Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Nad morzem - [Nemeth]
Witam
Broni się ?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img106.imageshack.us/img106/8470/dsc8420bml6.jpg)
pozdr.
bardzo dobrze sie - kadrem, tematem, konwersja.
bardzo mi się podoba
pozdrawiam
Jeżeli mogę, dla mnie z chmurami jest coś nie tak... sam nie wiem! Może się czepiam:???:
Ich faktura za bardzo mnie odciąga od całości, o już wiem, chmury jakby z innego zdjęcia.
fotoGRAFIK
18-06-2008, 18:46
Chmury pojechane za bardzo
Fajowe...możesz zapodać kolor?
Fajowe...możesz zapodać kolor?
W kolorze to zdjęcie nie istnieje. A to z przyczyny owego nieszczęsnego nieba i chmur, które w kolorze są nieprzeciętnie zaniebieszczone. Nie ma niemal bieli. Same mdłe błękity, fiolety i magenty. Nie wiem na ile to wina nikkora 55-200 ...
Innymi słowy koloru nie pokaże bo byłoby mi wstyd ;)
Grzegorka
19-06-2008, 19:28
Widziałam kolor i jak rzadko mogę śmiało powiedzieć, że bw jest dużo lepsze... Tak jak powiedział autor - niebo w kolorze jest skopane ;) Natomiast czarno białe zdjęcie bardzo mi się podoba. Z niebem miałam dziwne skojarzenia, ale pominę je milczeniem - autor wie jakie ;)
Dobry klimat - broni się, ale kadr jakoś mi nie leży przyciął bym górę.
Zdjęcie fajne, tylko te chmury jakoś dziwne, jakby z innego zdjęcia. Jak ktoś pisał, ciachnął bym u góry, tak do kwadratu...
Zdjęcie fajne, tylko te chmury jakoś dziwne, jakby z innego zdjęcia. Jak ktoś pisał, ciachnął bym u góry, tak do kwadratu...
Przecież to jest kwadrat...
Myślę, że z tymi chmurami można by jeszcze powalczyć (może forsowne ostrzenie?) bo zdjęcie bardzo ładne.
Myślę, że z tymi chmurami można by jeszcze powalczyć (może forsowne ostrzenie?) bo zdjęcie bardzo ładne.
W odpowiedzi pozwolę sobie zacytować Ciebie, bo wyjątkowo mi przypadł ten tekst do gustu :)
(...)generalnie kolor jest po prostu do dupy.
Zatem z chmur nic więcej nie da się wycisnąć.
Kurcze! Racja! Dałbym sobie rękę uciąć, że to pionowy prostokąt, ale z rozmiaru wychodzi kwadrat (700x700px). Mój błąd. Co nie zmienia faktu, że mi by się podobało przycięte z góry, z mniejszą ilością nieba. Uważam, że gdyby było go mniej, to mniej odciągało by wzrok od innych motywów.