Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Łódka...
Piotr_ek
25-06-2008, 13:48
co o tym myślicie ?
nie będę się rozpisywał, nie chcę nic sugerować, napisze tylko że na brzegu Wisły i słońce za moimi plecami...
http://img511.imageshack.us/img511/6172/dsc1816afi1.jpg
dziękuję
Kasandra
25-06-2008, 14:02
to HDR?
wygląda jak obraz- i takie pastelowe kolorki.
Mi się podoba jako całość, bo na obróbce się nie znam.
Piotr_ek
25-06-2008, 14:05
to HDR?
bardziej DRI :)
Kasandra
25-06-2008, 14:08
ok, zwał jak zwał, b. przyjemne w odbiorze i ładne;-)
Poczekajmy na opinię Master of Łódka;)
wg mnie dajesz radę:)
Ja tam master of łódka nie jestem ale zdjęcie jest pozytywne w odbiorze.
Do poprawy ew 2 rzeczy (tym bardziej, że robiłeś dri) - przyciemnić jarzeniówkę na kajaku i wyrównać natężenie światła na niebie pomiędzy prawą a lewą stroną kadru.
sprawia wrażenie, jakbyś przesadził z funkcją Shadow/Highlight (nie mówię że jej użyłeś- tylko że tak wygląda)
ja na poczatek przekonwertowalbym to zdjecie do profilu sRGB..bo w przegladarce wiele ladnych kolorkow ucieklo..pozdrawiam
diZaster
25-06-2008, 15:22
ze tez jeszcze nikt nie zauwazyl tego co ja zauwazylem od razu :razz:
ja na poczatek przekonwertowalbym to zdjecie do profilu sRGB..bo w przegladarce wiele ladnych kolorkow ucieklo..pozdrawiam
Ściągnij sobie fire foxa 3. ;)
Piotr_ek
Kadr jest ok. Woda i niebo też ok. Ale świecąca łódka nie jest ok. Przynajmniej w moim odczuciu. Przygasiłbym ją.
pozdr.
Piotr_ek
25-06-2008, 15:29
ze tez jeszcze nikt nie zauwazyl tego co ja zauwazylem od razu
daj się innym wypowiedzieć - a może skoro nikt nie zauważył to jest to OK.
Przygasiłbym ją.
Maciek wiesz jak jest... po 3 godzinach gapienia się w jedno zdjęcie człowiek robi się lekko zdezorientowany w kolorach :) ale słuszna uwaga :)
po 3 godzinach gapienia się w jedno zdjęcie człowiek robi się lekko zdezorientowany w kolorach :) ale słuszna uwaga :)
PO trzech godzinach patrzenia człowiek myśli, że zdjęcie jest jeszcze prawie surowe, a ono tak naprawdę godzinkę temu zaczęło być już przesadzone. Spójrz na zdjęcia Cruela67 na przykład... Gość się rozpędza dopiero koło ósmej godziny, dlatego wszystko jest u niego przesadzone, zbyt jaskrawe, zbyt kolorowe, zbyt ewidentne i zbyt photomatixowate.
Bo można zapomnieć, ja było na początku, i człowiek leci dalej, nie zważając na rozsądek. Spodziewałbym się po Tobie, że w drugiej godzince już dasz spokój, żeby nie przedobrzyć... :)
PS
A to niebo, zwłaszcza nad linią drzew, to nei za bardzo, co?
diZaster
25-06-2008, 16:17
jeeeee, bombel zauwazyl :)
czyli jednak :razz:
Piotr_ek
25-06-2008, 16:20
Spójrz na zdjęcia Cruela67 na przykład...
Wczoraj spojrzałem i wiesz jak to się skończyło... :)
PS
A to niebo, zwłaszcza nad linią drzew, to nei za bardzo, co?
:) i za to cenię Twoje komentarze - widzisz na zdjęciu każdą warstwę osobno... :)
bardzo dobre - gratki :-D
własnie miałem pisać o tym niebuie...chyba niedokładnie wytarte...ale to robi wrażenie mgły i przez chwilę się czy tak nie jest...
niebo trafiło ci się fajne:)
bardzo ladna fotka:)
Fotka łada, obróbka mogła by być lepsza, ale jak dla mnie nie jest źle. Łódka trochę za bardzo daje po oczach.
Pozdro
Przesadnie wydobyte cienie pozbawily ujecie kontrastu. Niemal zupelnie.