Witam

Od niedawna mam Nikona Coolpix 7900, i ostatnio zauważyłem dziwną rzecz moze jestem troszke przewrażliwiony ale jak jest totalnie cicho w pomieszceniu to jak ruszam aparatem kadrując różne rzeczy słyszę jak wydobywa sie z niego takie dosyć głośnawe nie wiem jak to nazwać chrumczenie-chrobotanie. Nawet jak sie zatrzymam na jakiejś rzeczy dłużej to jest ten dźwięk. Dopiero gdy wcisnę spust do połowy i aparat złapie ostrość przestaje sie te dźwię wydobywać, ale po zwolniwniu spustu jest znowu.

Co to może być to jest normalne czy mamgo reklamować??

Z góry dzięki za pomoc.

Irvine
08-05-2006, 07:24
A Continuous Focus nie jest wlaczony?

boogie
08-05-2006, 08:43
hmmm szczerze mówiąc nie pomyślałem o tym - tak to jest jak sie jest początkującym fotografem ;)

Sprawdzę i dam znać czy coś sie zmieniło.

Archangel
08-05-2006, 16:19
ja mam tak samo, obiektyw jak probuje złapac ostrosc...tak dźwiek wydaje, norma :)
tez łapałem schize jak pierwszy raz to słyszałem, z czasem przestaniesz zauważac ten dźwięk xP

Kondzio
08-05-2006, 23:19
Napewno masz włączony Continuous Focus,wystarczy przełączyć na "singla" i po kłopocie :P

Archangel
09-05-2006, 06:51
z tego co wiem to nie ma takiej opcji...

boogie
10-05-2006, 11:04
A mylisz sie bo jest.

Faktycznie miałem Continuous Focus właczony i dlatego cały czas wydawał ten dzwięk gdy łapie ostrosć.

:))

A teraz pytanie z innej beczki ma ktoś instrukcje po polsku do tego modelu w formie elektronicznej może, bo ja dostałem oryginalną angielską i niemiecką od sprzedawcy + polską skserowaną, ale w fatalnym stanie i nie wszystko da sie odczytać :(