Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] childhood
sam nie wiem... mi sie podoba
bardzo sie myle?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://hesja.pl/ptaki/ch_3.jpg)
Sam nie wiem, ale mnie też się podoba. Brakuje jakiegoś elementu w LG dla równowagi, może ten numer 42 bardziej podkreślić lub go pokolorować.
Mi się też bardzo podoba, świetny kadr, wręcz wybitny. Ciekaw jestem jak wyglądało by w całości w CZ/B???
probowalem cztery wersje
pierwsza kolor
druga B/W
trzecia ze stonowanymi kolorami do ok 15%
no i ta czwarta....
chyba ta U MNIE wygrala
jakos tak chcialem "kolorowe dziecinstwo mimo wszystko..."
ale moze sie myle
Sam nie wiem, ale mnie też się podoba. Brakuje jakiegoś elementu w LG dla równowagi, może ten numer 42 bardziej podkreślić lub go pokolorować.
a Lechu, jezeli chodzi o kadr...
mi zalezalo juz podczas focenia na tym, by ten szereg kamienic jakby przytlaczal te dzieciaki
a takie 42 czy inny mocny element w LG chyba by odwrocil uwage od sedna tej foteczki
IMHO ofkoz :)
probowalem cztery wersje
pierwsza kolor
druga B/W
trzecia ze stonowanymi kolorami do ok 15%
no i ta czwarta....
chyba ta U MNIE wygrala
jakos tak chcialem "kolorowe dziecinstwo mimo wszystko..."
ale moze sie myle
Skoro tak twierdzisz, to na pewno tak jest!
W każdym razie gratuluję!
a mnie się średnio widzi, chyba najbardziej konwersja do bw, która ucieka w sepię i troszkę zlewa się z kolorami dzieci, zwłaszcza różowym. Takie jest pierwsze wrażenie... pozdrawiam
Powiem tak - swietne, nieregularne rytmy fasady, nietrafiony główny motyw z dziecmi.
W takim układzie, mz tych dzieciaków nie mozna wydobyc na plan pierwszy. Prawa strona zdjecia zbyt dominuje, jest o niebo bardziej interesująca niz przypadkowe dwie male postacie.
Efekt przytłoczenia przez kamienice owszem jest, ale chyba inaczej sie go odbiera niz autor mial na mysli ;-)
Dlatego bez zalu wywaliłbym dzieci nawet (ciecie z prawej), skupiajac sie na swietnym architektonicznym streecie, jezeli mozna tak rzecz nazwac.
Przy takim podejsciu temat warty dalszej eksploracji. Byc moze bardziej pionowe kadry, byc moze nawet wieksza głebia.
oczywiscie "wariant" bez dzieci tez mam :))
ot chcialem znac Wasze zdanie :)
ale sam kadr bardzo fajny, żeby nie było ;)
Jako Autor to wręcz masz obowiązek bronienia swojej pracy i wizji jaką chcesz zaprezentować. Dzieci to zawsze wdzięczny i niekończący się temat do wypowiadanie swoich przemyśleń. Gratuluję i pozdrawiam.
a widzisz... to nie tak u mnie do konca jest :)
lubie wrzucac swoje prace na rozne portale/fora
ludziska maja czasto inne spojrzenie i nie raz widza cos, co mi zaslepionemu w jakiejs
wizji.. umknelo :)
a to inne kadrowanie a to cos przeszkadza w odbiorze...
przyznam sie ze w ten sposob juz od dawna sie ucze...
nie ma czasu na lekture :)
tak wiec zawsze i wszedzie wszystkie konstruktywne uwagi lykam strasznie :)
Pomyślisz że jestem upierdliwiec, ale bym ciachnął pół cm góry i prawej strony by pozbyć się "świecącego" trójkącika.
Więcej uwag ni mam.
albo dorobil troche dachu tej baszty z PG
zeby nie stracic "42" :D
heh tylko skad dachowke sredniowieczna wziac :/
dla mnie swietne! Super fajnie skontrastowane strzeliste pionowe linie po lewej z łagodnością prawej dolnej strony. Dla moich oczu - miodzio :)
no!
wreszcie ktos o tej samej wrazliwosci :)))
Podoba się. Trochę szkoda, że inni ludzie też się na ulicy znaleźli, ale poza tym fajny klimacik.