PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie!!!

elwrona
22-06-2008, 23:22
Cześć

Witam wszystkich forumowiczów, to mój pierwszy post tutaj i niestety bardzo żałuje ze w takiej sprawie :(

Chodzi o to że pożyczyłem aparat (D80) bratu który to nietety zalał go piwem. Po osuszeniu i wyczyszczeniu aparat działa
tylko z drobnym wyjątkiem. Gdy go włączam to jakby coś jakby przerywało napięcie ale jak przeciąne włącznik do oporu tak żę lcd zaczyna świecić to już jest ok to samo z wyłączniem jak dam do oporu to się nie wyłącza pomocniczy ekran miga jak stroboskop na techno party i nic sie nie da zrobić ale jeśli lekko przesunę switch w strone on to aparat gaśnie jak powinien.

Teraz pytanie czy to tylko wina switch'a czy też coś poważniejszego i jak myślicie ile serwis nikona policzy za to bo wątpie żeby na gwarancji naprawili

z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Polsar74
22-06-2008, 23:25
czym prędzej do serwisu - za 1-2 dni będzie po aparacie

stachmuszel
23-06-2008, 07:32
Tak naprawdę to nikt Ci tutaj nie zdiagnozuje usterki, a tym bardziej nie poda panaceum na dolegliwość. Musisz do serwisu.
Pozdr!

loopa
23-06-2008, 08:54
A bratu nogi z d* @#%#^@$%^# :evil:

Polsar74
23-06-2008, 11:14
korozja na płytkach miedzianych zapierd....aż miło patrzeć

elwrona
23-06-2008, 17:29
sprzęt w serwisie 3 tygodnie czekania na samą ekspertyze i potem kolejne 3 jeśli zdecyduję się naprawiać zobaczymy co będzie dalej i jakie ceny podyktują

Motorniczy
23-06-2008, 19:41
Zanosisz do serwisu a brat płaci - proste i logiczne :) Pozdro

MYSZ
25-06-2008, 00:26
piwo jest marnym przewodnikiem prądu, wiem cos o tym po zalaniu laptopa :D zapewne nie wszystko udało się wyczyścic do końca, rozbierałeś go całkowicie? bo wysuszenie od "zewnątrz" nie załatwi sprawy raczej...