Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Babia Góra
Ciekawy jestem Waszych opinii
1
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/06/096c5ea90976679c-1.jpg
źródło (http://images24.fotosik.pl/236/096c5ea90976679c.jpg)
2
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/06/76a6efc02d7c3879-1.jpg
źródło (http://images32.fotosik.pl/298/76a6efc02d7c3879.jpg)
Przemek Paśnik
25-06-2008, 14:08
Oj bardzo, to jest to. Lekka przewaga jedynki, jak dla mnie :)
Kasandra
25-06-2008, 14:09
a ja nie wiem, które-oba mi się podobają
;-)
bardzo dobre - oba :-D (bliki występlowałbym)
malasana
25-06-2008, 14:18
Jedyneczka jednak bardziej sie podoba, ale obydwie wyborne:)
Bardzo dziękuję za komentarze.
Co do blików to też chętnie bym się ich pozbył, ale niestety nie wiem jak to zrobić, żeby efekty były dla mnie zadowalające.
Wolałem więc ich nie ruszać.
Bliki fajne! Oba świetne - kadru na 1 zazdroszczę ;] Zupełnie mi nie przeszkadza, że w cieniu niemal nic nie widać - ale tam w dolinie jest już pewnie noc. Jedyne co bym zrobił to odrobinę ocieplił nr 1.
Ode mnie 4 i 1/2*+1/2* bo akurat bez powodu mam humor dobry :mrgreen:
na jedynce za ciemna podłoga (dosyć częsty objaw ostatnio na forum), ale chyba coś tam gmerałeś przy niej (bo wydaje mi się że widzę niedokładne maskowanie)- w każdym razie za słabo. Sam kadr za to bardzo dobry:)
Dwójka to samo- też by się przydało troszkę rozjaśnić trawsko (ale w mniejszym stopniu niż na 1)
Piotr_ek
25-06-2008, 14:40
Występlowac bliki !!! Bardzo dobre foto !!! Gratuluje
Rewelacja! Ja bym blików nie stemplował, bo nie są takie straszne. A zresztą takich dużych nie umiałbym usunąć sensownie :)
obydwa są świetne, bliki mi nie przeszkadzają.
na jedynce za ciemna podłoga <...>
Nie zgadzam się. Na jedynce widać, że już po zachodzie - nie ma słońca. Nie ma sensu mz rozjaśniać. Jest tylko za niebiesko (bo i pewnie jasno już nie było i wb przeszedł na zimną stronę mocy).
Występlowac bliki !!! Bardzo dobre foto !!! Gratuluje
Nie zgadzam się. A to już tylko dlatego, że mi się z tymi blikami podoba.
Kasandra
25-06-2008, 14:50
anchel a to nie jest czasem wschód jak już ktoś zauważył?
mi tez z blickami się podoba
Świetne zdjęcia. Może te bliki troche mi przeszkadzają, ale nic bym z nimi nie robił. Piękne kolory i kadry. Lubię takie, bardzo, bardzo ...
Pozdrawiam
anchel a to nie jest czasem wschód jak już ktoś zauważył?
mi tez z blickami się podoba
A kto zauważył? ;]
Dla mnie nie ważne. Zdanie podtrzymuję bez względu na porę dnia wykonania zdjęcia.
Nie wyrzucajcie blików, bliki należą do fotografii jako dziedziny od zarania i stanowią jej integralną część. Są nawet pluginy symulujące bliki... Czasem przeszkadzją, to fakt, ale nie tutaj. Tutaj są jaknajbardziej na miejscu.
No Grzybu - szczerze gratuluję tych zdjęć. Są świetne, każde w swoim wymiarze i swojej klasie...
Przyznaję BARDZO DUŻEGO PLUSA!
Oryginalny nie będę - bardzo dobre zdjęcia jak dla mnie, nie powiem które lepsze bo oba mają coś w sobie.
Dla mnie 2 - co ja poradze że lubie bliki i gre swiatla w obiektywie no bez przesaday ale zupelnie mi nie przeszkadzaja za to efekt jest na 5 :)
Bliki fajne, zostawic :). Zdjecia rowniez.
Kasandra
25-06-2008, 16:38
A kto zauważył? ;]
Dla mnie nie ważne. Zdanie podtrzymuję bez względu na porę dnia wykonania zdjęcia.
o cholera;-)
nikt
a ja bym sobie rękę dała uciąć, że ktoś napisał coś w stylu ehh te słynne wschody na Babiej i coś tam jeszcze...
serio nikt nie zrobił szybko edit?
bo jeśli nie, to...;-))))
Nostromo
25-06-2008, 16:38
Dwie świetne foty.
Pozdrawiam
Gratuluję i pozdrawiam.. ;)
Pięknie! W zeszły weekend intensywnie rozważałem nockę na babiej w Noc Kupały oczywiście:-) Niestety z przyczyn rodzinnych (zaginął kot :-) ) nie wyszło.
jak dla mnie za obydwie foty **** a bliki są git
Oba bardzo dobre, bliki mi nie przeszkadzają.
Dzięki bardzo za komentarze. Jeśli chodzi o porę dnia to był to wschód słońca. Co do kadru na 1 to było tam tyle ludzi i sprzętu, że było to jedyne miejsce w jakie dało się wcisnąć statyw ;) no i stąd taki kadr :P Jeszcze raz dzięki za komentarze i bardzo się cieszę, że się podobają
2 jest super. bardzo przyjemna fotka.
Jakub Klimczak
25-06-2008, 20:02
Jedynka jest świetna.
To ja moze o blikach...
W tym przypadku widac slonce i bliki sa jego naturalnym fotograficznie uzupelnieniem. Nie podobaja mi sie, ale nie draznia zbyt mocno.
Gdyby jednak w ujeciu, ktore tego niczym nie uzasadnia zlapac tylko jedna przypadkowa plame - bylaby kaszana.
Fotki ladne, szczegolnie 1.
podobaja sie, rasowe widoczki
Dla mnie jednak 1 rządzi, ale dwójka też bardzo na TAK. Ogólnie super.