Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Sylwia vol. 2

Locter
17-06-2008, 01:38
Drugie podejście zrobiłem, wybrałem jedno, co sądzicie ?

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

cyrusvirus
17-06-2008, 01:40
Super! Bardzo mi się podoba, ale myślę, że by nie zaszkodziło przycięcie od dołu do kwadratu :)

DonMaliniacco
17-06-2008, 02:06
Super! Bardzo mi się podoba, ale myślę, że by nie zaszkodziło przycięcie od dołu do kwadratu :)

Nie zaszkodziło by a moim skromnym zdaniem dodało by jeszcze uroku. Zdjęcie bardzo mi się podoba. Podobne do pewnego innego kadru - zdjęcia McCurry'ego przedstawiającego Szabat Gule... Dalekie, ale takie było moje pierwsze skojarzenie...

Locter
17-06-2008, 02:13
Dzięki, ok to wrzucam kwadrat, i kazdy niech zdecyduje co lubi bardziej ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

asmo71
17-06-2008, 17:31
o, tak właśnie
bardzo mi się podoba, pachnie latami siedemdziesiątymi, ale ładnie pachnie :)

Valwit
17-06-2008, 18:01
Nie zaszkodziło by a moim skromnym zdaniem dodało by jeszcze uroku. Zdjęcie bardzo mi się podoba. Podobne do pewnego innego kadru - zdjęcia McCurry'ego przedstawiającego Szabat Gule... Dalekie, ale takie było moje pierwsze skojarzenie...

hehehe moje tez :) kwadrat zdecydowanie badziej, a fota swietena.

MikeP
17-06-2008, 21:20
Miales ladna ciekawa modelke. A teraz zrobiles z niej damskiego mechanika po 12h pracy na kanale. Zdjecie moze i jest poprawne, ale majac w pamieci to co pokazales wczesniej nie pozwala mi napisac nic poza tym, ze okropna obrobka (zdjales czerownego i zoltego jak znam zycie). tak czy inaczej po prostu pstryk i obrobka pt. pokaz kosmetyczce z kilometra co jest nie tak. Chyba nie o to chodzilo... A moze sie myle i to zamiar?

Locter
17-06-2008, 22:56
Nie wiem o co ci chodzi MikeP, to nie ma być jakies glamour czy cos w tym guscie, nie lubie super plastiku ani tony tapety na twarzy, to że jest widocznych kilka pieprzyków to chyba nic strasznego. Z resztą marudzisz u każdego i już sam nie wiem czy Twoje wypowiedzi traktować poważnie.

MikeP
17-06-2008, 23:02
Nie wiem o co ci chodzi MikeP, to nie ma być jakies glamour czy cos w tym guscie, nie lubie super plastiku ani tony tapety na twarzy, to że jest widocznych kilka pieprzyków to chyba nic strasznego. Z resztą marudzisz u każdego i już sam nie wiem czy Twoje wypowiedzi traktować poważnie.

Jesli nie wiesz czy traktowac powaznie - nie traktuj. Poza tym nie marudze, tylko komentuje. Mysle, ze to istotna roznica.

Dla Ciebie nic strasznego, dla mnie zdjecie pokazujace dziewczyne od zlej strony. Jesli Ci sie podoba to super. Mnie nie podoba sie to w jaki sposob konwersja do B&W uwydatniles wszystkie przebrawienia skory, pryszcze i inne tym podobne... Przykro mi ale spodziewalem sie po poprzednich zdjeciach duzo lepszego efektu.

Pozdrawiam

Locter
17-06-2008, 23:16
Jesli nie wiesz czy traktowac powaznie - nie traktuj. Poza tym nie marudze, tylko komentuje. Mysle, ze to istotna roznica.

Dla Ciebie nic strasznego, dla mnie zdjecie pokazujace dziewczyne od zlej strony. Jesli Ci sie podoba to super. Mnie nie podoba sie to w jaki sposob konwersja do B&W uwydatniles wszystkie przebrawienia skory, pryszcze i inne tym podobne... Przykro mi ale spodziewalem sie po poprzednich zdjeciach duzo lepszego efektu.

Pozdrawiam

OK, masz racje, troche pojechalem z obróbką, ale mniej wiecej taki efekt chcialem uzyskać, jesli daloby sie to zrobic bez uwydatniania owych "pryszczy itp" to pewnie ze byloby lepiej.

autograf
17-06-2008, 23:21
Locter, nie gniewaj się ale MikeP dobrze Ci PODPOWIADA - nie krytykuję! Wyszło brudno na buzi, można to mixer channel wyeliminować bo IMO warto.
Plus stempel na trzy (tyle znalazłem) syfki i jest gites malina, lab, ramka, na scianę i te sprawy ;)

sailor
18-06-2008, 01:42
Dla Ciebie nic strasznego, dla mnie zdjecie pokazujace dziewczyne od zlej strony. Jesli Ci sie podoba to super. Mnie nie podoba sie to w jaki sposob konwersja do B&W uwydatniles wszystkie przebrawienia skory, pryszcze i inne tym podobne...
niesety wraca do nas moda eksponowania brzydoty :(
coraz wieksza ilosc fot jest psuta obrobka oszpecajaca zdjecia lub calkowicie je zamazujaca.
to zdjecie jest przykladem jak mozna z niezlego portretu zrobic brzydkei zdjecie :/

autorze - MikeP dobrze gada .. czasem warto czytac to co pisza :)
i nie chodzi tu o zrobienie z niej plastikowej lali .. tylko o nie szpecenie ladnej buzi

Locter
18-06-2008, 11:28
Ołrajt, zrozumialem, dzięki.