Zobacz pełną wersję : Notebook z Vobis'u
Witajcie.
Zaproponowano mi w VOBISIE tego notebooka:
http://sklep.vobis.pl/oferta/notebooki/tft_15_4/875271_notebook_fsc_amilo_pi2540.aspx
Oczywiście założenie było jedno:
- do obróbki zdjęć
Czy warto go kupić za 2,1 tys zł :?:
A jeżeli nie to co zmienić w nim by należało :?:
Pozdrawiam
Notebook jest taki sobie za tą cenę...Czy Notebook musi byc z Vobis-u czy też może być na przykład z allegro lub innego sklepu internetowego? Bo za 2199zł można mieć lepszego Notebook-a.
Pzdr KJB
Generalnie najlepiej trzymac sie z dala od FS. Zaprzyjazniony serwis poinformowal mnie, ze laptopy FS stanowia 60% oddawanych do naprawy.
To chyba daje do myslenia?
Dziękuje Panowie.
Generalnie nie interesuje mnie jak będzie nazywał się sklep który mi sprzeda.
Chciał bym notebooka w kwocie do około 2,5 tys zł, dobrej firmy.
Dlatego czytam tu Wasz opinie w innych wątkach.
Jedyne co mogę się zapytać:
- to jaki producent jest wg Was trwały na kilka lat (np 3lata) :?:
Witajcie.
Zaproponowano mi w VOBISIE tego notebooka:
http://sklep.vobis.pl/oferta/notebooki/tft_15_4/875271_notebook_fsc_amilo_pi2540.aspx
Oczywiście założenie było jedno:
- do obróbki zdjęć
Czy warto go kupić za 2,1 tys zł :?:
A jeżeli nie to co zmienić w nim by należało :?:
Pozdrawiam
Nie popełniaj, tego błędu, który już ja kiedyś popełniłem. Dobrze radzę nie kupuj w VOBISIE, bo:
- jest drogo;
-jak w każdym sklepie różnie można trafić z obsługą, u mnie było dobrze dopóki kupowałem topowy komputer stacjonarny, ale jak już przyszedłem go zareklamować, ponieważ wadliwa płyta główna spaliła moją kamerą, którą do niej podłączyłem, już nie byli tak uprzejmi;
- z reklamacją to u nich w ogóle różnie, rozmawiałem ze znajomym, który u nich pracował, mają dosyć dobrego prawnika odpowiedzialnego tylko za klientów "z pretensjami", małe szanse wytargować jakieś pieniądze potem;
Vobisowi mówimy nie. :evil:
Dobre firmy to: Sony,Asus.
http://allegro.pl/item386179197_laptop_asus_vbi_s96s_gf8600_t8100_3g b_320_bonus.html
Za tą cenę lepszego nie znajdziesz,super proc,dobra grafa,dużo ramu i pojemny dysk,i Firma Asus.Bierz i się nie zastanawiaj z allegro,bo w innych sklepac on kosztuję około 3500zł
Pzdr KJB
Czyli standard dużych sklepów !
Tylko zastanawiam sie czy moderatorzy nie mogli by podwiesić wątku, który by doradzał w punktach, na co zwrócić uwagę przy zakupie:
1. Monitora - wdanych widełkach kwoty
2. notebooka - wdanych widełkach kwoty
3. stacjonarnego - wdanych widełkach kwoty
Standard trzymają Toshiba i IBM/Lenovo, rozejrzyj się np na alledrogo.
pzdr
Za tą cenę lepszego nie znajdziesz,super proc,dobra grafa,dużo ramu i pojemny dysk,i Firma Asus.Bierz i się nie zastanawiaj z allegro,bo w innych sklepac on kosztuję około 3500zł
Pzdr KJB
Szkoda, że nie ma czytnika kart CF.
Ale fakt zestawik wygląda SUPER :!:
Tak,bardzo fajnie wygląda do obróbki zdjęć i do grania w gry (jeśli grasz):P.
Pzdr KJB
Ten notebook jest za je fajny :!:
Nie wiem czy go zaraz nie zamówię :!:
Maldoror13
23-06-2008, 12:35
Ja kupiłem swoją Toshibę (miałem jeszcze jedną wcześniej) w Vobisie w Warszawie. Laptop ma 1,5 roku i poza windowsem xp nie moa żadnych wad :)
Jak ci się uda coś znaleźć to bierz IMB lub Della, jak nie to Toshibę. Milem lapka HP - tragedia, o FS też słyszałem nie najlepsze opinie. Co do Asera i Asusa nie wypowiadam się bo nie miałem z nimi kontaktu. Toshibe polecam. Co do samego sklepu Vobis w moim przypadku ocena 9 na 10.
