PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Libańska księżniczka

MarS
18-06-2008, 22:57
Ludzie a portrety szczególnie nie sa moją specjalnością, ale przy okazji pewnej imprezy - targów turystycznych pstryknołem cos takiego
i jest to pierwszy portrecik jaki tu prezentuje i bardzo proszę o opinie, nie wiem czy nie rozmyte za bardzo

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/06/A004-4.jpg
źródło (http://www.hotel-nautilus.pl/mars/forum/A004.jpg)

kroma
18-06-2008, 23:07
no troche rozmyte, ale mi się podoba :)

sailor
18-06-2008, 23:12
poza tym ze jest rozmyte to jest nieostre. wycinanka tez za bardzo rzuca sie w oczy, a jesli jzu o oczach mowa to wybielona na maxa :/

MikeP
18-06-2008, 23:14
Te rogówki tez "pstryknołeś" czy potem w PS się pojawiły?

Pozdrawiam

MarS
18-06-2008, 23:48
co do ostrości to masz tez rację ale nie chciałem zbyt wyostrzać po to aby rozmywać potem a i fota robiona na f 2,8 i też to wyszło, wycinanki to akurat tu nie było - raczej nieudolna próba zamaskowania tła bo było do bani - a ze fota nie była pozowana to wyboru nie miałem co ona ma za plecami. Oczy miała ładne bestja ale je troche rozjasniałem - za bardzo jak piszecie.

arturjb
19-06-2008, 22:59
a fuj + duzo PSa

MarS
19-06-2008, 23:10
a fuj + duzo PSa

Bardzo bym prosił o rozwinięcie "a fuj"
mimo że portretów i ludzi ogólnie praktycznie nie robie to wcale nie znaczy że bym nie chciał się czegoś i w tej dziedzinie nauczyć i po to toto tutaj wstawiłem, aby sie dowiedzieć co jest źle bo bynajmniej nie dlatego aby sie pochwalić
post sailora jest dla mnie bardzo pożyteczny za co mu dziekuję, z określenia "a fuj" dowiedziałem sie mniej poza tym że Ci się nie spodobało, i dlatego proszę o rozwinięcie bo nie wiem czy tylko moje działania PSowe sa do bani czy tez a fuj jest kadr, poza itd

Obecnie wiem że:
-oczy na minus
-moja próba poprawiena tła na minus
-rozmycie za mocne na minus
-za mało wyostrzone
- za duzo PSa
Co jeszcze źle i jest fuj ???

NBA
19-06-2008, 23:12
Dla mnie za miękko...

dusker
20-06-2008, 07:09
nie no masakra, ja jestem na nie. a spowodowalo to miedzy innymi:
- flash prosto w twarz przez co portret wyglada max plasko
- bardzo popularna obrobka glamour ograniczajaca sie do gausian blur...
- hardcoreowe wybielanie oczu (no juz chociaz opacity tej warstwy trzeba bylo zmniejszyc), pozatym niedokladnie - lewe oko zle wysteplowales
- ogolnie nie ostre zdjecie

arturjb
20-06-2008, 14:45
mars a co ja ci więcej napiszę, napisano juz wszytko.