PDA

Zobacz pełną wersję : D50.Brak komunikacji z PC

grzegorz_75
20-06-2008, 20:12
Witam.Problem polega na tym,że po podłączeniu aparatu kabelkiem USB,na ekranie komputera pojawia się komunikat o awarii podłączonego urządzenia (w tym przypadku D50),i system Windows nie może go rozpoznać.Po przełożeniu karty do czytnika nie ma żadnych komplikacji z przenoszeniem fotek.Dodam,że aparat działa bez zastrzeżeń,czyli tak jak zawsze w na górnym wyświetlaczu pojawia się napis "PC" (nikon zdaje sobie sprawę,ze jest podłączony do komputera).
Generalnie problem można obejść korzystając z czytnika,jednak coś jest nie tak jak powinno,a tego nie lubie :).Czy ktoś
spotkał się z takim przypadkiem?Może to wina kabelka?Pozdrawiam serdecznie.

FilipeG
20-06-2008, 22:14
a nie podłączasz np z przodu komputera czyli przez jakiś kabel idący w środku obudowy?? Sugeruję podłączyć bezpośrednio do portu USB.

pozdrawiam,
FilipeG

Polsar74
20-06-2008, 22:17
the50 ma min. dwa tryby pracy portu USB - ustawienie dostępne w menu
spróbuj przetestować

grzegorz_75
20-06-2008, 23:42
FilipeG-strzał w dziesiątkę.Korzystałem od jakiegoś czasu z przedłużacza do USB,do tej pory działało a dziś przestało.Teraz podłączyłem bezpośrednio do USB i jest OK! :)
Dzięki serdeczne,pozdrawiam!

FilipeG
21-06-2008, 05:38
FilipeG-strzał w dziesiątkę.Korzystałem od jakiegoś czasu z przedłużacza do USB,do tej pory działało a dziś przestało.Teraz podłączyłem bezpośrednio do USB i jest OK! :)
Dzięki serdeczne,pozdrawiam!

Cieszę się, że mogłem pomóc :)
pozdrawiam,
FilipeG