Zobacz pełną wersję : PACSAFE 55 bezpieczna siatka stalowa na plecak-czy to ma sens?
Wybieram sie do Grecji,wyjazd zorganizowany,nocleg w hotelu małogwiazdkowym. Zastanawiam sie jak zabezpieczyc swoj plecak przed grzebaniem w nim, przyklejeniem sie go do kogoś, poprostu zniknieciem. Nie zawsze będę mógł nosic go ze sobą. Kwestia nawet nocy, podczas snu może trafić sie jakis nocny Marek-amator cudzego sprzetu. Czy ktos to używa? Jest sens kupić ? i ewentualnie co w zamian? jakie rozwiazanie.
Wybieram sie do Grecji,wyjazd zorganizowany,nocleg w hotelu małogwiazdkowym. Zastanawiam sie jak zabezpieczyc swoj plecak przed grzebaniem w nim, przyklejeniem sie go do kogoś, poprostu zniknieciem. Nie zawsze będę mógł nosic go ze sobą. Kwestia nawet nocy, podczas snu może trafić sie jakis nocny Marek-amator cudzego sprzetu. Czy ktos to używa? Jest sens kupić ? i ewentualnie co w zamian? jakie rozwiazanie.
ja polecam Berettę 92F przeładowaną i odbezpieczoną :) Dobry scyzoryk i siatki niet. Testowałem to rozwiązanie pod kątem innych imprez, ale tych samych zagrożeń.
Dobry scyzoryk i siatki niet.
To przeciez stalowa siatka iwec jak scyzoryk ? czyli albo urlop albo focenie?
nawet w 2-3 *** hotelach są do wynajęcia sejfy zlokalizowane jeśli nie w samych pokojach to w recepcji. Płaci się jakieś 20$ za 2 tygodnie i po sprawie.
spiritwood
19-06-2008, 08:51
Po tym, jak zostałem totalnie obrobiony (aparat, laptop, dokumenty) w jednym z najlepszych krakowskich hoteli zainwestowałem w PacSafe. Mam ich 3 sztuki (same siatki, nie torby) i dzielnie zabieram na każdy wyjazd. Jak to napisał Karl Grobl: uciekając przed lwem nie musisz być najszybszy. Ważne, żebyś nie był*najwolniejszy. I w przypadku PacSafe to powiedzenie sprawdza się doskonale. Po kiego grzyba złodziej ma się pieprzyć ze stalową linką, skoro w pokoju obok te same lub podobne rzeczy leżą kompletnie niezabezpieczone? ;)
Polecam
spiritwood
19-06-2008, 08:55
Dobry scyzoryk i siatki niet.
:D :D :D
Jak u mnie będziesz, to dam Ci PacSafe'a do zabawy. Scyzoryk możesz wziąć swój, coby mojego nie zniszczyć ;)
Good luck. Tej linki nawet cęgami do drutu nie przetniesz...
widzę ,że kolega fIlek troszke fantazjował i zbił mnie z tropu. Czytajac kolege spiritwood jestem juz przekonany. Szukajac dalej rozwiazań znalazłem na allegro bezprzewodowy alarm wstrzasowy. Małe urządzenie ktore klei sie do drzwi i okien ale sprzedawca zaintrygowany moim pomysłem sprawdził. Wkładajac go do torby czy plecaka w pozycji pionowej ,wystarczy tylko podnieść plecak czy torbe , a urządzenie alarmuje dość głosną syrena. Myśle ,ze nawet pozostawić cos takiego na noc ma sens.To tylko 13,50 zł
mówisz o czymś takim (http://www.allegro.pl/item379124596_alarm_wstrzasowy_bezprzew_koniecznie _zob_opis_.html)?
:D :D :D
Jak u mnie będziesz, to dam Ci PacSafe'a do zabawy. Scyzoryk możesz wziąć swój, coby mojego nie zniszczyć ;)
Good luck. Tej linki nawet cęgami do drutu nie przetniesz...
Multitool Victorinox, ostrze do cięcia stali - mam gdzieś mojego PacSafe'a po "testach" :( Nie ma barier nie do pokonania, są tylko takie, które opóźnią kradzież i pod tym kątem PacSafe jeszcze daje radę :)
Zacytuje tu maila jakiego dostałem od sprzedawcy alarmów.Odpowiedział na moja prośbe wykonania próby.
Cytuję-
Witam
Nigdy nie zastanawiałem się czy alarm wstrząsowy będzie dobrym zabezpieczeniem torby podróżnej. Przy założeniu, że zostawia Pan bagaż w jakimś miejscu i ktoś zabierze torbę to usłyszy głośny dźwięk i najprawdopodobniej się przestraszy a na pewno wzbudzi zainteresowanie.
Mnie w każdym razie zaintrygował Pana pomysł na wykorzystanie alarmu i przed momentem sprawdziłem w jaki sposób będzie to działać w takim przypadku.
Nie w każdym położeniu to funkcjonuje, alarm musi być położony w poziomie, wtedy nawet podniesienie torby uruchamia syrenę. Jeżeli alarm jest w położeniu pionowym, torbą trzeba mocno szarpnąć żeby zadziałał.
Z uwagi na mały koszt tego urządzenia i na małe rozmiary uważam, że zastosowanie tego alarmu w torbie podróżnej ma sens.
Mysle ,że siatka PacSafe i to urządzonko zniecheci amatora cudzej własności , a przynajmniej w jakis sposób utrudni lub uniemożliwi mu kradzież.
Znalazłem na Allegro też to: "Zapominasz? gubisz? kradną? kup ANTYZAPOMINACZ!" (http://www.allegro.pl/item385928095_zapominasz_gubisz_kradna_kup_antyzap ominacz_.html)
to juz dla bardzo roztargnionych :) Urządzenie da znac ze cos sie od nas oddaliło albo my od czegoś. Tez fajna zabawka.
szejk22254
07-12-2012, 14:29
Witam,
Bezpieczna siatka to nie najgorszy pomysł,a w ogóle jeżeli chodzi o firmę pacsafe mam na jej temat bardzo dobre zdanie. Zona mi kupiła w prezencie imieninowym taką saszetke na szyję http://www.antybandyta.pl/bezpieczna-paszportowka-pacsafe-pouchsafe-125-p-152.html l i powiem że jestem z niej bardoz zadowolony, sama jakość wykonania stoi na najwyższym poziomie. Jeżeli bedę miał chwile wrzuce kilka jej fotek
Zależy od wielkości bagażu, w sumie Pacsafe ma szeroki zakres oferty i na pewno warto się z nią chociażby zapoznać, mniej więcej poznać. Zabezpieczenia przed kradzieżą zawsze da się obejść, ale trzeba pamiętać o tym, że tutaj liczą się sekundy. Dzięki zabezpieczeniom będziemy o ten ułamek sekundy do przodu i nasze szanse na uniknięcie kradzieży będą całkiem spore! :)
Apropo Pacsade to polecam zobaczyć ten artykuł: http://advife.pl/pacsafe-zabezpieczenie-bagazu-kradzieza/