PDA

Zobacz pełną wersję : Jalbum-problem ze znakiem wodnym

barracuda
21-06-2008, 20:20
Kto może mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu? Używam programu Jalbum do robienia galerii zdjęć w necie. Teraz jednak mam problem ze znakiem wodnym. Na próbe wstawiłem sobie znak wodny "qqqq...". Potem go usunąłem w programie (wyłączyłem tą funkcję) ale na zdjęciach na stronie nadal się pojawia http://www.foto-hobby.freehost.pl/Galeria/album/Portrety%20i%20inne/slides/_DSC0010.html
Jak robię podgląd w programie jest ok ale jak ładuję stronę to znak dalej występuje. Wymieniałem już pliki, które przypuszczam, że moga przechowywac tą informację ale bez zmian. Ktoś wie jak można to wywalić?

fIlek
21-06-2008, 20:24
Opróżnij cache przeglądarki, albo obejrzyj galerię w innej - powinno być ok :)

barracuda
21-06-2008, 20:30
A u Ciebie nie widac tam znaku wodnego na dole? Bo obejrzałem w IE i nadal jest jak było...

marszull
21-06-2008, 20:31
u mnie widac czyli to nie cache

barracuda
21-06-2008, 20:33
u mnie widac czyli to nie cache

A juz przez chwilę miałem nadzieję że to tylko takie głupie niedopatrzenie. Krew mnie już zaczyna zalewać.

fIlek
21-06-2008, 20:34
A u Ciebie nie widac tam znaku wodnego na dole? Bo obejrzałem w IE i nadal jest jak było...

Faktoza, jest. Wywal ręcznie wszystkie pliki z wynikowej galerii na dysku i wygeneruj ją od nowa. Powinno pomóc. Czasami jalbum z niezrozumiałych powodów nie nadpisuje plików.

barracuda
21-06-2008, 21:57
No dzięki, ta metoda zadziałała. Ale faktycznie ten program nie nadpisuje plików. Bez sensu, bo z tego co widzę, to się zdarza po jakiejkolwiek aktualizacji. Może ktoś poleci jakiś lepszejszy program do galerii?

fIlek
23-06-2008, 21:02
No dzięki, ta metoda zadziałała. Ale faktycznie ten program nie nadpisuje plików. Bez sensu, bo z tego co widzę, to się zdarza po jakiejkolwiek aktualizacji. Może ktoś poleci jakiś lepszejszy program do galerii?

Mam kupionych z 5 różnych i wychodzi na to, że jest jeszcze web gallery wizard, ale jalbum z tego wszystkiego najlepszy i darmowy :)