PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] brunetka

TRenciak
18-06-2008, 02:39
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://files.myopera.com/TRphoto/photos/wiz3.jpg)

ozzy
18-06-2008, 09:02
solarium w takim natężeniu fotografii nie służy- trzeba by tą żółć jakoś zniwelować :)

goldie
18-06-2008, 09:12
no portret ładny, wyrazisty, w sam raz w ramkę i na półeczkę :)

a koleżanka tak naturalnie opalona czy lampa pomaga ? ;)

PAWEL_z_Gdyni
18-06-2008, 12:46
podoba mi się czarna "ramka" wokół
ja bym na półeczkę nie postawił - trochę mina pt. "rób już to zdjęcie i daj mi spokój..." tej sympatecznej koleżanki mi nie leży ;-)
a poza tym portrecik git - symetryczny prawie jak do paszportu ;-)

TRenciak
18-06-2008, 12:58
stary... solarka 3 razy dziennie po 15 minut chyba... z ta
pomarańczą to i tak zjechalem tak ze balem sie juz odbarwien w innych kierunkach.
mina... przypadkowa.. ale to mi sie wpasnie w niej podoba... nie lubie wyuzdanych pozowanych słodkich gniotów.

mikkay
18-06-2008, 13:07
mina... przypadkowa.. ale to mi sie wpasnie w niej podoba...

Mnie także! Ogólnie ładne światło i portret udany....

goldie
18-06-2008, 15:49
stary... solarka 3 razy dziennie po 15 minut chyba... z ta
pomarańczą to i tak zjechalem tak ze balem sie juz odbarwien w innych kierunkach.
mina... przypadkowa.. ale to mi sie wpasnie w niej podoba... nie lubie wyuzdanych pozowanych słodkich gniotów.

no to niezle a mozna wiedziec ile ona ma lat, bo w tym tempie solarium to jej skora za 5 lat bedzie wygladac srednio ciekawie :D:D:D

TRenciak
19-06-2008, 11:44
Za dużo to nie ma...
TUTAJ (http://grono.net.s3.amazonaws.com/gallery-56582237.jpg) jak ktoś by chciał zobaczyc pewien pomysł na plakat społeczny

goldie
19-06-2008, 11:48
Za dużo to nie ma...
TUTAJ (http://grono.net.s3.amazonaws.com/gallery-56582237.jpg) jak ktoś by chciał zobaczyc pewien pomysł na plakat społeczny
tos ją ładnie spacyfikował :):):)

krzycho_75
19-06-2008, 11:49
Mam nadzieję że Twoja modelka tego plakatu nie widziała. No chyba że ma poczucie humoru.

lechupe
19-06-2008, 13:11
Sam portret mi sie w ogóle nie podoba. Ale w zestawieniu na tym plakacie jest bardzo fajnie - samo przesłanie jet bardzo czytelne i komunikatywne.

sailor
19-06-2008, 15:35
Sam portret mi sie w ogóle nie podoba. Ale w zestawieniu na tym plakacie jest bardzo fajnie - samo przesłanie jet bardzo czytelne i komunikatywne.
??? tzn jakie to przeslanei jest bo ja sie za diabla nie moge go dopatrzyc

TRenciak
19-06-2008, 16:13
wystarczy ruszyc glowa... mysle ze dasz rade :))

czijzes
19-06-2008, 16:42
eh, mi sie nie podoba - twarz taka pucowata, a plakat ciekawy :)

damjan
19-06-2008, 16:51
Plakat dobry jako antyreklama solarium :D

sailor
19-06-2008, 16:53
wystarczy ruszyc glowa... mysle ze dasz rade :))
wybacz ale Twoje reklamy sa na mnie zbyt inteligentne .. prosze jasniej (pomijajac ze za oryginalne foto modelka powinna conajmniej dac ci po glowie)

TRenciak
19-06-2008, 18:21
jak ja tesknilem za toba sailor... i to twoja "obiektywnoscią" :)

lechupe
19-06-2008, 19:37
??? tzn jakie to przeslanei jest bo ja sie za diabla nie moge go dopatrzyc

nie ma sprawy, pomogę - plakat mozna rozpatrywać mz w dwoch aspektach:
a/ jako symboliczne przedstawienie równości pomimo róznego koloru skóry
b/ jako symboliczne przedstawienie wątku na temat zdjęć obrobionych i nieobrobionych :-)

sailor
19-06-2008, 20:08
jak ja tesknilem za toba sailor... i to twoja "obiektywnoscią" :)

widzisz .. ja za toba wyjatkowo nie :D

nie ma sprawy, pomogę - plakat mozna rozpatrywać mz w dwoch aspektach:
a/ jako symboliczne przedstawienie równości pomimo róznego koloru skóry

gdzie tam sa rozne kolory skory?
bo ja widze laske po solarium i cos co zostalo zepsute obrobka a z murzynka ma tyle wspolnego co anakonda ze ssakiem

b/ jako symboliczne przedstawienie wątku na temat zdjęć obrobionych i nieobrobionych :-)no jesli tak to da sie podciagnac .. choc proponowalbym
c/ jak symboliczne przedstawienie watku na tamat kiepsko zrobionych zdjec i popsuciu ich jakosci po PSem :)

lechupe
19-06-2008, 20:51
..gdzie tam sa rozne kolory skory?
bo ja widze laske po solarium i cos co zostalo zepsute obrobka a z murzynka ma tyle wspolnego co anakonda ze ssakiem
...

dobra - abstrahując od politycznego kontekstu - ja nie napisałem, ze widać tam królową sniegu i żonę kominiarza po pożyciu intymnym...
Ale to, ze są tam dwa różne kolory skóry, zobaczyła nawet moja teściowa, która ma tak słaby wzrok, ze nie potrafi dostrzec uczucia, jakim darzy ją zięc...

sailor
19-06-2008, 21:33
dobra - abstrahując od politycznego kontekstu - ja nie napisałem, ze widać tam królową sniegu i żonę kominiarza po pożyciu intymnym...
Ale to, ze są tam dwa różne kolory skóry, zobaczyła nawet moja teściowa, która ma tak słaby wzrok, ze nie potrafi dostrzec uczucia, jakim darzy ją zięc...

:D:D:D:D:D:D masz u mnie duuuze piwo za ten tekst

B.K.
19-06-2008, 22:18
Po przeczytaniu wątku i obejrzeniu plakatu w linku przeszła mi przez głowę myśl, że to jest kampania społeczna, żeby nie przesadzać z opalaniem, bo jak się przesadzi, to się "strzaska na heban".... i w ogóle niezdrowo, i się będzie żałować....
A co do zdjęcia, to szkoda chyba nieostrych (?) ust... Są centralnie i ta nieostrość rzuca się od razu w oczy.... A może to ten błyszczyk...

TRenciak
19-06-2008, 23:12
no i dalo sie znalezc "podtekst" w tym zdjeciu.. :)
dwuznacznosc jest najlepsza by cos przekazać....

NBA
19-06-2008, 23:15
Daje rade...

TRenciak
23-06-2008, 01:33
tzn... wiesz... ciekaw jestem.. ogolnej opinii ?