Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Rew-19
Jakiś czas temu kadr popełniony w Rewie, zresztą bardzo go lubię i chciałbym go poddać waszej ocenie ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img237.imageshack.us/img237/6755/dsc0176aaqs7.jpg)
irek6311
20-06-2008, 23:38
Jakbyś zdjął w Photoshopie tą trawę co przysłania kadr byłoby Ok .
Myślę że jakby się chciał pozbyć trawy to po prostu dał by dwa kroki do przodu :)
Dla mnie sympatyczny widoczek
irek6311
20-06-2008, 23:56
Myślę że jakby się chciał pozbyć trawy to po prostu dał by dwa kroki do przodu :) Kilka pędów trawy wyciąć w Realu czy na PS i byłoby Extra :-D
Raczej trawy nie będę stemplował, może i racji trochę w tym jest, że kadr jest tu i ówdzie przysłonięty, ale tak jakoś bardziej mi się podoba ;)
Raf 007, irek6311 dzięki za słowo :)
Pozdrawiam Marek.
Archibald
22-06-2008, 18:16
Jakbyś zdjął w Photoshopie tą trawę co przysłania kadr byłoby Ok .
Bzdura. Tak jak Raf 007 napisał - gdyby nie chciał trawy w kadrze to by jej nie miał.
Bardzo fajna fotka :-)
Bez tej trawy byłaby tylko łódka w piachu. A tak jest ciekawa fotografia.
Kasandra
23-06-2008, 10:06
Bez tej trawy plus krzywy horyzont i Irek ja bym widziała Twoją fotę;-)
Ty byś taka strzelił;-)
a TAKIEJ jak ta-to zapomnij. Chyba, że sobie z nas jaja robisz, bo ja mam taką hipotezę i coraz bardziej mnie w tym utwierdzasz.
Mi też się fotka podoba właśnie przez trawę;-))m.in.
Rozumiem, że łódka była agresywna i wyskakując na brzeg kąsała plażowiczów, którzy podeszli zbyt blisko brzegu. Stąd koniecznym było robić łódkę z zasiadki, chowając się za zielskiem? ;)
Mnie to zdjęcie nie przekonuje, chociaż tragedii też nie ma.
Moim zdaniem bez trawy byłoby piekielnie nudno. Te rozmycie na pierwszym planie dodaje przestrzeni i zdjęcie dzieki temu nie jest "płaskie". Mi się podoba, aczkolwiek czerń i biel mogłaby być bardziej agresywna.
Piotr_ek
23-06-2008, 12:28
Te zarośla są zupełnie zupełnie niepotrzebne. Łódka powinna być jako element dominujący... Do tego konwersja b/w jakoś do mnie nie przemawia - czegoś mi brakuje na tym zdjęciu :)
Tak jak niektórzy przede mną uważam, że bez trawy byłoby nudno. Podoba mi się tak jak jest! Jedynie konwersja do CZ/B mogła by być nieco lepsza, ale kadr jest fajny.
Mnie się też podoba tak jak jest. Jeżozwierz na pierwszym planie całkiem sympatyczny :-)
Gratuluję odważnego kadrowania.
pozdrawiam
Arczibald, _tomek_, santina, Nemeth, koziak, Piotr_ek, jacekmarysienka, Jessus, slavcic - bardzo Wam wszystkim dziękuję :)
Cieszy mnie fakt, że to zdjęcie znalazło zwolenników, jak i przeciwników wszystkie opinie są dla mnie ważne, dzięki nim można czerpać wiedzę, a przecież o to chodzi.
Pozdrawiam Marek.
Jakies 2 - 3 cm wiecej swiatla z lewej.