PDA

Zobacz pełną wersję : D80 - Pytanie z cyklu tych bezsensownych

milgram
17-06-2008, 22:56
Witam,

Mam pytanie o zerowym w zasadzie znaczeniu praktycznym, ale mnie zaciekawiło czy macie tak samo. Jak próbuję pod przycisk FUNC przypisać wyświetlanie linii kadrowania w wizjerze to okazuje się, że nic się nie dzieje po jego wciśnięciu. Pewnie linie kadrowania powinny wyskakiwać faktycznie, ale u mnie nie wyskakują.

Jak mówiłem znaczenie dla mnie praktycznie żadne bo pod FUNC i tak mam przypisanego spota... jakiś taki nawyk z analoga, że fajnie mieć spota pod przyciskiem na korpusie. Ale dziś się bawiłem w MENU i zauważyłem ten problem z liniami kadrowania więc pytam czy u was tak samo.

Czy mam wysyłać do serwisu :?: :mrgreen: :lol:

Hanzo
17-06-2008, 23:05
Przekręć pokrętło pod kciukiem i jednocześnie trzymaj wciśnięty przycisk "func". Wtedy zobaczysz efekty.

\/ trochę

coolbix
17-06-2008, 23:08
FUNC+ ruch pokrętłem głównym.
Widzę, że Hanzo mnie uprzedził.

milgram
17-06-2008, 23:38
Dzięki :-D

Heh... aż wstyd mi, że nie pokręciłem kółkiem :oops:

Tofifik
18-06-2008, 00:29
fakt ze trzeba jeszcze wywolac "akcje" by na wizjerze sie pojawily linie. Co do func to uważam ze aparaty bez tego guzika to mozna sobie ... podarowac (minolta - nikon rulez :) ). a spot pof func bardzo dobry jest. :)

Majek
18-06-2008, 09:55
Co do func to uważam ze aparaty bez tego guzika to mozna sobie ... podarowac (minolta - nikon rulez :) ). a spot pof func bardzo dobry jest. :)Przydałoby się więcej takich guzików funkcyjnych. Spot pod paluchem dobra rzecz, ale np. dezaktywowanie lampy też jest bardzo wygodne i przydatne. I teraz na co się zdecydować?

grudzinsky
18-06-2008, 10:46
Przydałoby się więcej takich guzików funkcyjnych. Spot pod paluchem dobra rzecz, ale np. dezaktywowanie lampy też jest bardzo wygodne i przydatne. I teraz na co się zdecydować?
kipic d300 ;) ma dwa przyciski funkcyjne do wlasnych ustawien ;)

Majek
18-06-2008, 11:29
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

swider
18-06-2008, 16:00
Przydałoby się więcej takich guzików funkcyjnych. Spot pod paluchem dobra rzecz, ale np. dezaktywowanie lampy też jest bardzo wygodne i przydatne. I teraz na co się zdecydować?
A ja mam podglad ISO :mrgreen:

kipic d300 ;) ma dwa przyciski funkcyjne do wlasnych ustawien ;)
I to jest rozwiazanie ;)