Maldoror13, mam teraz ASUSa już z 6-7 lat.
Poza tym, że jest cholernie wolny, jak na teraz, to służy mi godnie i jako HDD nadaje się do jednego wesela.
Niestety potem trzeba to wszystko przegrać na stacjonarny i potem obrobić :(
Dlatego czas na jeden komputer :!:
A stacjonarny i tak pozostanie.
A ha
Ps
Słuchajcie a jaki system operacyjny polecacie :?:
Bo słyszałem mało pochlebne opinie o VISCIE :!:
Maldoror13
23-06-2008, 15:42
Boże uchowaj od wisty.
Tak,na Viscie nic nie można robić różne programy nie chodzą poprostu błędy wyskakują itp.Bierz XP'ka jeśli możesz ale powiem ,że na tym laptopie co ci wysłałem linka Vista by PIĘNIE CHODZIŁA!Ale ja bym brał XP'ka i Service Pack 2 i będzie gites.
Pzdr KJB
jak widac chyba kazdy z przeciwników visty nie miał z nią do czynienia... chodzi super nic nie wiesza i napewno lepsza od xp. tylko 2gb ramu trzeba miec i jakiegos dualcore zeby chodził sprawnie. I WCALE NIE OBCIĄŻĄ RAMU jak niektórzy piszą. ma poprostu inny system przydzielania ramu i rezerwuje dla siebie wiecej. lecz potem sprawnie zwalnia i napewno lepiej chodzi na nim kilka aplikacji jednocześnie.
jak widac chyba kazdy z przeciwników visty nie miał z nią do czynienia... chodzi super nic nie wiesza i napewno lepsza od xp. tylko 2gb ramu trzeba miec i jakiegos dualcore zeby chodził sprawnie. I WCALE NIE OBCIĄŻĄ RAMU jak niektórzy piszą. ma poprostu inny system przydzielania ramu i rezerwuje dla siebie wiecej. lecz potem sprawnie zwalnia i napewno lepiej chodzi na nim kilka aplikacji jednocześnie.
I tu się mylisz.Właśnie aplikację się wieszają itp.Naprawdę miałem do czynienia z Vistą i powiem wam ,że było fatalnie.Sterowniki nie chciały działać do drukarek,Vista nie mogła znaleść telefou ani aparatu.Po tygodniu się przesiadłem na XP'ka bo wiedziałem,że długo nie wytrzymam na Viscie.Wszystkim odradzam.Ostro się wiesza gdy włądze COD4 i ściągam muzykę,to tak się tnie,że szok.Nie polecam.Lepiej wziąść Xp'ka i się bardzo cieszyć z dobrego laptopa bez żadnych zawiech.
Maldoror13
25-06-2008, 18:55
Miałem przez 3 miesiące lapa z Vistą w pracy i myślałem, że rozpier...ole ten system. Połowa programów nie działała poprawnie. Wlokło się to (miałem core 2 duo T5600 i 1024 MB ramu). Co do grania to nie wiem, bo czasu nie było.
Boże uchowaj od wisty.
podpisuje sie!
Pzdr KJB
Odnośnie aukcji w linku to pragnę zauważyć, że jest to tylko kadłubek Asusa, który z Asusem niewiele ma wspólnego.
Jeśli zaś chodzi o system to bierz Windows XP, jak masz taką możliwość.
Potwierdzam, że Asusy są porządne. Mój ma 8 lat i tylko go trochę usprawniłem, żeby mógł sprostać dzisiejszym aplikacjom (rozbudowa pamięci, dołożenie WiFi, większy HDD). W pracy mam HP i też nie można mu nic zarzucić. Jeśli chodzi o laptopy to lepiej kupić markowego niż jakieś tam kadłubki.
No za taką kase to wydaje mi się jednak niezły model.A co do samej firmy do słyszałam tyle samo dobrych co złych opinii, tu z kolei jest kilka osob chwalących Asusy, o których moi znajomi mówią-złom, ale i tak najgorsze są Acery. Połowa ludzi też narzeka na HP, ale te z tańszej półki cenowej- te droższe generalnie są ok. Mi najbardziej pasuje Toshiba, ale o niej też słyszałam dużo negatywnych ocen. Cięzko jednoznacznie określić.Tak naprawdę to chyba też kwestia konkretnego modelu czy całej serii- są lepsze i gorsze w każdej firmie.
Radzę zwrócić uwagę na czas gwarancji, jak są 2 lata to zawsze lepiej niż rok:)