PDA

Zobacz pełną wersję : Photoshop - pytanie

Seeth
22-06-2008, 12:49
Witam, mam takie pytanie odnoście tego programu, czy istnieje możliwość wyłączenia TŁA (tego szarego) tak aby był widoczny pulpit? Jeśli tak to w jaki sposób można to wykonać?

Pozdrawiam :)

Czornyj
22-06-2008, 12:52
Istnieje - zmniejsz okno aplikacji tak, by tła prawie wogóle nie było widać, a okna ze zdjęciami wyciągaj tak, by były na tle pulpitu. Jeśli ew. masz dwa monitory, to będzie to działać całkiem elegancko. BTW - to jedno z najdziwniejszych pytań nt. PS, na jakie zdarzyło mi się odpowiedzieć...

Seeth
22-06-2008, 12:59
Chodzi o to aby zamiast tego szarego tła był widoczny pulpit, a paski narzędzi pozostały w tym samym miejscu i mozna było normalnie z nich korzystać, czy jest to w ogole mozliwe?

Czornyj
22-06-2008, 13:11
Jeśli chodzi o proste rozwiązanie, polegające na sprawieniu, że szare tło stanie się przezroczyste - to nie. Paletki trzeba sobie powyciągać, a samo okno maksymalnie zmniejszyć i odłożyć gdzieś na bok.

Seeth
22-06-2008, 13:18
Dziękuję za odpowiedź

bombel
22-06-2008, 23:39
To jest to, co mnie najbardziej wkurza w makach - nie ma pleców. Człowiek kliknie w pulpit i znika Photoshop, choć nie zdjęcie.

Upiorne! :) Trzeba do każdego obrazka walić w F.

stig
23-06-2008, 11:26
To jest to, co mnie najbardziej wkurza w makach - nie ma pleców. Człowiek kliknie w pulpit i znika Photoshop, choć nie zdjęcie.Jak widac niektorym to nie przeszkadza -- a nawet wiecej -- marza o tym. ;)

fIlek
23-06-2008, 11:33
To jest to, co mnie najbardziej wkurza w makach - nie ma pleców. Człowiek kliknie w pulpit i znika Photoshop, choć nie zdjęcie.

Upiorne! :) Trzeba do każdego obrazka walić w F.

Hehe, przyzwyczajenia z GIMPa się kłaniają - podejrzewam stąd całe zamieszanie :D

mpwt
23-06-2008, 14:18
Hehe, przyzwyczajenia z GIMPa się kłaniają - podejrzewam stąd całe zamieszanie :D

Nie tylko z Gimpa ;)

elix
23-06-2008, 14:23

A dla mnie to jest właśnie jedyna irytująca w GIMPie rzecz i właśnie nie rozumiem jakie są tego zalety - podobno ma to być jakoś rozwiązane w nowej wersji.

PS. Wiem, że jest GIMPshop ale on jest zazwyczaj opóźniony rozwojowo w stosunku do normalnego GIMPa.