Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] leśna ścieżka
Miejsce przeze mnie już kiedyś pokazywane w nieco innym ujęciu. Teraz światło było trochę inne (MZ lepsze).
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://tomaszboinski.ovh.org/_forum/0165_800px.jpg)
2. trochę eksperymentalnie las w BW
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://tomaszboinski.ovh.org/_forum/0165bw_800px.jpg)
Pozdrawiam,
Tomek
Kasandra
18-06-2008, 12:26
kolor wprost bajecznie wyszło...
piękne!
agawytka
18-06-2008, 12:29
a ja z koloru wybieram B&W :) urzeklo mnie, moze troche na gorze za duzo bialego a moze to moj monitor... ale i tak mnie zachwycilo to B&W :)
Kolor! Cisza, spokój. Pięknie ukazany las.
zdjęcie bardzo ładne, jeśli milabym wuybierać miedzy nimi, wybrałbym kolor:)
Kolor bomba! Ja bym troszku przyciął od góry...
Mnie bardziej podoba się w kolorze
Pozdrawiam
Jakub Klimczak
18-06-2008, 13:12
Bardzo się podoba. Zdecydowanie w kolorze.
Cieszę się, że się podoba. Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Widzę, że przewaga jest za kolorem. No i to BW tak jak napisałem - trochę eksperymentalnie. Też zawsze widziałem las w kolorze, ale tutaj mnie trochę podkusiło do konwersji :)
Pozdrawiam :)
sniper88
18-06-2008, 17:15
Oba świetne, kolor lepszy:)
Nostromo
18-06-2008, 18:14
Dla mnie kolor.
zdecydownie kolor bajecznie wyszło a tak swoja droga cholernie trudno jest dobrze sfotgrafowac las.. tym bardzije gratuluje..
Dziękuję :) Lejecie miód na me serce ;)
Z tym laniem to ostrożnie bo dzisiaj miód a jutro......kto to wie??????:wink:
Ale to samo życie czasem jest gorzkie.
Dzisiaj jest to co mnie ujmuje, dzisiaj jest pięknie.
Wybieram subtelność i delikatność koloru.
nie no, jedyneczka piękna :) ależ atmosfera! cudo, nie mogę się napatrzeć
szczerze mówiąc nie wiem które wybrać - b/w klasyczne ale trochę traci na szczegółach które uwidacznia kolor.
świetne uchwycona głębia ścieżki - tylko pozazrdościć
podoba się i to bardzo :)
Bardzo mi się podoba, cudowny klimat, jakby zaraz w promieniach słońca na ścieżce miał pojawić się Hern a w tle słyszę Clanad :-)
Się rozmarzyłem, ale na weekend jadę w góry i zdjęcie mnie pozytywnie nakręca do pofocenia w lesie.
Jakieś porady od kolegi _Tomaka_ lub innych forumowiczów co do tego trudnego tematu.
_Tomek_ o jakiej porze dnia robiłeś?
_Tomek_ o jakiej porze dnia robiłeś?
Pora dnia nie powali Was na kolana :D Było już późno, ok. 07:00. Ale na szczęście lekka mgiełka była i przyświeciło słoneczko :) Poszedłem jeszcze kawałek dalej po zrobieniu tej fotki i wracałem tam po ok 30 minutach i już niestety, ani mgiełki, ani słoneczka. Więc tutaj znalazłem się w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie. Oprócz umiejętności (jakiś tam), potrzeba jeszcze dużo szczęścia :)
Kasandra
19-06-2008, 09:44
Oprócz umiejętności (jakiś tam), potrzeba jeszcze dużo szczęścia :)
nie bądź taki skromny;-))
ale fotka piękna tak jak już pisałam
Mistrzostwo
duży plus za tajemniczość w cieniach i radość w światłach
i ta gałąź, zamykająca kompozycję od góry
pięć gwiazdek bo wiem jak trudno jest "podejść" las
Mistrzostwo
duży plus za tajemniczość w cieniach i radość w światłach
i ta gałąź, zamykająca kompozycję od góry
pięć gwiazdek bo wiem jak trudno jest "podejść" las
Dziękuję za uznanie :) To dla mnie ważne, bo mobilizuje do dalszej pracy.
muszę przyznać jak już raz kiedyś przy Twojej bardzo dobrej fotce ze jedynka jest znakomita
pozdrawiam
muszę przyznać jak już raz kiedyś przy Twojej bardzo dobrej fotce ze jedynka jest znakomita
Dziękuję :)
Pozdrawiam,
Tomek
Jedynka jest po prostu niesamowita!!!
kolor, wiecej kontrastu, wb z 500 wiecej moim zdaniem.
Stawiam na kolor, świetne
Stawiam na kolor, świetne
jak wyżej
Obie foty są świetne, każda z nich ma inny klimat, bajkowy na pierwszej, tajemniczy na drugiej.
kolor, wiecej kontrastu, wb z 500 wiecej moim zdaniem.
Nie zgodzę się. Więcej kontrastu zabije szczegóły w cieniach, a temperatura barwowa +500? Nieznacznie ociepli, a już dość ciepłe jest MZ. Nie chcę żeby ziemia i liście nabrały jeszcze więcej żółcieni.
Wymowne. Sliczny klimacik. Do BW dalbym wieksza tonalnosc, w swiatlach i cieniach. Srodek moze zostac.