PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] childhood

hesja
23-06-2008, 23:51
sam nie wiem... mi sie podoba
bardzo sie myle?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://hesja.pl/ptaki/ch_3.jpg)

Hlynur
24-06-2008, 06:35
Sam nie wiem, ale mnie też się podoba. Brakuje jakiegoś elementu w LG dla równowagi, może ten numer 42 bardziej podkreślić lub go pokolorować.

Jacek S
24-06-2008, 10:30
Mi się też bardzo podoba, świetny kadr, wręcz wybitny. Ciekaw jestem jak wyglądało by w całości w CZ/B???

hesja
24-06-2008, 10:44
probowalem cztery wersje
pierwsza kolor
druga B/W
trzecia ze stonowanymi kolorami do ok 15%
no i ta czwarta....
chyba ta U MNIE wygrala
jakos tak chcialem "kolorowe dziecinstwo mimo wszystko..."
ale moze sie myle

hesja
24-06-2008, 10:46
Sam nie wiem, ale mnie też się podoba. Brakuje jakiegoś elementu w LG dla równowagi, może ten numer 42 bardziej podkreślić lub go pokolorować.

a Lechu, jezeli chodzi o kadr...
mi zalezalo juz podczas focenia na tym, by ten szereg kamienic jakby przytlaczal te dzieciaki
a takie 42 czy inny mocny element w LG chyba by odwrocil uwage od sedna tej foteczki
IMHO ofkoz :)

Jacek S
24-06-2008, 10:49
probowalem cztery wersje
pierwsza kolor
druga B/W
trzecia ze stonowanymi kolorami do ok 15%
no i ta czwarta....
chyba ta U MNIE wygrala
jakos tak chcialem "kolorowe dziecinstwo mimo wszystko..."
ale moze sie myle

Skoro tak twierdzisz, to na pewno tak jest!

W każdym razie gratuluję!

madmips
24-06-2008, 10:53
a mnie się średnio widzi, chyba najbardziej konwersja do bw, która ucieka w sepię i troszkę zlewa się z kolorami dzieci, zwłaszcza różowym. Takie jest pierwsze wrażenie... pozdrawiam

lechupe
24-06-2008, 11:13
Powiem tak - swietne, nieregularne rytmy fasady, nietrafiony główny motyw z dziecmi.
W takim układzie, mz tych dzieciaków nie mozna wydobyc na plan pierwszy. Prawa strona zdjecia zbyt dominuje, jest o niebo bardziej interesująca niz przypadkowe dwie male postacie.

Efekt przytłoczenia przez kamienice owszem jest, ale chyba inaczej sie go odbiera niz autor mial na mysli ;-)

Dlatego bez zalu wywaliłbym dzieci nawet (ciecie z prawej), skupiajac sie na swietnym architektonicznym streecie, jezeli mozna tak rzecz nazwac.

Przy takim podejsciu temat warty dalszej eksploracji. Byc moze bardziej pionowe kadry, byc moze nawet wieksza głebia.

hesja
24-06-2008, 11:23
oczywiscie "wariant" bez dzieci tez mam :))

ot chcialem znac Wasze zdanie :)

madmips
24-06-2008, 12:38
ale sam kadr bardzo fajny, żeby nie było ;)

Hlynur
24-06-2008, 18:00
Jako Autor to wręcz masz obowiązek bronienia swojej pracy i wizji jaką chcesz zaprezentować. Dzieci to zawsze wdzięczny i niekończący się temat do wypowiadanie swoich przemyśleń. Gratuluję i pozdrawiam.

hesja
24-06-2008, 19:26
a widzisz... to nie tak u mnie do konca jest :)
lubie wrzucac swoje prace na rozne portale/fora
ludziska maja czasto inne spojrzenie i nie raz widza cos, co mi zaslepionemu w jakiejs
wizji.. umknelo :)
a to inne kadrowanie a to cos przeszkadza w odbiorze...
przyznam sie ze w ten sposob juz od dawna sie ucze...
nie ma czasu na lekture :)

tak wiec zawsze i wszedzie wszystkie konstruktywne uwagi lykam strasznie :)

Hlynur
24-06-2008, 20:36
Pomyślisz że jestem upierdliwiec, ale bym ciachnął pół cm góry i prawej strony by pozbyć się "świecącego" trójkącika.
Więcej uwag ni mam.

hesja
24-06-2008, 20:53
albo dorobil troche dachu tej baszty z PG
zeby nie stracic "42" :D

heh tylko skad dachowke sredniowieczna wziac :/

ikr
27-06-2008, 14:55
dla mnie swietne! Super fajnie skontrastowane strzeliste pionowe linie po lewej z łagodnością prawej dolnej strony. Dla moich oczu - miodzio :)

hesja
27-06-2008, 14:59
no!
wreszcie ktos o tej samej wrazliwosci :)))

mOSAd
29-06-2008, 21:55
Podoba się. Trochę szkoda, że inni ludzie też się na ulicy znaleźli, ale poza tym fajny klimacik.