PDA

Zobacz pełną wersję : Alternatywny batterygrip do D300

l77
19-06-2008, 14:00
Na Alledrogo znalazłem coś takiego:

http://www.allegro.pl/item378683549_nikon_d300_battery_grip_pack_zam_mb_ d10_mbd10_fv.html

i w związku z tym pytanie: czy ktoś używał, jeśli tak to czy wszystko ok, działa/nie działa, ładuje/nie ładuje itp.

Swoją drogą nie kumam skąd ta cena oryginalnego gripa (prawie 1000 PLN'ów!). Kochany Nikon chyba świetnie zarabia na dżetach do swoich puszek. A ty płać i płacz.

R
19-06-2008, 14:04
ja bym czegos takiego nie podlaczyl do puszki nawet jakby mi 500zl doplacali... kup oryginal.

l77
19-06-2008, 14:33
kup oryginal.

Łatwo powiedzieć, gorzej wyrzygać tego tałzena po zakupie puszki.

R
19-06-2008, 14:36
jak sie ma kase na parowoz to i na gwizdek styknie :)

a tak powaznie. kazda inwestycja w polsrodki kosztuje 2 albo 3x tyle. Wczesniej czy pozniej i tak kupisz oryginal a tego paskudztwa nikt nie odkupi.

life
19-06-2008, 21:03
prawdę R prawi :) polaków nie stać na oszczędzanie :/

szymony
20-06-2008, 00:22
Było już o tym wynalazku.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=54099
Chyba jednak nikt sie nie zdecydował.

l77
20-06-2008, 12:00
No w dziuple! Jak ja przeglądałem ten wątek, że nie zobaczyłem? Sorrki za dublowanie tematów i dzięki za odp.

rex rex
20-07-2008, 11:47
Witaj to może ja jako pierwszy podpowiem iż kupiłem to ustrojstwo i pracuję na tym wygląda nieco kosmicznie to pierwsze wrażenie lecz na drugi już dzień stwierdziłem iż całkiem nieżle pasi do dłoni powiem tak zważywszy na wagę w pełni załadowanego bateriami to macie tzw VR w rękach :) najlepiej bat AA więcej ważą plusem jest trzymanie np aparatu od spodu za grip opierając łokieć o brzuch przy tej wadze ciężko o drżenie ręki . Jeżeli mam stwierdzić jak to wygląda to powiem od strony fotografowanego załkiem przyzwoicie od strony fotografa trochę jak startrek :) jedyny dylemat mam z tym iż niby ma tam być kontrolka czyli jakaś dioda która wskazuje naładowanie bateri lecz jakoś do dziś jej nie znalazłem :) było pytanie czy działa no tak działa po załączeniu gripa stan procętowy naładowania który znajduje się w aparacie podnosi się do góry :) jest jeszcze jeden dylemat do rozwiązania jest tam taka funkcja do przełączania komór z bateriami L/R/A rozumie iż L lewa R prawa ale czy A oznacza obie ????? może i i tak lecz gdy miałem załączone A wykosiłem baterię w aparacie a tamte wskazywały pełne naładowanie więc tak sobie myślę warto używać jednej komory :) jak ktoś ma ten kosmiczny grip niechaj coś napisze :) a co do zakupu ja powiem tak te prawie 700 zł które nie wydałem na oryginał wydałem dołożyłem do 18-200 VR nikonowskiego taką decyzję podjąłem i jak na razie nie żałuję ..pozd